| Ważne ogłoszenie: Zwycięzcy konkursu MSI |
![]() ![]() |
8 Październik 2009, 17:53
|
|
|
You have all these rules, and you think they'll save you? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 3 953 Dołączył: 17 Sierpień 05 |
Ja bym w to schodzenie w ogromnych ilosciach nie wierzyl. Albo inaczej, nie wierzylbym w to ze to bedzie wybawienie AMD. W ogromnych ilosciach juz schodzil 4850 i na zamkniecie roku fiskalnego owszem udzial w rynku gpu ATI wrosl jednak na wymierne "zieloniutkie" banknoty to sie nic a nic nie przelozylo. Przeklada sie, po kryzysie prawie nie ma sladu, bedzie dobrze, a departament grafik musi dzwigac cala firme. Stosowne wnioski przyjdzie wyciagac po Nowym Roku, a szum wokol nowej generacji napedzi i klientow na stare resztowki. nVIDIA nie jest w stanie wprowadzic obnizek w krotkim czasie, jesli w ogole, zatem HD 57x0 i 58x0 beda mialy wysoka marze, a tego dawno nie bylo. |
|
|
|
8 Październik 2009, 21:05
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 540 Dołączył: 27 Kwiecień 09 |
AMD trochę odpocznie przez te kilka miesięcy. Na GT300 pewnie odpowie HD5890 ... ciekawe co w nim zmienią, mam nadzieję, że nie tylko zegary.
No i interesujące jest też czy nV wyrobi się na święta z Fermi, bo to co się planuje, nie zawsze wychodzi Ten post został edytowany przez Best93: 8 Październik 2009, 21:17 |
|
|
|
8 Październik 2009, 22:24
|
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 59 Dołączył: 16 Luty 09 |
a jednak... 5750 ma 720sp a 5770 - 800sp to tlumaczy slabe wyniki... Jednak nie kupie
Ten post został edytowany przez ZakuTST: 8 Październik 2009, 22:24 |
|
|
|
8 Październik 2009, 22:30
|
|
|
Woodside NY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 3 249 Dołączył: 26 Styczeń 08 |
Te HD 4850 1 GB za 99$ się nie liczą, bo są po jakichś rabatach, HD 5750 też dostanie takie rabaty i będzie odpowiednio tańszy. A najtańszy HD 4890 jest nie za 10$ więcej niż HD 5770 (czyli powinien być za 159$ + 10$ = 169$) tylko za 185$ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814131167 Owszem po rabacie jest za 169$, ale nowe karty też przecież będą miały takie rabaty, więc liczy się cena podstawowa. widzisz w nowych kartach jakies rabaty z serii 5xxx,nie i nie zobaczysz narazie,wiec co jest w 4xxx z rabatem to jest final,mowa o dniu dzisiejszym a nie co bedzie,bo bedzie tak ze 4xxx jeszcze spadnie jak 5xxx bedzie mialy rabaty. http://www.newegg.com/Product/ProductList....205000%20series Ten post został edytowany przez MaxForces: 8 Październik 2009, 22:31 |
|
|
|
8 Październik 2009, 23:22
|
|
|
Debris Section ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 17 020 Dołączył: 21 Czerwiec 06 |
a do gier to są konsole. Taaa...i wydaje sie gowna pokroju Turoka czy Blacksite 51 Arena i mowi , ze na pc jest piractwo bo "konsolowy hit" nie sprzedal sie na pc. Oczywiscie cieszy to , ze pojawiaja sie wyjatki jak Mass Effect . Mirrors czy Bioszok... Ja mam 4850 i wystarcza w zupelnosci do kazdej gry na chwile obecna na maxika 1600:1050 Bzdura , no chyba , ze Crysis w 1024x768 lub na granicy plynnosci w 1280x1024 (Warhead i ent.mode). |
|
|
|
8 Październik 2009, 23:58
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 238 Dołączył: 9 Listopad 08 |
|
|
|
|
9 Październik 2009, 00:15
|
|
|
Woodside NY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 3 249 Dołączył: 26 Styczeń 08 |
0 sztuk fajna dostepnosc,uroki wirtualne |
|
|
|
9 Październik 2009, 06:33
|
|
|
go low & drive slow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 19 550 Dołączył: 27 Marzec 04 |
Taaa...i wydaje sie gowna pokroju Turoka czy Blacksite 51 Arena i mowi , ze na pc jest piractwo bo "konsolowy hit" nie sprzedal sie na pc. Oczywiscie cieszy to , ze pojawiaja sie wyjatki jak Mass Effect . Mirrors czy Bioszok... zanim zaczniesz pociskać takie farmazony to sobie zobacz na premiery Mass Effecta czy Mirror's Edge od dwóch miesięcy do ponad pół roku różnicy w premierze między konsolą, a PCtem. Wyjątki? Przejrzyj na oczy, gdyby nie konsole to byś w życiu nie zagrał w te swoje "wyjątki" jak i Silent Hilla, Grida, Dirta 2 i wiele innych tytułów, już to tutaj pisałem, ale doszło do sytuacji, że tytuł typowo PCtowy staje się tytułem konsolowym, przykład pierwszy z brzegu - GTA, Mafia 2. I nie chodzi tutaj o jakieś wypięcie się na graczy PCtowych etc. Ludzie, zrozumcie, to jest biznes! Ten post został edytowany przez Kowal: 9 Październik 2009, 06:38 |
|
|
|
9 Październik 2009, 06:39
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 226 Dołączył: 29 Grudzień 03 |
[Short Benchmark] GIGABYTE ATI Radeon HD5770 1GB
http://forums.vr-zone.com/overclocking-baz...hd5770-1gb.html Więcej obrazków w linku. ![]() GPU 950 MHz Memory 1340 MHz, CPU @ 4.5 GHz ![]() |
|
|
|
9 Październik 2009, 07:05
|
|
|
Debris Section ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 17 020 Dołączył: 21 Czerwiec 06 |
zanim zaczniesz pociskać takie farmazony to sobie zobacz na premiery Mass Effecta czy Mirror's Edge od dwóch miesięcy do ponad pół roku różnicy w premierze między konsolą, a PCtem. Wyjątki? Przejrzyj na oczy, gdyby nie konsole to byś w życiu nie zagrał w te swoje "wyjątki" jak i Silent Hilla, Grida, Dirta 2 i wiele innych tytułów, już to tutaj pisałem, ale doszło do sytuacji, że tytuł typowo PCtowy staje się tytułem konsolowym, przykład pierwszy z brzegu - GTA, Mafia 2. I nie chodzi tutaj o jakieś wypięcie się na graczy PCtowych etc. Ludzie, zrozumcie, to jest biznes! Jestes niepowazny - GRY MULTIPLATFORMOWE ROBI SIE PO TO BY ZAROBIC JESZCZE WIECEJ dlatego na PC pojawil sie Mass Effect , Grid , Dirt , Proszit , Bioszok , Mirrors Edge , Batman , DMC4 , COD , NSF. Sam sie zastanow na temat farmazonow. Co mnie obchodzi to , ze jest poslizg w premierze skoro te gierki czesto okreslalne sa mianem czasowych "ekskluziwuf". Z GTA to inaczej bylo? Tak , to sa wyjatki i nie mialbym w ogole problemow bo GRALBYM W NIE BEZ PROBLEMOW. Przy Pc nie robi sie sztucznego hajpu w stylu "HD" , ktore to wiekszosc pc ciagnie bez zadnej laski bo gre pokroju Crysisa w 720p to targa grafa za 400zl. Podales przyklady gier , ktore ZAWSZE wyjda na PC bo to tak zwany "przelom gatunkowy" , serie doskonale rozpoznawalne , ktore od lat sa wybierane przez graczy. Skoro chce sie zarobic to sie trzaska wersje na kilka sprzetow. Zreszta , widziales pewnie wyglad aut w Dircie 2 - RADEON... To jest biznes , dlatego wlasnie wydaje sie gry na kilka systemow , moze jeszcze mi powiesz , ze Soul Calibur czy Tekken na X360 to tez dzieki Sony , co? BIZNES ! Problemem jest to , ze wydaje sie sporo crapow. Ps - gdyby nie rozwijanie PC TY w ogole nie gralbys na konsolach... Ten post został edytowany przez Firekage: 9 Październik 2009, 07:09 |
|
|
|
9 Październik 2009, 09:11
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 418 Dołączył: 17 Lipiec 09 |
Ps - gdyby nie rozwijanie PC TY w ogole nie gralbys na konsolach... Wrong. Sony w np. ps2 cpu/gpu zrobiło samo, od podstaw, nie potrzeba tu było pc. Cpu w ps3 też (no z toshibą razem czy kimś tam:) jakby się uparli gpu zrobili by ponownie sami. Procki w ps3/x360/wii/gc to IBM, niewiele mający wspólnego z tym co nazywa się "pc". Może jeszcze powiesz że japońskie konsole z lat 80/90 jak nes/snes czy wymysły segi to też zawdzięczamy pc-tom? Oczywiście, jakiś tam wpływ jedno na drugie ma, tu nie będę się sprzeczał, ale bez przesady. Pc tów mogło by nie być, byłyby konsole, albo odwrotnie. Twierdzenie że pc wymusza postęp akurat dziś jest mniej aktualne niż kiedykolwiek. Od 2 lat można grać we wszystko na runku pc, nie zmieniając karty pokroju 8800gt. A inna sprawa że to z kolei wynika z... ograniczeń konsol, niemal nikt nie robi już gier pc-only, których konsole by nie pociągnęły, bo to finansowe samobójstwo. Na rynku konsol i tak jest wewnętrzna konkurencja, ninny musi gonić bo przegoni je m$, m$ też goni bo sony może go przegonić. I pc nie ma aż tak wiele do rzeczy. Ten post został edytowany przez Adi-C: 9 Październik 2009, 09:20 |
|
|
|
9 Październik 2009, 09:27
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 608 Dołączył: 13 Październik 05 |
@Adi-C
Ale o tym że Xbox miał grafe od nV i lekko przerobionego pentiuma 3 a 360 ma grafe od ATI i kolejną modyfikacje proca od Intela to rozumiem nei zawdzięczamy architekturze pc? Nie wspominając że 360 i ps3 mają dyski twarde oparte na tych montowanych w pc ? Myslisz ze takie USB wszędzie stosowane bez PC by sie rozwineło? A wifi? a eterneth ? moge troche wiecej wymieniac. |
|
|
|
9 Październik 2009, 09:35
|
|
|
Put that cookie down ! NOW ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 8 187 Dołączył: 1 Marzec 06 |
Rozwijanie sie rynku PC (IT) to rozwijanie sie technologii ktore sa potem i tak uzyte np. w konsolach. Gdyby PC zatrzymal sie w latach powiedzmy 90', to o takich konsolach jak dzis mamy, mozna by sobie tylko pomarzyc, albo kosztowaly by tyle co Airbus A380
|
|
|
|
9 Październik 2009, 09:39
|
|
|
Xbox1 był konkurentem konsol nie mających z pc nic wspólnego, a nie jakimś protoplastą., więc co to ma do rzeczy? On nie zapoczątkował konsol.
Ja dziś mogę zrobić konsolę opartą o mikroprocesory z zegarków na rękę i co, powiesz że zawdzięczamy konsole zegarkom...? A x360 nie ma "kolejną modyfikacje proca od Intela", nie wiesz to się nie "popisuj". Gdyby nie usb, wifi itp. to było by wiesz co? Otóż COŚ INNEGO. Ba- może i lepszego. |
|
|
|
9 Październik 2009, 09:42
|
|
|
Put that cookie down ! NOW ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 8 187 Dołączył: 1 Marzec 06 |
Ale konsole napewno nie rozwijaja technologii, ba one nawet ja hamuja. To dlatego dzis mozna sobie grac na takim 8800/9800, a 4 rdzeniowe procesory nudza sie w grach jak pijaczek pod zamknietym monopolowym
Sami produceci (Sony i M$) przyznali ze chca aby dzisiejsze konsole pozyly jak najdluzej, daltego nie ma co sie spodziewac szybko nowej generacji, a co za tym idzie na rynku PC zwieksza sie tylko rozdzielczosc, a grafika praktycznie jest taka sama. Ten post został edytowany przez kadajo: 9 Październik 2009, 09:45 |
|
|
|
9 Październik 2009, 09:45
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 983 Dołączył: 20 Luty 06 |
Może i tak ale dzięki temu nie wywalasz co rok tysiączka z hakiem na nową kartę graficzną.
|
|
|
|
9 Październik 2009, 09:46
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 556 Dołączył: 26 Marzec 09 |
Adi-C powiedziałeś, że procesory w obecnych konsolach to procki IBM... Cofnijmy się teraz do przeszłości. Kto wymyślił idee PC otóż IBM. I myślisz, że nie wykorzystali doświadczenia z tego segmentu aby stworzyć procesor do konsol?
P.S. nie mówię tutaj, że te komputery miały jakiś wpływ na bezpośredni rozwój konsoli ale doświadczenie z pola PC zostały wykorzystane w mniejszym lub w większym stopniu. Ten post został edytowany przez ..::DAN::..: 9 Październik 2009, 09:49 |
|
|
|
9 Październik 2009, 09:48
|
|
|
|
|
|
|
9 Październik 2009, 09:53
|
|
|
Ale konsole napewno nie rozwijaja technologii, ba one nawet ja hamuja. Owszem, hamowało niesamowicie już ps2. Wszystkie gry w tym czasie (poza nieopłacalnymi exclusivami) na znacznie mocniejsze pc/x1/gc musiały być robione tak aby ruszyć na ps2, czyli były ograniczane właśnie... Konsole istniały "zawsze" i niezależnie od rynku pc- ba to one przecież wyniosły granie, nie pcty. Ale nadal, powiedzieć że "zawdzięczamy konsole pctom" to za dużo powiedziane. Adi-C powiedziałeś, że procesory w obecnych konsolach to procki IBM... Cofnijmy się teraz do przeszłości. Kto wymyślił idee PC otóż IBM Ach jak łatwo historia idzie w niepamięć. IBM SPRZECIWIAŁ się pctom, zarżnąłby je gdyby mógł... Ale kto to dziś pamięta. Gdyby zależało to od niego, dziś kupowałbyś nie pc z RÓŻNYCH części, tylko komputer IBM w cenie wspomnianego airbusa... Zapytam inaczej- czy nesa zawdzięczamy pctom? NIE. Segę? Nie. PSX? Nie. Zatem o co ten krzyk? |
|
|
|
9 Październik 2009, 10:01
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 556 Dołączył: 26 Marzec 09 |
Owszem, hamowało niesamowicie już ps2. Wszystkie gry w tym czasie (poza nieopłacalnymi exclusivami) na znacznie mocniejsze pc/x1/gc musiały być robione tak aby ruszyć na ps2, czyli były ograniczane właśnie... Konsole istniały "zawsze" i niezależnie od rynku pc- ba to one przecież wyniosły granie, nie pcty. Ale nadal, powiedzieć że "zawdzięczamy konsole pctom" to za dużo powiedziane. Ach jak łatwo historia idzie w niepamięć. IBM SPRZECIWIAŁ się pctom, zarżnąłby je gdyby mógł... Ale kto to dziś pamięta. Gdyby zależało to od niego, dziś kupowałbyś nie pc z RÓŻNYCH części, tylko komputer IBM w cenie wspomnianego airbusa... Zapytam inaczej- czy nesa zawdzięczamy pctom? NIE. Segę? Nie. PSX? Nie. Zatem o co ten krzyk? "Idea komputerów osobistych zrodziła się na początku lat 70. Nie do końca jest jasne, który z komputerów można uznać za pierwszą tego typu maszynę. O palmę pierwszeństwa kłócą się tu Xerox, Hewlett-Packard oraz IBM." Doinformowałem się. Chodzi o idee nie o to jak była realizowana. Jest tak jak mówisz. W konsolach możesz wymienić pady, obudowę, dyski i napędy ale procesora czy grafiki sobie nie wymienisz więc ja tu widzę analogię do IBM PC opisanego przez Ciebie Odwołam się jeszcze co do tego krzyku P.S. dalej nie mówię iż konsolę zawdzięczają coś i ile PCtom. Tylko polemizuje P.S2. Nudzi mi się więc obrałem sobie za ciekawego rozmówce Ciebie może się coś więcej ciekawego dowiem Ten post został edytowany przez ..::DAN::..: 9 Październik 2009, 10:12 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9 Luty 2010, 11:38 |