IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważne ogłoszenie: Zwycięzcy konkursu MSI

Mass Effect - jeden krok od końca ludzkości

> Informacja

Komentowanie publikacji tymczasowo wyłączone.

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mass Effect - jeden krok od końca ludzkości
Kokosz
post 30 Grudzień 2007, 14:11
Post #1

PCLab.pl team

Mass Effect jest pierwszą częścią nowej, kosmicznej trylogii RPG, nad którą pracują twórcy legendarnych Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Jade Empire czy chociażby Knights of the Old Republic.

Pełna treść publikacji
Go to the top of the page

+Quote Post
swistak40
post 30 Grudzień 2007, 14:14
Post #2

Orator

Grafika w grze naprawdę niezła! Według mnie można ją porównać do Crysis. W takim razie czemu tak niska ocena?

Ten post został edytowany przez swistak40: 30 Grudzień 2007, 14:28

+Quote Post
byqu
post 30 Grudzień 2007, 14:16
Post #3

Naczelny trójboista.

Moim zdaniem ciutkę za nisko oceniliście grafikę. Widziałem tą grę u kolegi i wywarła na mnie niezłe wrażenie smilies/wink.gif.

+Quote Post
Trinon
post 30 Grudzień 2007, 14:16
Post #4

Gaduła

No nie :/ Drugi smilies/sad.gif Grafika jest naprawdę świetna.

EDIT// Jednak 3.

Ten post został edytowany przez Trinon: 30 Grudzień 2007, 14:17

+Quote Post
HΛЯPΛGŌN
post 30 Grudzień 2007, 14:23
Post #5

Nienawidze Onetu

Chyba coś nie tak z oceną, grafika w tej grze stoi na bardzo wysokim poziomie.

+Quote Post
wikktor
post 30 Grudzień 2007, 14:25
Post #6

Knight of Seven

Nom, grafa conajmniej oczko w górę...
przyznam się szczerze, że nie przeczytałem testu... bardzo bałem się zdradzenia smaczków fabuły tak jak to niedawno sie stało smilies/tongue.gif

+Quote Post
revcorey
post 30 Grudzień 2007, 14:30
Post #7

Uzależniony od forum

John Shepard to się w ogóle nie kojarzy z tym Sheppardem przez dwa p z stargate atlantis

+Quote Post
DirtZ
post 30 Grudzień 2007, 14:33
Post #8

Kung Fu Panda

Fajnie, ale może wspomnicie coś o dźwięku w grze? Np w oparciu o test kart dźwiękowych.

+Quote Post
qbec
post 30 Grudzień 2007, 14:38
Post #9

blaugrana :)

CYTAT
Według mnie można ją porównać do Crysis.

Bez przesady, crysis w mac detalach wciga to nosem(szczegoly postaci chociazby), ale i tak grafika zasluguje na przynajmniej 8.

Ten post został edytowany przez qbec: 30 Grudzień 2007, 14:40

+Quote Post
Kokosz
post 30 Grudzień 2007, 14:58
Post #10

PCLab.pl team

Ocena grafiki nie dotyczy samej jakości tekstur i detali, ale także faktu, że większość konstrukcji w grze (jaskinie, bazy, obozowiska itp.) są oparte o ten sam szkielet - pisałem o tym w recenzji, że od połowy gry jeśli wchodzimy do jaskini to wiemy jaki będzie jej układ i jak będzie wyglądała (tekstury również się dublują).

Pomyślcie sami co byście czuli wchodząc do 10 z rzędu bazy i od razu wiecie jaki będzie rozkład pomieszczeń, jakie będą tekstury itp. Dlatego zdecydowałem się odjąć jeden punkt z oceny grafiki (pierwotnie miała być na 8/10) za to, że w moim odczuciu producent poszedł na łatwiznę.

+Quote Post
HΛЯPΛGŌN
post 30 Grudzień 2007, 15:02
Post #11

Nienawidze Onetu

CYTAT(Kokosz @ 30 grudnia 2007, 14:58) *
Ocena grafiki nie dotyczy samej jakości tekstur i detali, ale także faktu, że większość konstrukcji w grze (jaskinie, bazy, obozowiska itp.) są oparte o ten sam szkielet - pisałem o tym w recenzji, że od połowy gry jeśli wchodzimy do jaskini to wiemy jaki będzie jej układ i jak będzie wyglądała (tekstury również się dublują).

To zmienia postać rzeczy smilies/smile.gif

+Quote Post
Mustar
post 30 Grudzień 2007, 15:44
Post #12

ٿBOT ver. 6.66ٿ

CYTAT(Kokosz @ 30 grudnia 2007, 14:58) *

Pomyślcie sami co byście czuli wchodząc do 10 z rzędu bazy i od razu wiecie jaki będzie rozkład pomieszczeń, jakie będą tekstury itp. Dlatego zdecydowałem się odjąć jeden punkt z oceny grafiki (pierwotnie miała być na 8/10) za to, że w moim odczuciu producent poszedł na łatwiznę.

za takie coś do odjałbym ze 2 smilies/tongue.gif

+Quote Post
Alacrity
post 30 Grudzień 2007, 16:37
Post #13

Dyskutant
**

Kiedy to na PC-ta się pojawi wiadomo wogule ?

+Quote Post
MaZZeo
post 30 Grudzień 2007, 16:42
Post #14

Gaduła

CYTAT(DirtZ @ 30 grudnia 2007, 14:33) *
Fajnie, ale może wspomnicie coś o dźwięku w grze? Np w oparciu o test kart dźwiękowych.

yyyyy, że co? Przecież ta gra jest tylko na Xboxa 360, więc o jakich kartach dźwiękowych mówisz? smilies/lol2.gif

CYTAT(Alacrity @ 30 grudnia 2007, 16:37) *
Kiedy to na PC-ta się pojawi wiadomo wogule ?

wersja na PC nie jest planowana.

+Quote Post
DirtZ
post 30 Grudzień 2007, 16:46
Post #15

Kung Fu Panda

CYTAT(MaZZeo @ 30 grudnia 2007, 16:42) *
yyyyy, że co? Przecież ta gra jest tylko na Xboxa 360, więc o jakich kartach dźwiękowych mówisz? smilies/lol2.gif

Nie załapałeś żartu mistrzu. Chodzi o to, że to kolejna zbędna nam recka, nadająca się do Cd Action, a my tu czekamy już parę miesięcy na rzekomo skończony artykuł o kartach dźwiękowych.

+Quote Post
MaZZeo
post 30 Grudzień 2007, 16:50
Post #16

Gaduła

ahh to przepraszam. Nie miałem pojęcia ze czekacie na to z utęsknieniem smilies/smile.gif

+Quote Post
qjin
post 30 Grudzień 2007, 16:56
Post #17

Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem

Znalazłem mały błąd na pierwszej stronie recenzji:

CYTAT
To zależy tylko od Was - w moim przypadkiem John był żołnierzem Przymierza

Poza tym - wg mnie zdecydowanie za dużo powtórzeń (na pierwszej stronie albo w akapicie o Mako). smilies/smile.gif

Mnie również zdziwiła ocena za grafikę. Wygląda ona wyśmienicie, a nawet jeśli jest taka powtarzalność, jak pisze autor, to nie usprawiedliwia do końca oceny siedem. Mass Effect nie jest FPS-em, a prezentuje się ze strony wizualnej lepiej niż wiele tytułów z wyżej wymienionego gatunku (brakuje mi małej wzmianki o świetnej mimice twarzy). W cRPG-ach jeszcze takiej szaty graficznej chyba nie mieliśmy. smilies/smile.gif

I dziwię się równiez ocenie końcowej. Skoro za grywalność ME dostał tak wysoką ocenę, jaką jest dziewiątka, to czyżby grafika miała takie znaczenie w podsumowującej nocie? Czy po prostu gra wciąga jak muł bagienny, ale ogólnie, jeśli zliczymy wszystkie części składowe gry, mające wpływ na odbiór i ich poziom dopracowania, wypada odrobinę słabiej? (np. niektóre elementy rozgrywki nie zostały zrobione na tak na wysokim poziomie?).

Naczytałem się też o polskiej wersji i więcej osób zbeształo niż zachwalało ją. smilies/wink.gif

Po przeczytaniu tejże recenzji jakoś nie zostałem zachęcony do sięgnięcia po tę pozycję "grową". A niewątpliwie warto w nią zagrać. smilies/smile.gif Może po prostu nie odpowiada mi taki, a nie inny styl pisania autora. smilies/smile.gif

CYTAT(MaZZeo @ 30 grudnia 2007, 16:42) *
wersja na PC nie jest planowana.

Twórcy też nie zaprzeczają. Ale jest jasne, że ME wyjdzie kiedyś na PC. Może za półroku, może za rok, a może dopiero za dwa lata (jak w przypadku Jade'a). smilies/smile.gif

+Quote Post
iniside
post 30 Grudzień 2007, 17:26
Post #18

Warlock

CYTAT(revcorey @ 30 grudnia 2007, 14:30) *
John Shepard to się w ogóle nie kojarzy z tym Sheppardem przez dwa p z stargate atlantis

Prawda. To było moje pierwsze skojarzenie

+Quote Post
^Saristian
post 30 Grudzień 2007, 17:41
Post #19

Gaduła

Moje również smilies/wink.gif A gra prezentuje się świetnie. Czekamy na wersje PC

+Quote Post
A92
post 30 Grudzień 2007, 17:46
Post #20

Stary zmęczony człowiek...

recka całkiem całkiem, bez spojlerów ale co z tego skoro gra jest na XBox 360 a adres serwisu to PClab

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9 Luty 2010, 11:38
One of the largest message boards on the web !