| Ważne ogłoszenie: Zwycięzcy konkursu MSI |
Komentowanie publikacji tymczasowo wyłączone.
![]() ![]() |
30 Grudzień 2007, 14:11
|
|
|
PCLab.pl team ![]() ![]() ![]() Postów: 236 Dołączył: 30 Maj 04 |
Mass Effect jest pierwszą częścią nowej, kosmicznej trylogii RPG, nad którą pracują twórcy legendarnych Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Jade Empire czy chociażby Knights of the Old Republic.
Pełna treść publikacji |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:14
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 715 Dołączył: 7 Maj 06 |
Grafika w grze naprawdę niezła! Według mnie można ją porównać do Crysis. W takim razie czemu tak niska ocena?
Ten post został edytowany przez swistak40: 30 Grudzień 2007, 14:28 |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:16
|
|
|
Naczelny trójboista. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 4 310 Dołączył: 26 Luty 07 |
Moim zdaniem ciutkę za nisko oceniliście grafikę. Widziałem tą grę u kolegi i wywarła na mnie niezłe wrażenie
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:16
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 480 Dołączył: 14 Październik 06 |
No nie :/ Drugi
EDIT// Jednak 3. Ten post został edytowany przez Trinon: 30 Grudzień 2007, 14:17 |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:23
|
|
|
Nienawidze Onetu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 4 841 Dołączył: 11 Wrzesień 04 |
Chyba coś nie tak z oceną, grafika w tej grze stoi na bardzo wysokim poziomie.
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:25
|
|
|
Knight of Seven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1 767 Dołączył: 10 Wrzesień 05 |
Nom, grafa conajmniej oczko w górę...
przyznam się szczerze, że nie przeczytałem testu... bardzo bałem się zdradzenia smaczków fabuły tak jak to niedawno sie stało |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:30
|
|
|
Uzależniony od forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 4 752 Dołączył: 1 Styczeń 07 |
John Shepard to się w ogóle nie kojarzy z tym Sheppardem przez dwa p z stargate atlantis
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:33
|
|
|
Kung Fu Panda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 3 856 Dołączył: 5 Wrzesień 05 |
Fajnie, ale może wspomnicie coś o dźwięku w grze? Np w oparciu o test kart dźwiękowych.
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:38
|
|
|
blaugrana :) ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 902 Dołączył: 15 Kwiecień 06 |
CYTAT Według mnie można ją porównać do Crysis. Bez przesady, crysis w mac detalach wciga to nosem(szczegoly postaci chociazby), ale i tak grafika zasluguje na przynajmniej 8. Ten post został edytowany przez qbec: 30 Grudzień 2007, 14:40 |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 14:58
|
|
|
PCLab.pl team ![]() ![]() ![]() Postów: 236 Dołączył: 30 Maj 04 |
Ocena grafiki nie dotyczy samej jakości tekstur i detali, ale także faktu, że większość konstrukcji w grze (jaskinie, bazy, obozowiska itp.) są oparte o ten sam szkielet - pisałem o tym w recenzji, że od połowy gry jeśli wchodzimy do jaskini to wiemy jaki będzie jej układ i jak będzie wyglądała (tekstury również się dublują).
Pomyślcie sami co byście czuli wchodząc do 10 z rzędu bazy i od razu wiecie jaki będzie rozkład pomieszczeń, jakie będą tekstury itp. Dlatego zdecydowałem się odjąć jeden punkt z oceny grafiki (pierwotnie miała być na 8/10) za to, że w moim odczuciu producent poszedł na łatwiznę. |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 15:02
|
|
|
Nienawidze Onetu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 4 841 Dołączył: 11 Wrzesień 04 |
Ocena grafiki nie dotyczy samej jakości tekstur i detali, ale także faktu, że większość konstrukcji w grze (jaskinie, bazy, obozowiska itp.) są oparte o ten sam szkielet - pisałem o tym w recenzji, że od połowy gry jeśli wchodzimy do jaskini to wiemy jaki będzie jej układ i jak będzie wyglądała (tekstury również się dublują). To zmienia postać rzeczy |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 15:44
|
|
|
ٿBOT ver. 6.66ٿ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 3 900 Dołączył: 20 Kwiecień 06 |
Ocena grafiki nie dotyczy samej jakości tekstur i detali, ale także faktu, że większość konstrukcji w grze (jaskinie, bazy, obozowiska itp.) są oparte o ten sam szkielet - pisałem o tym w recenzji, że od połowy gry jeśli wchodzimy do jaskini to wiemy jaki będzie jej układ i jak będzie wyglądała (tekstury również się dublują). Pomyślcie sami co byście czuli wchodząc do 10 z rzędu bazy i od razu wiecie jaki będzie rozkład pomieszczeń, jakie będą tekstury itp. Dlatego zdecydowałem się odjąć jeden punkt z oceny grafiki (pierwotnie miała być na 8/10) za to, że w moim odczuciu producent poszedł na łatwiznę. za takie coś do odjałbym ze 2 |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 16:37
|
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 37 Dołączył: 1 Listopad 07 |
Kiedy to na PC-ta się pojawi wiadomo wogule ?
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 16:42
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 216 Dołączył: 29 Grudzień 06 |
Fajnie, ale może wspomnicie coś o dźwięku w grze? Np w oparciu o test kart dźwiękowych. yyyyy, że co? Przecież ta gra jest tylko na Xboxa 360, więc o jakich kartach dźwiękowych mówisz? Kiedy to na PC-ta się pojawi wiadomo wogule ? wersja na PC nie jest planowana. |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 16:46
|
|
|
Kung Fu Panda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 3 856 Dołączył: 5 Wrzesień 05 |
yyyyy, że co? Przecież ta gra jest tylko na Xboxa 360, więc o jakich kartach dźwiękowych mówisz? Nie załapałeś żartu mistrzu. Chodzi o to, że to kolejna zbędna nam recka, nadająca się do Cd Action, a my tu czekamy już parę miesięcy na rzekomo skończony artykuł o kartach dźwiękowych. |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 16:50
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 216 Dołączył: 29 Grudzień 06 |
ahh to przepraszam. Nie miałem pojęcia ze czekacie na to z utęsknieniem
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 16:56
|
|
|
Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 24 144 Dołączył: 24 Styczeń 05 |
Znalazłem mały błąd na pierwszej stronie recenzji:
CYTAT To zależy tylko od Was - w moim przypadkiem John był żołnierzem Przymierza Poza tym - wg mnie zdecydowanie za dużo powtórzeń (na pierwszej stronie albo w akapicie o Mako). Mnie również zdziwiła ocena za grafikę. Wygląda ona wyśmienicie, a nawet jeśli jest taka powtarzalność, jak pisze autor, to nie usprawiedliwia do końca oceny siedem. Mass Effect nie jest FPS-em, a prezentuje się ze strony wizualnej lepiej niż wiele tytułów z wyżej wymienionego gatunku (brakuje mi małej wzmianki o świetnej mimice twarzy). W cRPG-ach jeszcze takiej szaty graficznej chyba nie mieliśmy. I dziwię się równiez ocenie końcowej. Skoro za grywalność ME dostał tak wysoką ocenę, jaką jest dziewiątka, to czyżby grafika miała takie znaczenie w podsumowującej nocie? Czy po prostu gra wciąga jak muł bagienny, ale ogólnie, jeśli zliczymy wszystkie części składowe gry, mające wpływ na odbiór i ich poziom dopracowania, wypada odrobinę słabiej? (np. niektóre elementy rozgrywki nie zostały zrobione na tak na wysokim poziomie?). Naczytałem się też o polskiej wersji i więcej osób zbeształo niż zachwalało ją. Po przeczytaniu tejże recenzji jakoś nie zostałem zachęcony do sięgnięcia po tę pozycję "grową". A niewątpliwie warto w nią zagrać. wersja na PC nie jest planowana. Twórcy też nie zaprzeczają. Ale jest jasne, że ME wyjdzie kiedyś na PC. Może za półroku, może za rok, a może dopiero za dwa lata (jak w przypadku Jade'a). |
|
|
|
30 Grudzień 2007, 17:26
|
|
|
Warlock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 11 168 Dołączył: 13 Czerwiec 03 |
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 17:41
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 280 Dołączył: 29 Kwiecień 07 |
Moje również
|
|
|
|
30 Grudzień 2007, 17:46
|
|
|
Stary zmęczony człowiek... ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 952 Dołączył: 30 Wrzesień 06 |
recka całkiem całkiem, bez spojlerów ale co z tego skoro gra jest na XBox 360 a adres serwisu to PClab
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9 Luty 2010, 11:38 |