IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Mirror's Edge

Forum Rules UWAGA! Zakaz zakładania wątków z pytaniami o spolszczenia do gier. (kliknij)
42 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mirror's Edge
Rezo
post 23 Marzec 2008, 21:47
Post #1

Użyszkodnik

Zapraszam do dyskusji o jednym z najlepiej zapowiadających się hitów w historii - FPS Mirror's Edge.

Posiadaczy nowego CD-Action (150 numer) kieruję do przeczytania zapowiedzi w tymże pisemku, dla pozostałych napiszę krótkie streszczenie informacji dostępnych w prasie i w Necie:
Akcja Mirror's Edge dzieje się w niedalekiej przyszłości, w "świecie luster", sterylnie czystej metropolii, gdzie każda jednostka jest dokładnie monitorowana i kontrolowana przez rząd. Wcielamy się w rolę Faith, młodej dziewczyny pełniącej roli "listonoszki" - przekazuje ona ważne informacje od rąk do rąk tak, aby dane nie zostały wykryte przez rząd. W żadnym wypadku nie jest to jednak ta starsza pani, która jeździ sobie rowerkiem pieczołowicie wkładając listy do napotkanych skrzynek... Na chwilę obecną można stwierdzić, że nasza czarnowłosa to nieślubne dziecko Neo i Lary Croft - obdarzona boskim ciałem (jakkolwiek to zrozumiecie) i nieludzkim refleksem skacze między dachami używając wszelkich możliwych podpórek i barierek. Brzmi zwyczajnie, bo niby widzieliśmy to już w Assassin Creedzie? Nie do końca... Otóż właśnie dochodzimy do pierwszego asa w rękawie studia DICE - absolutnie wszystkie akrobacje podziwiamy z perspektywy pierwszej osoby, z oczu bohaterki. Kamera, według twórców, nie zawodzi, drgając i obracając się zgodnie z ruchami Faith. Dodając do tego pierwszorzędne efekty rozmycia oraz wysokości, na jakich nasza diablica się porusza, dostajemy jednoznaczny wynik - adrenalinę. Tej już od początku nie będzie brakowało, bowiem gra zaczyna się, gdy działalność Faith zostaje wykryta, a za nią samą rusza pościg, przed którym musi uciec.
Drugą unikalną zaletą będzie - według twórców - niepowtarzalna grafika. Tutaj akurat się z nimi nie tylko zgodzę - przyznam wręcz, że screeny wywołały u mnie prawdziwy szczękoopad. Ci, co mówili, że jakakolwiek inna gra posiada najbardziej oryginalną i dopasowaną do treści szatę graficzną, będą musieli oddać honory...

Go to the top of the page

+Quote Post
qjin
post 23 Marzec 2008, 21:58
Post #2

Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem

Czytałem już spory kawalek czasu temu o tym projekcie i jestem pod wrażeniem. smilies/bigsmile.gif

Zapowaida się naprawde swiezy tytuł i dość oryginalny. smilies/smile.gif

+Quote Post
WeeD™
post 23 Marzec 2008, 22:28
Post #3

Shinigami

Taki La Parkour z udziałem Lary Crofort, Neo z Matrixa oraz umiejętnościami Assassyna. jestem ciekaw tej gry, ale może okazać się dość monotonna...

+Quote Post
Vulc
post 23 Marzec 2008, 22:34
Post #4

Nie.

Ja akurat dowiedziałem się o tej grze całkiem niedawno i wiążę z tym projektem wielkie nadzieje. Zapowiada się naprawdę nietuzinkowa i niezwykle oryginalna pozycja, nawet na tych kilku screenach widać ogromny potencjał tkwiący w tym tytule. Jeśli wszystko potoczy się po myśli autorów, można się spodziewać nowej jakości w gatunku smilies/smile.gif

+Quote Post
Rezo
post 23 Marzec 2008, 22:57
Post #5

Użyszkodnik

Nieco więcej screenów (niestety miernych albo tych co już były) można znaleźć tu - http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12595

+Quote Post
NCR
post 23 Marzec 2008, 23:34
Post #6

thou shall not crave thy neighbor

Nowe 9xxx nie pociągną smilies/smile.gif

+Quote Post
k3ks
post 23 Marzec 2008, 23:42
Post #7

Gaduła

Jeszcze nie wiadomo smilies/wink.gif A te screeny wydają się być 'podrasowane' smilies/szczerbaty.gif

+Quote Post
Fuudimitzu
post 23 Marzec 2008, 23:47
Post #8

CYTAT(k3ks @ 23 Marzec 2008, 23:42) *
Jeszcze nie wiadomo smilies/wink.gif A te screeny wydają się być 'podrasowane' smilies/szczerbaty.gif

Myślę że nie, w grze jest za*ebisty filtr graficzny smilies/smile.gif

+Quote Post
brzoza
post 23 Marzec 2008, 23:47
Post #9

Orator

jak na x360 i ps3 to wymagan sie nie spodziewam wiekszych niz AC

+Quote Post
CuBiX
post 23 Marzec 2008, 23:51
Post #10

Orator

właśnie patrze na screeny...widzę na nich za dużo aa i trochę cukierków smilies/smile.gif chociaż po spodniach widać że szczegółowość jest wysoka
ciekawa gierka nam się zapowiada na sobotnie nocki smilies/smile.gif

+Quote Post
k3ks
post 24 Marzec 2008, 00:01
Post #11

Gaduła

CYTAT(Fuudimitzu @ 23 Marzec 2008, 23:47) *
Myślę że nie, w grze jest za*ebisty filtr graficzny smilies/smile.gif

HDR trochę przesadzony smilies/wink.gif

+Quote Post
Fuudimitzu
post 24 Marzec 2008, 03:20
Post #12

CYTAT(k3ks @ 24 Marzec 2008, 00:01) *

Jak dla mnie klimat jest po prostu cudowny, przesadzony HDR to coś co lubię smilies/tongue.gif

+Quote Post
Rezo
post 24 Marzec 2008, 12:38
Post #13

Użyszkodnik

http://www.gametrailers.com/game/6364.html
Tutaj zaś znajdować się będą trailery itp. z gry. Na razie właściwie niczego tam nie ma, ale warto czekać smilies/wink.gif

+Quote Post
Gooralesko
post 24 Marzec 2008, 13:48
Post #14

"War. War never changes"

CYTAT(k3ks @ 24 Marzec 2008, 00:01) *

Sam jesteś przesadzony. W słoneczny dzień tak się wszystko świeci. A Mirrors Edge będzie kolejnym niesamowicie innowacyjnym projektem (po Portalu).

+Quote Post
LubiePiwo
post 24 Marzec 2008, 14:44
Post #15

Uzależniony od forum

SimParkour?

+Quote Post
Rezo
post 24 Marzec 2008, 15:25
Post #16

Użyszkodnik

CYTAT(LubiePiwo @ 24 Marzec 2008, 14:44) *
SimParkour?

Raczej AssasinGTA ^^

+Quote Post
qjin
post 7 Maj 2008, 17:02
Post #17

Zapraszam do oglądania > http://www.gametrailers.com/player/33585.html

Ja jestem po prostu zafascynowany trailerem. Ogladam juz kolejny raz i nadal jestem otumaniony nim. smilies/cool.gif

Zastanawiam się tylko, co tam będziemy robić, prócz skakania, chodzenia po lince, biegania po scianach i kopania przeciwników (w ogóle jakos pusto jest w tych lokacjach - na myśl mi przypomina miasta w AC pod wzgledem wielkosci). Gra jest w sumie polaczeniem PoP-a z AC w czasach przyszlosci. smilies/smile.gif

+Quote Post
ziCk_lodz
post 7 Maj 2008, 17:04
Post #18

Animal I have become

To ma też wyjść na PC? Byłem pewien, że tylko na konsole smilies/scratchhead.gif

+Quote Post
qjin
post 7 Maj 2008, 17:05
Post #19

CYTAT(ziCk_lodz @ 7 Maj 2008, 18:04) *
To ma też wyjść na PC? Byłem pewien, że tylko na konsole smilies/scratchhead.gif

Też, też, i dobrze. smilies/smile.gif

+Quote Post
ziCk_lodz
post 7 Maj 2008, 17:10
Post #20

Animal I have become

CYTAT(qjin @ 7 Maj 2008, 17:05) *
Też, też, i dobrze. smilies/smile.gif

Nawet lepiej - do tak dynamicznej gry 30FPS to za mało smilies/shocked.gif W sumie myślałem, że będzie gorzej, ale trailer pokazał, że bardzo fajnie wygląda mechanika... ciekawe czy sterowanie będzie zautomatyzowane (czyt. dla debili - jeden przycisk do wszystkiego), czy będzie można samemu zadecydować jaki ruch chce się wykonać smilies/cool.gif

+Quote Post

42 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16 Marzec 2010, 14:10
One of the largest message boards on the web !