IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważne ogłoszenie: Zwycięzcy konkursu MSI

PSP ( dzis pytanie ... kiedys odpowiedz )

117 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> PSP ( dzis pytanie ... kiedys odpowiedz ), postaram sie odpowiedziec na wasze wszystkie pytania
Ocena 4 V
Sarmon
post 6 Sierpień 2008, 23:38
Post #1

Gaduła

Witam... bawie sie z psp od ponad ... 2 lat ... wiem dosc sporo ... nowi posiadacze konsolki moga tutaj zadawac przerozne pytania z nia zwiazane jak i dodatkami do konsolki
Go to the top of the page

+Quote Post
KanekS
post 7 Sierpień 2008, 16:46
Post #2

Skate or Die!

No to tak mistrzu smilies/bigsmile.gif

Zamowilem PSP Slim 4.01 M33-2 przedwczoraj, karte 4GB i GTA Vice City Stories.
To ta karta: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=406327909

Czy jest oryginalna? Będzie Magic Gate?

Co powiesz o GTA VCS? Jak grafika? Grywalność? Sterowanie?
Przyrównaj grafikę GTAVCS na PSP do GTA VC na PC smilies/smile.gif

pzdr

+Quote Post
snake7
post 7 Sierpień 2008, 16:55
Post #3

Gaduła

Sandisków raczej nie podrabiają ,na pewno nie na taką skale,sam mam 4 gb sandiska i sobie chwale,o gta moge powiedzieć że dobrze mi sie grało , grafika moze być jak to na małym ekraniku....czasem są za to problemy z auto celowaniem,no i można włąsną muze wrzucić...a gbyby jeszcze samochody to było by świetnie.

+Quote Post
Sarmon
post 7 Sierpień 2008, 23:53
Post #4

Gaduła

CYTAT(KanekS @ 7 Sierpień 2008, 16:46) *
No to tak mistrzu smilies/bigsmile.gif

Zamowilem PSP Slim 4.01 M33-2 przedwczoraj, karte 4GB i GTA Vice City Stories.
To ta karta: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=406327909

Czy jest oryginalna? Będzie Magic Gate?

Co powiesz o GTA VCS? Jak grafika? Grywalność? Sterowanie?
Przyrównaj grafikę GTAVCS na PSP do GTA VC na PC smilies/smile.gif

pzdr

psp slim 4.01 m33 - 2 ... karte 4 gb ... co do karty tak jak kolega wyzej napisal nie podrabiaja ... chociaz jak ja sie bawilem karta od kolegi nie pisalo na psp " MagicGate - Supported ... ja mam sony 2 gb ... GTA VCS sam posiadam oryginal smilies/smile.gif) grafika taka sama jak na PC ... duzo broni ... akcja gry toczy sie kilka lat przed tym co na pc ... przykladzik: mozna pozwiedzac plac budowy SunshineAutos ... gra dosc latwa ... podstawowe misje wykonalem w kilka godzin... reszta to wiadomo policja taxi karetka i dodatki typu Empire czyli wlasne dzialalnosci ... kradzieze rabunki ochrona prostytucja ... w kazdej dzialalnosci masz dodatkowe misje... ciekawym pomyslem jest dodanie takze toru motocrossowego na polnocy miasta na ktorym mozemy jezdzic na BMX-ie quadzie i crosie ... Sterowanie ... dosyc proste ... wszystko jest wytlumaczone oprocz dodatkowych rzeczy takich jak podczas celowania w kogos nacisniesz strzalke w dol \/ pojawia ci sie celownik i za pomoca analoga sterujesz nim ... co jeszcze ciekawego ... Bohater gry to ( chyba bo nie pamietam ) C.J ( wlasnie chyba ) z gta sa ... "Przyrównaj grafikę GTAVCS na PSP do GTA VC na PC smilies/smile.gif"
" jak pisalem gdzies na poczatku mozna powiedziec ze ta sama ... to chyba tyle ... jak sa jakies pytania pisz ... i wybacz za "..." przyzwyczajenie

Ten post został edytowany przez Sarmon: 7 Sierpień 2008, 23:54

+Quote Post
CyborgNinja
post 8 Sierpień 2008, 07:31
Post #5

AGA - Asian Girls Admirer

Bohaterem nie jest CJ, a brat Lance'a Vance'a.

+Quote Post
KanekS
post 8 Sierpień 2008, 13:23
Post #6

Skate or Die!

No to git mafonez ;d

A przypuscmy ze mam w UMD włożone oryginał GTAVCS a na karcie pamieci mam w ISO dane np FlatOut to czy moge odpalic gre z karty bez problemu, czy musze najpierw wyjac GTAVCS z czytnika?

Pozatym grales w tego FlatOuta Head On?

Z tego co widzę to grafika i fizyka miażdży smilies/bigsmile.gif

+Quote Post
Tomz
post 8 Sierpień 2008, 13:44
Post #7

Unknown Soldier

CYTAT(KanekS @ 7 Sierpień 2008, 16:46) *
Będzie Magic Gate?

A po kij ci MagicGate? Wiesz aby co to ?

... MagicGate is a copy-protection technology introduced by Sony ...

http://en.wikipedia.org/wiki/MagicGate

To czy karta oryginał czy nie, dla mnie niema znaczenia bo gry czy na moim oryginalnym SanDisk'u 2GB, czy Fake-Sony 8GB chodzą tak samo, kopiowanie plików na kartę w obydwu wypadkach trwa tyle samo (zarówno pod czytnikiem jak i przez konsolę).

Co do oryginalnego GTA VCS to aby odpalić je z płytki UMD - będziesz musiał najpierw zmienić w RM na innego loadera - inaczej gra Ci nie odpali (bo defaultowo jest wybrany M33 Driver - czyli ten który ODPALA tylko obrazy ISO,CSO - a nie działają wtedy płyty UMD)

Ten post został edytowany przez Tomz: 8 Sierpień 2008, 21:31

+Quote Post
Sarmon
post 8 Sierpień 2008, 22:22
Post #8

Gaduła

CYTAT(KanekS @ 8 Sierpień 2008, 14:23) *
No to git mafonez ;d

A przypuscmy ze mam w UMD włożone oryginał GTAVCS a na karcie pamieci mam w ISO dane np FlatOut to czy moge odpalic gre z karty bez problemu, czy musze najpierw wyjac GTAVCS z czytnika?

stary xd nie wiem o co ci chodzi smilies/bigsmile.gif czy o to ze jak masz plyte umd wlozona to czy z karty pamieci gre odpalisz ?? XD jak o to to raczej tak powinno byc ... o ile masz system CF ( ciekawe ze jak mam NO - UMD m33 driver ) to i tak musze miec plyte smilies/bigsmile.gif ) gre zapisuj jako CSO mniej zajmuje a program do tego to UMDgen ... FlatOut head on wlasnie ogladam ... obecnie sciagam Burnout Legends i The Fast and the Furious: Tokyo Drift ... test drive unlimited nie polecam ... fakt faktem ze odleglosc jest prawdziwa ( z konca do konca mapy jest 280 km okolo i jadac 280 km/h przejedziesz to w 1h nie tak jak w innych grach ) po 80 wyscigach mialem tylko 5 % gry wiec nudna ... flatout head on moglbym do konca tygodnia przetestowac chociaz jak chcesz sam to wiesz smilies/bigsmile.gif torrentami ciagnij i graj

wlasnie przed chwila czytalem plotki ze na flatout potrzeba miec system 3.90 albo 3.50 + ... tego do konca nikt nie wie wiec polecam sciagnac 3.90 - m33 jesli nie masz ...

CYTAT(Tomz @ 8 Sierpień 2008, 14:44) *
A po kij ci MagicGate? Wiesz aby co to ?

... MagicGate is a copy-protection technology introduced by Sony ...

http://en.wikipedia.org/wiki/MagicGate

To czy karta oryginał czy nie, dla mnie niema znaczenia bo gry czy na moim oryginalnym SanDisk'u 2GB, czy Fake-Sony 8GB chodzą tak samo, kopiowanie plików na kartę w obydwu wypadkach trwa tyle samo (zarówno pod czytnikiem jak i przez konsolę).

Co do oryginalnego GTA VCS to aby odpalić je z płytki UMD - będziesz musiał najpierw zmienić w RM na innego loadera - inaczej gra Ci nie odpali (bo defaultowo jest wybrany M33 Driver - czyli ten który ODPALA tylko obrazy ISO,CSO - a nie działają wtedy płyty UMD)

obojetnie co mam w RM ustawione gry mi odpala z umd i z karty wiec bez sensu troche ( w sumie 3.90 - m33 mam od tygodnia i sie gubie ale to szczegol )

hmmm cos znalazlem i ja mam pytanie smilies/bigsmile.gif XD

"PSP obsługuje gry wydane na dyskach UMD ? nie ma możliwości kopiowania takich nośników oraz nie ma możliwości nagrywania ani usuwania z tych płytek danych. Dzięki odpowiedniemu CF da radę przegrać zawartość płyty UMD na dysk w PC."

bo na nowszych CF m33 jest mozliwosc kopiowania z umd ... wiec to chyba blad smilies/bigsmile.gif przynajmniej ja moge skopiowac obrac umd

kaneks zapomnialem ci dodac smilies/bigsmile.gif w psp slim jest niewiele wiecej funkcji ... racja ... jest wiecej ramu ale bateria o wiele krocej trzyma smilies/bigsmile.gif

I CHCIALEM DODAC ZE JAK POTRZEBA OPROGRAMOWANIA DO PSP ALBO INNYCH DUPERELI PISAC ... MAM POTRZEBNE PLIKI ORAZ LINKI !! dziekuje ...

tak to bede edytowac i edytowac ... co sie okazalo ... ze jutro rano bede mial flatout wiec napisze krotka recenzje

Ten post został edytowany przez Sarmon: 8 Sierpień 2008, 22:45

+Quote Post
Sarmon
post 8 Sierpień 2008, 22:52
Post #9

Gaduła

CYTAT(CyborgNinja @ 8 Sierpień 2008, 07:31) *
Bohaterem nie jest CJ, a brat Lance'a Vance'a.

masz racje... no wybacz ciezko mi zapamietac kto jest bohaterem gry smilies/bigsmile.gif ale przyznaj ze podobny smilies/smile.gif

+Quote Post
KanekS
post 9 Sierpień 2008, 12:40
Post #10

Skate or Die!

CYTAT
wlasnie przed chwila czytalem plotki ze na flatout potrzeba miec system 3.90 albo 3.50 + ... tego do konca nikt nie wie wiec polecam sciagnac 3.90 - m33 jesli nie masz ...

Bo moja konsolka będzie miała 4.01 M33-2... smilies/sad.gif
Ale nie ma prawa nie iść! Najwyżej jak stanieje gra to kupię oryginał, bo pasuje mieć chociaż ze 2 gry oryginalne smilies/tongue.gif

Własnie wczoraj mi przyszła karta 4GB i GTA VCS, a PSP pewnei nawet z USA nie wyleciało smilies/tongue.gif

+Quote Post
CyborgNinja
post 9 Sierpień 2008, 13:02
Post #11

AGA - Asian Girls Admirer

CYTAT(KanekS @ 8 Sierpień 2008, 14:23) *
No to git mafonez ;d

Nie ma znaczenia czy masz czy nie masz UMD ,zresztą bez odpowiedniego sterownika, płytka UMD jest wymagana do odpalenia obrazów z karty.

CYTAT(Sarmon @ 8 Sierpień 2008, 23:52) *
masz racje... no wybacz ciezko mi zapamietac kto jest bohaterem gry smilies/bigsmile.gif ale przyznaj ze podobny smilies/smile.gif

No trochę podobny smilies/wink.gif

+Quote Post
Axel333
post 9 Sierpień 2008, 13:19
Post #12

Głupota jest wielka jak morze, wszystko w sobie pomieści...

ja mam taki problem : kupiłem sobie nowe psp jakies poł roku temu w sklepie . . . miałem jednego stuck pixela i sie nie przejełem . . . ale nie wazne, potem pewien koles w sklepie wgrał mi soft 3.90 m33-3 (na allegro jest pełno takich typu usłóg) i tak sobie grałem az do czasu az mi sie zje*** analog i potem postanowiłem go odłozyc i oddac na gwarancje, ale chciałem zmienic soft na orginalny na sam początek ale co sie okazało ? konsola sie nie włacza ! i co teraz mama zrobic ? jaki moze byc tego powód jak soft do tej konsoli był wgrywane dawno temu a ja nie nie grzebałem przy sofcie . . . z góry dzieki za odpowiedz.
Sory za ort ;]

Ten post został edytowany przez Axel333: 9 Sierpień 2008, 13:19

+Quote Post
KanekS
post 9 Sierpień 2008, 13:34
Post #13

Skate or Die!

Baterie naładuj.

+Quote Post
Sarmon
post 9 Sierpień 2008, 13:38
Post #14

Gaduła

CYTAT(Axel333 @ 9 Sierpień 2008, 14:19) *
ja mam taki problem : kupiłem sobie nowe psp jakies poł roku temu w sklepie . . . miałem jednego stuck pixela i sie nie przejełem . . . ale nie wazne, potem pewien koles w sklepie wgrał mi soft 3.90 m33-3 (na allegro jest pełno takich typu usłóg) i tak sobie grałem az do czasu az mi sie zje*** analog i potem postanowiłem go odłozyc i oddac na gwarancje, ale chciałem zmienic soft na orginalny na sam początek ale co sie okazało ? konsola sie nie włacza ! i co teraz mama zrobic ? jaki moze byc tego powód jak soft do tej konsoli był wgrywane dawno temu a ja nie nie grzebałem przy sofcie . . . z góry dzieki za odpowiedz.
Sory za ort ;]

psp sie nie wlacza ... ale co to ma znaczyc ;d ze calkiem czy ze nie ma obrazu ale swieci sie zielona dioda od POWER ... jak to drugie to masz bricka smilies/bigsmile.gif naprawa zajmuje obecnie kilka minut smilies/bigsmile.gif a jak to pierwsze to nie wiem ... moze cos z bateria ... sprobuj ja podlaczyc pod ladowarke ... jesli nie potrafisz odbrickowac poszukaj na allegro smilies/bigsmile.gif 20 - 30 zl i masz naprawiony ... hmm jeszcze jedno ... "a ja nie nie grzebałem przy sofcie" a przy themach smilies/bigsmile.gif?? bo jak tak moge ci wyslac kopie flash

CYTAT(KanekS @ 9 Sierpień 2008, 14:34) *
Baterie naładuj.

tez racja smilies/bigsmile.gif

a tego no ... kaneks ... narazie o flatout niewiele napisze... w sumie nic bo po kazdym wyscigu mi sie zawiesza smilies/bigsmile.gif ale jak bedziesz mial siec wifi w domu i gre mozemy sie poscigac przez internet smilies/tongue.gif

Ten post został edytowany przez Sarmon: 9 Sierpień 2008, 13:45

+Quote Post
KanekS
post 9 Sierpień 2008, 14:07
Post #15

Skate or Die!

To sprobuj na karcie z systeme plikow FAT16 a nie 32.
A jak grafika? smilies/bigsmile.gif

Bo słyszalem wlasnie ze ten FlatOut zle chodzi jak jest odtwarzany z karty pamięci i że najlepiej działa oryginał... smilies/sad.gif

+Quote Post
Sarmon
post 9 Sierpień 2008, 16:15
Post #16

Gaduła

CYTAT(KanekS @ 9 Sierpień 2008, 15:07) *
To sprobuj na karcie z systeme plikow FAT16 a nie 32.
A jak grafika? smilies/bigsmile.gif

Bo słyszalem wlasnie ze ten FlatOut zle chodzi jak jest odtwarzany z karty pamięci i że najlepiej działa oryginał... smilies/sad.gif

nie slyszalem nic takiego ale na pewno prawda ... zalezy jaka masz karte smilies/bigsmile.gif grafika jak na psp 9/10 tylko samochody dziwnie sie slizgaja na drodze ... wyglada to jak drift bez skrecania kolami xd ogolnie fajna gra ... duzo ciekawych popisow "kaskaderskich" smilies/bigsmile.gif

+Quote Post
KanekS
post 9 Sierpień 2008, 20:22
Post #17

Skate or Die!

Ok mam trudne pytanie.

Za ile dni przyjdzie mi PSP z USA... smilies/bigsmile.gif

+Quote Post
Sarmon
post 9 Sierpień 2008, 20:37
Post #18

Gaduła

CYTAT(KanekS @ 9 Sierpień 2008, 21:22) *
Ok mam trudne pytanie.

Za ile dni przyjdzie mi PSP z USA... smilies/bigsmile.gif

poszukaj w FAQ smilies/bigsmile.gif

a bierzesz poczta czy przez UPS smilies/bigsmile.gif??

+Quote Post
Tomz
post 9 Sierpień 2008, 21:05
Post #19

Unknown Soldier

CYTAT(KanekS @ 9 Sierpień 2008, 15:07) *

Słyszałeś... to coś innego niż samemu widziałeś smilies/bigsmile.gif

Ja słyszałem ,że GTA (obie części - zacinają się na fake-kartach pamięci)
Oczywiście te wszystkie pogłoski to były "fake"... bo u mnie wszystko działa bez problemu bez instalowania "patchy" na soft by przyśpieszyć karte pamięci.

Poczekaj aż dostaniesz PSP a potem pisz na forum, bo bez sensu jest wypisywać tutaj jakieś "pogłoski" które przeczytałeś gdzieś na necie.
Jak będziesz mieć PSP i jakiś problem wtedy napisz.

CYTAT
wlasnie przed chwila czytalem plotki ze na flatout potrzeba miec system 3.90 albo 3.50 +

Kolejna brednia, przecież starsze systemy są kompatybilne z nowszymi... Sam znaczek + przy 3.50 Ci to mówi - czyli od 3.50 w zwyż.
Na 4.01 chodzi wszystko co na poprzednich softach.

PS. Co do FlatOut'a to odpuść sobie tą gierkę... lepsze w tym wypadku są obie części BurnOut (ze wskazaniem na tą nowszą Dominator)

PS2. Niewiem gdzie ty takie pierdoły czytasz smilies/scratchhead.gif

EDIT:

@axel333

CYTAT
Sory za ort ;]

Sam sobie odbrickuj konsolę... (oczywiście jeśli to nie pełny brick)

Na wyłączonej konsoli przytrzym [R] i trzymając go włacz konsolę - powinienieś się dostać do RecoveryMenu. Tam sformatujesz flash'a, przywrócisz ustawienia fabryczne... a jeśli chcesz wgrać oryginalnego softa to również nie problem.
Jeśli w RM jest wyłączony NetworkUpdate (dla softów M33) to wtedy w menu konsoli poprzez NetworkUpdate pobierzesz oficjalny najnowszy soft Sony który zainstalujesz.

Ten post został edytowany przez Tomz: 9 Sierpień 2008, 21:12

+Quote Post
Sarmon
post 9 Sierpień 2008, 21:13
Post #20

Gaduła

CYTAT(Tomz @ 9 Sierpień 2008, 22:05) *
PS. Co do FlatOut'a to odpuść sobie tą gierkę... lepsze w tym wypadku są obie części BurnOut (ze wskazaniem na tą nowszą Dominator)

PS2. Niewiem gdzie ty takie pierdoły czytasz smilies/scratchhead.gif

z flatoutem masz racje xd
a te pierdoly to na necie znalazlem bo pewny nie bylem smilies/bigsmile.gif

+Quote Post

117 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9 Luty 2010, 11:40
One of the largest message boards on the web !