IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

wady laguny 1

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> wady laguny 1
bartek 2904
post 4 Kwiecień 2009, 21:44
Post #1

Dyskutant
**

witam smilies/bigsmile.gif
jeśli ktoś ma lagune I i ma jakieś z nia problemy i jak chce to niech napisze na forum co mu się psuje itd:D
z góry dzięki:D

Ten post został edytowany przez bartek 2904: 5 Kwiecień 2009, 14:54
Go to the top of the page

+Quote Post
karol2808
post 5 Kwiecień 2009, 00:38
Post #2

Uzależniony od forum

Pali jak smok, 1.8B - benzyna 10l/100km lub gazu 12l/100km.

To się zapisuję cyfrą rzymską.

+Quote Post
maniak997
post 5 Kwiecień 2009, 08:07
Post #3

Komputerowiec

awaryjne zawieszenie , silnik w szczególności elektryka.

+Quote Post
Micha_zz
post 5 Kwiecień 2009, 08:44
Post #4

Orator

Jesli masz dwie lewe ręce do grzebania przy aucie to nie kupuj. Spójrz na dział techniczny na http://www.renaultlaguna.pl/forum/

+Quote Post
Kowal
post 5 Kwiecień 2009, 08:52
Post #5

go low & drive slow

CYTAT(karol2808 @ 5 Kwiecień 2009, 01:38) *
Pali jak smok, 1.8B - benzyna 10l/100km lub gazu 12l/100km.

karol2808 weź proszę skończ już rzucaniem tymi spalaniami w prawie każdym temacie, przeczytasz coś na necie i sypiesz literkami tylko. Już nie wspominam o tym, że nie podałeś miasto czy trasa, a do tego nie wiem jak 10l/100km w dość dużym sedanie albo nawet kombi może być "paleniem jak smok". Jeździsz dostawczakami w dieslach i wszystko co pali powyżej 7l/100km to jest smok. Ogarnij się trochę bo wprowadzasz niepotrzebny zamęt tylko.

+Quote Post
karol2808
post 5 Kwiecień 2009, 11:11
Post #6

Uzależniony od forum

CYTAT(Kowal @ 5 Kwiecień 2009, 08:52) *
karol2808 weź proszę skończ już rzucaniem tymi spalaniami w prawie każdym temacie, przeczytasz coś na necie i sypiesz literkami tylko. Już nie wspominam o tym, że nie podałeś miasto czy trasa, a do tego nie wiem jak 10l/100km w dość dużym sedanie albo nawet kombi może być "paleniem jak smok". Jeździsz dostawczakami w dieslach i wszystko co pali powyżej 7l/100km to jest smok. Ogarnij się trochę bo wprowadzasz niepotrzebny zamęt tylko.

Nie wstawiam opinii pojazdów, którymi nie jechałem bądź nie miałem jakieś podobnej styczności z autem, chyba że zaznaczę inaczej.
Dlatego też nie wypowiadam się o sportowych autach, jeepach, bmw i mercach - tak jak to robią wszyscy niektórzy, bo im się taki marzy.

A spalanie jest dla mnie (ale i nie tylko dla mnie) podstawowym czynnikiem do kupna auta i możliwości jego utrzymania.
Ja bym tylko dla tego nie kupił i nie polecił tego wozu. Albo pali 10-12 i można tym się pościgać, albo 5-7 i jest to rodzinne auto.

Wiem, lepiej będzie tak, jak w dziale telefony (tutaj coraz częściej też), napiszę " smilies/thumbup.gif " lub " smilies/thumbdown.gif " i wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Fajnie

Edit
@skee Żeby nie nabijać tematu: 10-12 litrów i można się pościgać - ma duży silnik, i jeżeli się chce to można się dościgać (nie powiedziałem, że wtedy nie może spalić więcej paliwa).
5-7l - Przecież jest wiele takich aut, jak choćby astra.

Ten post został edytowany przez karol2808: 5 Kwiecień 2009, 11:28

+Quote Post
skee
post 5 Kwiecień 2009, 11:19
Post #7

Don't Forget to Breathe

CYTAT(karol2808 @ 5 Kwiecień 2009, 12:11) *
Nie wstawiam opinii pojazdów, którymi nie jechałem bądź nie miałem jakieś podobnej styczności z autem, chyba że zaznaczę inaczej.
Dlatego też nie wypowiadam się o sportowych autach, jeepach, bmw i mercach - tak jak to robią wszyscy niektórzy, bo im się taki marzy.

A spalanie jest dla mnie (ale i nie tylko dla mnie) podstawowym czynnikiem do kupna auta i możliwości jego utrzymania.
Ja bym tylko dla tego nie kupił i nie polecił tego wozu. Albo pali 10-12 i można tym się pościgać, albo 5-7 i jest to rodzinne auto.

Wiem, lepiej będzie tak, jak w dziale telefony (tutaj coraz częściej też), napiszę " smilies/thumbup.gif " lub " smilies/thumbdown.gif " i wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Fajnie

10 litrów i można się pościgać ? Jakie rodzinne auto, mowa tutaj o rodzinie większej niż "ja plus moja dziewczyna" pali 5 litrów ? w takim razie czym ja jeżdżę ?

W Twoich wypowiedziach nic nie trzyma się kupy ale tutaj przechodzisz sam siebie...

+Quote Post
Klima
post 5 Kwiecień 2009, 11:48
Post #8

GRUPA ŸŸŸ & Eläkeläiset

@karol2808, astra rodzinnym autem i spalaniem 5-7l? Chyba, że mówisz o autostradzie z prędkością 110km/h...

Co do reszty Twojej wypowiedzi, to chyba mamy zupełnie inne pojęcia szybkości.

+Quote Post
mihailov
post 5 Kwiecień 2009, 12:50
Post #9

miejsce na Twoją reklamę.

CYTAT(karol2808 @ 5 Kwiecień 2009, 12:11) *
5-7l - Przecież jest wiele takich aut, jak choćby astra.

Astra i 7l w mieście. Chyba jak się ją pcha...

+Quote Post
Sancho P.
post 5 Kwiecień 2009, 13:14
Post #10

Natury nie oszukasz - lew trawy żreć nie będzie.

Ogólnie jako właściciel powiem: Odpuść sobie smilies/smile.gif

+Quote Post
.wizzie
post 5 Kwiecień 2009, 13:41
Post #11

Orator

CYTAT(Sancho P. @ 5 Kwiecień 2009, 13:14) *

To juz chyba sluzy za dosadna "rekomendacje" smilies/wink.gif.
Z ciekawosci spytam. Co sie z Twoja Laguna dzieje, ze jej nie polecasz?

Ten post został edytowany przez .wizzie: 5 Kwiecień 2009, 13:41

+Quote Post
maniak997
post 5 Kwiecień 2009, 14:14
Post #12

Komputerowiec

to jedno z najbardziej awaryjnych aut według rankingów DEKRA. jest na końcu listy , choć podobno i jak jest ciut lepsza od Laguny II.

Ten post został edytowany przez maniak997: 5 Kwiecień 2009, 14:14

+Quote Post
kaman
post 5 Kwiecień 2009, 14:22
Post #13

Małomówny

CYTAT(Sancho P. @ 5 Kwiecień 2009, 13:14) *
Podpisuje się pod tym. Mam Lagune od października i było wszystko OK ale do czasu - teraz coraz częściej muszę do niej dokładać. Części też nie są wcale tanie. Jak tak dalej pójdzie to się jej z chęcią pozbędę. Co do spalania: 2.0 w mieście potrafi mi spalić 12l/100km benzyny.

+Quote Post
Sancho P.
post 5 Kwiecień 2009, 14:24
Post #14

Oj na prawdę dłuższa lista by była, kiedyś ją sporządzę. Ogólnie zawieszenie, troszkę silnik i akcesoria silnika, przeniesienie napędu oraz wiele innych drobnych awarii...
Nie jest aż tak tragicznie z tego względu, że posiadam pieniądze aby to na bieżąco naprawiać oraz niektóre rzeczy potrafię zrobić sam (wiele dzięki manualom na RLKP) i
jak na dzisiaj praktycznie wszystko zostało już zrobione ale wszystkie te awarie, awaryjki przyczyniły się do tego, że więcej Renaulta nie kupię. smilies/smile.gif

Edit:
Muszę dodać, że całkowicie na NIE co do L1 nie jestem, bo za na prawdę nie wielkie pieniądze, można mieć dużego przestronnego hatchbacka, dobrze wyglądającego który pomieści rodzinę z dwójką, trójką dzieci i wejdzie jeszcze sporo bagaży aby spokojnie dojechać sobie nad morze, w góry czy nad jezioro.
Ale dla młodego człowieka, który chciałby tylko lać i jeździć może to nie być dobre auto, chyba, że ktoś wychodzi z założenia "byle jak, aby do przodu".

Edit 2:
Przyglądając się osobom jeżdżącym Lagunami to większość to właśnie ojcowie, mężowie itp, podobnie jak widząc zdjęcia ze spotów/zlotów RLKP na które przyjeżdżają Laguno maniacy całymi rodzinami, nie rozmawiać o tym jak szybko ich samochody jeżdżą lub jakim modyfikacjom je poddać tylko aby mile spędzić czas. Oczywiście zdarzają się młodzi za kierownicą Lagun ale głównie przez to, że odziedziczyli je po rodzicach. Osobiście swoją Lagunę kupiłem sobie sam za własne pieniądze, mimo tego, że znajomi mówili "daj sobie spokój, częściej będzie w naprawie niż na drodze" to myślałem sobie przecież tak źle na pewno nie będzie i nie jest lecz tak jak pisałem wiele drobnych awarii przyczynia się do tego, że nie ma się ochoty po prostu kupić kolejny raz czegoś tej samej marki.

Ten post został edytowany przez Sancho P.: 6 Kwiecień 2009, 23:34

+Quote Post
markus12
post 5 Kwiecień 2009, 14:45
Post #15

Gaduła

może i Laguna I jest awaryjna ale ja mam Clio I i nie narzekam. wymieniłem tylko olej, paski,filtry a tak to leję paliwo i jadę. mam już go prawie 3 lata

+Quote Post
maniak997
post 5 Kwiecień 2009, 15:18
Post #16

Komputerowiec

Clio to najlepiej udany model Ranault.

+Quote Post
MajaP83
post 6 Kwiecień 2009, 23:14
Post #17

...

CYTAT(Sancho P. @ 5 Kwiecień 2009, 14:24) *
Oj na prawdę dłuższa lista by była, kiedyś ją sporządzę. Ogólnie zawieszenie, troszkę silnik i akcesoria silnika, przeniesienie napędu oraz wiele innych drobnych awarii...
Nie jest aż tak tragicznie z tego względu, że posiadam pieniądze aby to na bieżąco naprawiać oraz niektóre rzeczy potrafię zrobić sam (wiele dzięki manualom na RLKP) i
jak na dzisiaj praktycznie wszystko zostało już zrobione ale wszystkie te awarie, awaryjki przyczyniły się do tego, że więcej Renaulta nie kupię. smilies/smile.gif

Edit:
Muszę dodać, że całkowicie na NIE co do L1 nie jestem, bo za na prawdę nie wielkie pieniądze, można mieć dużego przestronnego hatchbacka, dobrze wyglądającego który pomieści rodzinę z dwójką, trójką dzieci i wejdzie jeszcze sporo bagaży aby spokojnie dojechać sobie nad morze, w góry czy nad jezioro.
Ale dla młodego człowieka, który chciałbym tylko lać i jeździć może to nie być dobre auto, chyba, że ktoś wychodzi z założenia "byle jak, aby do przodu".

Edit 2:
Przyglądając się osobom jeżdżącym Lagunami to większość to właśnie ojcowie, mężowie itp, podobnie jak widząc zdjęcia ze spotów/zlotów RLKP na które przyjeżdżają Laguno maniacy całymi rodzinami, nie rozmawiać o tym jak szybko ich samochody jeżdżą lub jakim modyfikacjom je poddać tylko aby mile spędzić czas. Oczywiście zdarzają się młodzi za kierownicą Lagun ale głównie przez to, że odziedziczyli je po rodzicach. Osobiście swoją Lagunę kupiłem sobie sam za własne pieniądze, mimo tego, że znajomi mówili "daj sobie spokój, częściej będzie w naprawie niż na drodze" to myślałem sobie przecież tak źle na pewno nie będzie i nie jest lecz tak jak pisałem wiele drobnych awarii przyczynia się do tego, że nie ma się ochoty po prostu kupić kolejny raz czegoś tej samej marki.

Mam lagune II w wersji 1.9 dci i mam z nią dużo mniej problemów od rodziców peugeota 307. Czy oznacza to, że 307 jest do dupy?? nie to nic nie oznacza, poprostu troszke bardziej pechowy egzemplarz. I w jednym i w drugim usterki to najczęściej małe pierdoły, którymi nie ma co sobie zawracać głowy. Tak więc i merc za 300k zł może ci przyspożyć więcej problemów niż ta słynna już laguna, na którą tak wszyscy jadą.

+Quote Post
Sancho P.
post 6 Kwiecień 2009, 23:19
Post #18

Tylko trzeba zauważyć, że wiele więcej jest wadliwych egzemplarzy Lagun niż Pugów lub innych samochodów.
Testy Dekry niestety nie kłamią.

+Quote Post
Tupac-Shakur
post 7 Kwiecień 2009, 08:32
Post #19

Representin 1980

CYTAT(maniak997 @ 5 Kwiecień 2009, 15:14) *
to jedno z najbardziej awaryjnych aut według rankingów DEKRA. jest na końcu listy , choć podobno i jak jest ciut lepsza od Laguny II.

Taka ciekawostka, Laguna II to najczęsciej sciągane lawetą auto z niemieckich dróg.
Myślę, że wypowiedź właściciela Laguny (kilka postów wyżej) wyjaśnia bardzo dużo. Auto jest bardzo tanie jak na to co oferuje co już budzi podejrzenia, ale nie nowością jest że francuzy są zawsze tańsze w tych samych segmentach.
Autem nigdy nie jezdziłem, ale znajomy miał i dość często musiał gnać do warsztatu, głównie z zawieszeniem i silnik. Ale może być to nieobiektywne, dużo zależy od poprzedniego właściciela.

+Quote Post
MajaP83
post 7 Kwiecień 2009, 17:12
Post #20

...

też jestem właścicielem laguny II mam kuzyna, który ma lagune I i nie mamy problemów.

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13 Marzec 2010, 20:57
One of the largest message boards on the web !