![]() ![]() |
4 Luty 2010, 13:57
|
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 17 Dołączył: 8 Styczeń 10 |
Witam, mam problem. Podczas grania w gry, wyrzuca mnie to pulpitu i wyskakuje okienko ze program przestal dzialac poprawnie i musi zostac zamkniety ;/ robi sie tak dosc roznie, raz po 10 min grania raz po 40 ;/ komp jest nowy i jest to mocno irytujace bo powinno wszystko ladnie smigac, prosze o pomoc bo nie wiem co mam juz robic ;/
moj zestaw: GIGABYTE MA770T - UD3P AM3 GIGABYTE ATI Radeon Series HD 4890 1GB GDDR5 900/4000 AMD Phenom II X2 550 BE 3,1 GHz OCZ PC3 10666 1333 2x2GB Value Series SEAGATE 320GB 7200 16MB CHIEFTEC 750 W |
|
|
|
4 Luty 2010, 14:00
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 194 Dołączył: 14 Sierpień 08 |
temperatury sprawdzałeś np coretemp realtemp antywirusem skanowałes ?
Ten post został edytowany przez Piotrekkkkk: 4 Luty 2010, 14:06 |
|
|
|
4 Luty 2010, 14:47
|
|
|
tak, temp grafiki na zwyklej pracy 49 stopni, w grach kolo 59
procki lapia 35 na zwyklej i tak do 45 w grach |
|
|
|
4 Luty 2010, 14:57
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() Postów: 194 Dołączył: 14 Sierpień 08 |
słyszałem że na Win 7 są problemy z grami niekturymi jak bedzie to samo to bedziem myslec
Ten post został edytowany przez Piotrekkkkk: 4 Luty 2010, 15:02 |
|
|
|
4 Luty 2010, 15:00
|
|
|
dzisiaj zainstaluje win xp i bede wiedzial czy to problem systemu czy nie ;/ na poczatku mialem problem bo mi sie resetowal, wymienilem zasilacz na wiekszy i mialo juz byc ladnie pieknie, zainstalowalem sys i dalej lipa, kurcze... nic mam nadzieje ze to wina systemu
|
|
|
|
4 Luty 2010, 17:21
|
|
|
Uzależniony od forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 2 079 Dołączył: 17 Marzec 08 |
|
|
|
|
8 Luty 2010, 00:45
|
|
|
witam, po przeinstalowaniu na win xp i zainstalowaniu najnowszych sterownikow do grafy od Catalysta problem nie znikl, aczkolwiek na poczatku po graniu ok godziny nic sie nie pojawilo nic nie wyskoczylo.... Myslalem ze w koncu problem jest za mna... niestety... przy nastepnym graniu w gre, nastapilo zawieszenie i wyskoczylo okienko ze akcelerator w grafice nie odpowiadal i musial zostac zresetowany, czy cos w tym stylu, zrobilem screena ale nie chcialo pozniej go odczytac, po chwili czarnego ekranu wszystko wrocilo do normy i gralem dalej.... Kolejnym razem gra sie zaciela, nie dalo sie wogole sterowac postacia, pomyslalem ze odlacze i wlacze myszke lub klawiature, przy odlaczeniu myszki <USB) zrestartowalo mi kompa ;/ podczas kolejnego uruchamiania gry po chwili zawiecha i znow restart ;/ nie wiem moze to wina karty graficznej ?? lub cos jest nie dobrze podpiete jak mi robi restet po odlaczeniu kabelka USB :? POMOCY !!!
|
|
|
|
8 Luty 2010, 01:04
|
|
|
catalysty mam chyba 10.41 ze stycznia tego roku ... A z tymi ramkami to sprobuje, jak bedzie dzialalo z jedna i jak z druga, ale z tego co pamietam to juz raz jedna wyjmowalem i tez byl problem ;/
|
|
|
|
8 Luty 2010, 12:57
|
|
|
Orator ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 565 Dołączył: 23 Kwiecień 09 |
jak widać problemem nie był Windows7 skoro już wcześniej miałeś kłopoty z pamięciami to szukaj przyczyny w nich.
|
|
|
|
9 Luty 2010, 07:31
|
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 13 Dołączył: 7 Luty 10 |
witam, po przeinstalowaniu na win xp i zainstalowaniu najnowszych sterownikow do grafy od Catalysta problem nie znikl, aczkolwiek na poczatku po graniu ok godziny nic sie nie pojawilo nic nie wyskoczylo.... Myslalem ze w koncu problem jest za mna... niestety... przy nastepnym graniu w gre, nastapilo zawieszenie i wyskoczylo okienko ze akcelerator w grafice nie odpowiadal i musial zostac zresetowany, czy cos w tym stylu, zrobilem screena ale nie chcialo pozniej go odczytac, po chwili czarnego ekranu wszystko wrocilo do normy i gralem dalej.... Kolejnym razem gra sie zaciela, nie dalo sie wogole sterowac postacia, pomyslalem ze odlacze i wlacze myszke lub klawiature, przy odlaczeniu myszki <USB) zrestartowalo mi kompa ;/ podczas kolejnego uruchamiania gry po chwili zawiecha i znow restart ;/ nie wiem moze to wina karty graficznej ?? lub cos jest nie dobrze podpiete jak mi robi restet po odlaczeniu kabelka USB :? POMOCY !!! też miałem na moim HD4850 VPU recorver i sscrena nie czytało jak mówisz... to VPU recorver to ( sterownik przestał poprawnie działać ) oznaczało że grafa miała wyższe temperaturki niż mówisz... ( nie mówie że kłamiesz) ustaw w Catylastach Speed Fan więcej % obrotów wiatraczka , może pomoże , jak już masz to cóż... mi osobiście pomogło ustawienie na 50% (w streessu i idlu ) i od tego czasu nic mi nie wyskakuje... jak grasz na słuchawkach a szum z komputera ci nie przeszkadza to 50% będzie odpowiednie... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15 Marzec 2010, 03:17 |