Forum PCLab.pl: Wiedźmin 3 - Modyfikacje - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (61 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wiedźmin 3 - Modyfikacje temat zbiorczy, techniczna strona Wiedźmina

#21 Gość_moherek._*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Maj 2015 - 14:20

Zaraz zobaczę co tam masz, uwielbiam efekt wyostrzania, można to jeszcze jakoś podkręcić czy to u Ciebie jest max?

#22 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6160
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2015 - 14:26

Wyostrzenia nie ruszalem bo to wchodzi w skład ustawień postprocesu a ja bawiłem sie renderingiem ;)
Mi niestety wymuszenie wiekszej ostrości nie odpowiada, wolę normalna ;)

#23 Gość_moherek._*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Maj 2015 - 14:30

Właśnie znalazłem dziwny błąd: wgrywając dowolny config poza oryginalnym dzieje się coś takiego w jednym konkretnym ustawieniu kamery:
ustawienie normalne http://i.imgur.com/9XF57sH.jpg
bug http://i.imgur.com/wdiwJgC.jpg
Jeszcze wczoraj tego nie było, a dużo edytowałem wcześniej. Jakieś rady?
Edit: Już sobie poradziłem.

Ten post był edytowany przez moherek. dnia: 23 Maj 2015 - 14:55


#24 Użytkownik jest niedostępny   Altun6277 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 365
  • Dołączył: Pt, 12 Wrz 14

Napisany 23 Maj 2015 - 14:30

Dobrze,że jeszcze są tacy użytkownicy jak @azgan ,@DjXbeat i inni,którym chce się robić takie rzeczy.Wielki szacunek za waszą pracę.Gra powinna wyglądać tak już w czasie premiery.
PS.DjXbeat,będziesz zmieniał swoją 980 na 980Ti jak wyjdzie,ponieważ zbliża się premiera??

Ten post był edytowany przez Altun6277 dnia: 23 Maj 2015 - 14:31


#25 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6160
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2015 - 14:31

Nie ale szukam drugiej 980 do sli ;)

#26 Użytkownik jest niedostępny   Bolu 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1174
  • Dołączył: Pt, 13 Sie 10

Napisany 23 Maj 2015 - 15:02

Mi jakość tekstur nie zżera tyle co zasięg widoczności roślinności. Ogólnie gram na Ultra bez Hairworks i tym zasięgu na High (komputer z sygnatury).
@miód malina na k-putt 1.2

Ten post był edytowany przez Bolu dnia: 23 Maj 2015 - 15:05


#27 Użytkownik jest niedostępny   Ard'aenye 

  • Anty-fanboy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5501
  • Dołączył: Nd, 09 Lip 06

Napisany 23 Maj 2015 - 15:05

Można jakoś zmienić wyostrzanie żeby uzyskać coś pomiędzy niskim a wysokim?

#28 Użytkownik jest niedostępny   kepler01 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1123
  • Dołączył: Pt, 02 Maj 14

Napisany 23 Maj 2015 - 15:38

@djxbeat a w którym miejscu jest ten plik user? w dokumentach mam tylko user.settings

#29 Gość_moherek._*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Maj 2015 - 15:41

U mnie jest user.settings, user i input, chociaż pamiętam, że kiedyś też miałem tylko user.settings. Spróbuj usunąć ten plik i zobacz czy przy włączaniu gry ustawienia się zresetują, wtedy powinieneś mieć wszystkie 3 w folderze.

#30 Użytkownik jest niedostępny   bobrix 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1822
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 23 Maj 2015 - 16:02

Odnośnie Hairworks można by dodać to zmniejszanie teselacji na AMD w sterowniku na x8, daje to sporego kopa fps.
Ustawia co prawda globalnie, ale chyba tylko ocean ma teselacje w grze oprócz kłaków.
Spoiler


#31 Użytkownik jest niedostępny   moskil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 278
  • Dołączył: Cz, 26 Lip 12

Napisany 23 Maj 2015 - 16:26

Zobacz postDjXbeat, o 23 Maj 2015 - 10:57, napisał(a):

Tutaj jest mój plik rendering.ini.
http://www82.zippysh...aszbs/file.html


Czemu gestosc trawy w High i Uber na 2400?

Btw. Nie lepiej bylo dadac kolejna opcje np UBER_PLUS niz usuwac jedna z istniejacych? Teraz tak naprawde nie wiadomo, ktora opcja w uber zostal podniesiona, a ktora nie. Ciezko sie polapac co jest co w odniesieniu do ustawien, ktore sie wczesniej uzywalo.

Ten post był edytowany przez moskil dnia: 23 Maj 2015 - 16:51


#32 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3049
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 23 Maj 2015 - 17:26

Uwaliłem plik rendering xml, miałem kopie ale przez przypadek usunąłem( :E ), poratuje ktoś oryginalnym?:)

#33 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6160
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2015 - 17:44

Zobacz postmoskil, o 23 Maj 2015 - 17:26, napisał(a):

Czemu gestosc trawy w High i Uber na 2400?Btw.

Gęstość trawy powyżej 2400 powoduje problemy i migające tekstury dodatkowo po przekroczeniu tej wartości róźnorodność trawy, roślin jest znacznie mniejsza ;).
Przykładowo ustawienie 4800 łłdnie wygląda na screenach ale nikt nie pisze o tym, że przy ruchu tekstury trawy migają bądź całkowicie znikają.

EDIT
Podejrzewam, że problem migających tekstur dotyczy budżetu pamięci. Dopiero jutro będę w domu więc sprawę obadam i poprawię.

Zobacz postmoskil, o 23 Maj 2015 - 17:26, napisał(a):

CNie lepiej bylo dadac kolejna opcje np UBER_PLUS niz usuwac jedna z istniejacych? Teraz tak naprawde nie wiadomo, ktora opcja w uber zostal podniesiona, a ktora nie. Ciezko sie polapac co jest co w odniesieniu do ustawien, ktore sie wczesniej uzywalo.

Jakość cieni i zasięg renderowania + gęstość trawy i zasięg renderowania, generalnie zasięg widzenia poszczególnych elementów - tylko tyle można zmienić w ini. i to się nie zmieni.

Ten post był edytowany przez DjXbeat dnia: 23 Maj 2015 - 18:04


#34 Użytkownik jest niedostępny   moskil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 278
  • Dołączył: Cz, 26 Lip 12

Napisany 23 Maj 2015 - 18:04

Zobacz postDjXbeat, o 23 Maj 2015 - 17:44, napisał(a):

Gęstość trawy powyżej 2400 powoduje problemy i migające tekstury dodatkowo po przekroczeniu tej wartości róźnorodność trawy, roślin jest znacznie mniejsza ;).
Przykładowo ustawienie 4800 łłdnie wygląda na screenach ale nikt nie pisze o tym, że przy ruchu tekstury trawy migają bądź całkowicie znikają.


Przeciez ten bug ze spadkiem roznorodnosci poprawili ponoc w patchu 1.03, pozatym pojawial sie on przy wartosciach rzędu 9600.
Gram na ustawieniu 3600, czyli 150% trawy uber od minimum 5 godzin i powaga nie zauwazylem zadnego migotania, a tym bardziej znikania trawy.

#35 Gość_moherek._*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Maj 2015 - 18:07

U mnie właśnie przy użyciu ini od DjXbeat jak ustawię 3600 to znikają mi tekstury przy ruszaniu kamerą, jak edytuję oryginał i ustawię 3600 to jest wszystko w porządku.

#36 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6160
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2015 - 18:07

Zobacz postmoskil, o 23 Maj 2015 - 19:04, napisał(a):

Przeciez ten bug ze spadkiem roznorodnosci poprawili ponoc w patchu 1.03, pozatym pojawial sie on przy wartosciach rzędu 9600.
Gram na ustawieniu 3600, czyli 150% trawy uber od minimum 5 godzin i powaga nie zauwazylem zadnego migotania, a tym bardziej znikania trawy.

Problem dotyczy zarządzania budżetem pamięci w moim cfg. Jutro zmienię i pro problemie ;).
Patch 1.03 nie naprawił tego. Ustawienie powyżej 2400 powoduje zmniejszenie różnorodności trawy, roślin!

#37 Użytkownik jest niedostępny   moskil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 278
  • Dołączył: Cz, 26 Lip 12

Napisany 23 Maj 2015 - 18:32

Zobacz postDjXbeat, o 23 Maj 2015 - 18:07, napisał(a):

Problem dotyczy zarządzania budżetem pamięci w moim cfg. Jutro zmienię i pro problemie ;).
Patch 1.03 nie naprawił tego. Ustawienie powyżej 2400 powoduje zmniejszenie różnorodności trawy, roślin!

Podaj jakąś lokalizacje w bialym sadzie gdzie tak sie dzieje chetnie sprawdze

#38 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3049
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 23 Maj 2015 - 18:33

Nikt nie poratuje oryginalnym plikiem rendering.xml?

#39 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10717
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 23 Maj 2015 - 18:55

Zobacz postAltun6277, o 23 Maj 2015 - 15:30, napisał(a):

Dobrze,że jeszcze są tacy użytkownicy jak @azgan ,@DjXbeat i inni,którym chce się robić takie rzeczy.Wielki szacunek za waszą pracę.Gra powinna wyglądać tak już w czasie premiery.


Dzięki :E

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 25 Maj 2015 - 16:41


#40 Użytkownik jest niedostępny   moskil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 278
  • Dołączył: Cz, 26 Lip 12

Napisany 23 Maj 2015 - 19:05

GIF
Uwaga 24Mb
Ja tam nie widze zeby cokolwiek znikało GrassDensity 2400 3600 4800 9600

  • (61 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych