Forum PCLab.pl: NVIDIA GeForce GTX 10x0, 1070, 1080 - Pascal - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (1310 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

NVIDIA GeForce GTX 10x0, 1070, 1080 - Pascal temat zbiorczy Oceń temat: ***-- 55 Głosów

#121 Użytkownik jest niedostępny   BlindObserver 

  • "Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć klęcząc"
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 4390
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 27 Marzec 2016 - 22:25

Odnosząc sie do Async trochę rozbawiła prezentacja IO Interactive na GDC, a konkretnie ta grafika:
Dodaj obrazek

Skoro takie wszystko trudne, to czy będzie się deweloperom chciało przy tym dłubać? Inna kwestia, że to nabranie wody w usta przez NV w temacie async mi się średnio podoba.

#122 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1023
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 28 Marzec 2016 - 11:13

Im bliżej premiery tym gorzej. Myślę o kupnie telewizora 4K ale GTX 970 ze swoim kastrowanym 4GB pamięci do 1080p się nawet średnio nadaje. O HBM2 w karcie pokroju 970 nie ma co liczyć. AMD pewnie też niczym nas nie zaskoczy. Pozostaje czekać na Voltę :/

#123 Użytkownik jest dostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5466
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 28 Marzec 2016 - 11:24

Cytuj

Im bliżej premiery tym gorzej. Myślę o kupnie telewizora 4K ale GTX 970 ze swoim kastrowanym 4GB pamięci do 1080p się nawet średnio nadaje. O HBM2 w karcie pokroju 970 nie ma co liczyć. AMD pewnie też niczym nas nie zaskoczy. Pozostaje czekać na Voltę :/


Ciekawe, bo ja pykam na 2560x1080 i problemów z pamięcią nie mam ;-)

#124 Użytkownik jest niedostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3325
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 28 Marzec 2016 - 14:48

Przesiadłem się miesiąc temu na monitor Ultrawide 2560x1080, przetestowałem sporo gier po przesiadce z FHd i żadnych problemów z pamięcią nie ma. Ale z tym, że 970 3,5GB VRAM do 1080p już się średnio nadaję trochę Cie poniosło ;)

Czas leci, nie jest już miesiąc po premierze tylko we wrześniu tego roku stukną jej 2 lata. Może jak ktoś ustawia wszystko na Ultra, plus zabójcze wygładzanie dajmy na to w takim Rise of the Tomb Raider to może mieć problem.

Druga sprawa to nawet 980 nie nadaje się do 4K i jeszcze nie prędko kupisz kartę za 1500-2000zł która nadawałaby się do 4K, wiec nie ma zwalać winy na VRAM lub pisać, że 970 średnio się nadaje do FHd.

A tak na marginesie trochę mnie korci żeby sprzedać teraz 970 za jakieś 1200zł, ale ciężko będzie siedzieć do jesieni na integrze. Z drugiej strony myślę, że nawet pod koniec roku 970 będzie warta ok. 1000zł wtedy dołoży się trochę i kupi Pascalowy odpowiednik 980Ti lub Radek.

Ten post był edytowany przez skunRace dnia: 28 Marzec 2016 - 15:11


#125 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1023
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 28 Marzec 2016 - 21:34

GTA V ma blisko rok i na GTX 970 nie da się ustawić wszystkich suwaków na maxa bo nie starcza pamięci.

#126 Użytkownik jest niedostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3325
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 29 Marzec 2016 - 00:56

I to ma być ten przykład, że 970 średnio nadaje się do grania w 1080p ? Na pewno nie będę pobierał specjalnie gry, aby dokładnie to sprawdzić, przejść GTA V jeszcze raz mam zamiar dopiero pod koniec tego roku.

Grając w tamtym roku, nie pamiętam dokładnie, ale grałem z ustawieniach Ultra z jakimiś mało istotnymi rzeczami na wysokie w 60 klatkach i grało się świetnie. Ludzie grają na zabytkowych już kartach w zadowalających ustawieniach graficznych.

Ale skoro Ty twierdzisz, że 970 nie da się ustawić wszystkich suwaków bo brakuje pamięci i przez to 970 średnio nadaję się do grania w FHd to wybacz. Nie wiem czy wiesz, ale w niektórych grach niektóre suwaki są dla entuzjastów i absolutnego topu jeśli chodzi o karty graficzne, a nie karty za 1300zł bo nawet za tyle można je było kupić rok temu.

#127 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15573
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 29 Marzec 2016 - 01:05

Zobacz postMagicMike, o 28 Marzec 2016 - 21:34, napisał(a):

GTA V ma blisko rok i na GTX 970 nie da się ustawić wszystkich suwaków na maxa bo nie starcza pamięci.


Straszne, skoro wszystkie suwaki na 970 spowodowały by ostre dropy :E

Nawet na 980Ti nie ustawisz wszystkiego na full jeżeli liczysz na 60 klatek, pomijam kwestię że te dodatkowe suwaki których brakuje na 970, bardzo mało wnoszą w jakości grafiki.

Zawsze se możesz kupić 390, i grać w super wymasowanych ustawieniach, a z dropami się pewnie zaprzyjaźnicie. :cool:

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 29 Marzec 2016 - 01:11


#128 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 29 Marzec 2016 - 23:51

Dodaj obrazek

Link


#129 Użytkownik jest niedostępny   Kris194 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4213
  • Dołączył: Pn, 23 Sie 10

Napisany 30 Marzec 2016 - 07:49

Jeśli to nie fake to może okaże się, że następców GTX 970/GTX 980 zobaczymy ciut wcześniej tylko pytanie co z GDDR5x.

#130 Użytkownik jest niedostępny   fosgen 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1264
  • Dołączył: Wt, 01 Lis 11

Napisany 30 Marzec 2016 - 08:40

Zobacz postMagicMike, o 28 Marzec 2016 - 21:34, napisał(a):

GTA V ma blisko rok i na GTX 970 nie da się ustawić wszystkich suwaków na maxa bo nie starcza pamięci.

Na fury X tez nie ustawisz wszystkich suwaków na maxa,a karta kosztuje przecież dwa razy tyle co GTX 970 😵 Tak czy inaczej akurat GTA V chodzi zdecydowanie lepiej na kartach NV

#131 Użytkownik jest dostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18370
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 30 Marzec 2016 - 08:51

Zobacz postKris194, o 30 Marzec 2016 - 08:49, napisał(a):

Jeśli to nie fake to może okaże się, że następców GTX 970/GTX 980 zobaczymy ciut wcześniej tylko pytanie co z GDDR5x.


Z tego co czytałem, HBM2 ma być tylko w Topowej karcie.

Wysoka półka GDDR5x i w słabszych modelach GDDR5.

#132 Użytkownik jest niedostępny   17kamil175 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 115
  • Dołączył: So, 19 Lut 11

Napisany 30 Marzec 2016 - 08:57

Tak czy inaczej na te karty przyjdzie nam poczekać minimalnie do października.

#133 Użytkownik jest niedostępny   M1siek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 473
  • Dołączył: Pt, 14 Kwi 06

Napisany 30 Marzec 2016 - 13:10

Toż te fotki śmierdzą fake... ktoś zrobił grawerkę strzelił fote i jest zadowolony...

#134 Użytkownik jest niedostępny   rauf 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pn, 17 Wrz 12

Napisany 30 Marzec 2016 - 13:21

Może to jakaś seria custom, ręczna kowalska robota?

No takiego rolowania naiwnych chyba jeszcze nie było przed żadną premierą :lol2:

#135 Użytkownik jest niedostępny   Stefan999 

  • Don't Panic!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12336
  • Dołączył: Pn, 23 Kwi 12

Napisany 30 Marzec 2016 - 13:36

Od czasu pojawienia się drukarek 3D, trollowanie weszło na wyższy poziom.

#136 Użytkownik jest niedostępny   Dresiq 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1918
  • Dołączył: So, 06 Paź 12

Napisany 30 Marzec 2016 - 15:08

Zobacz postMarcoSimone, o 28 Marzec 2016 - 11:24, napisał(a):

Ciekawe, bo ja pykam na 2560x1080 i problemów z pamięcią nie mam ;-)


Potwierdzam

#137 Użytkownik jest dostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18370
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 30 Marzec 2016 - 15:15

Zobacz postStefan999, o 30 Marzec 2016 - 14:36, napisał(a):

Od czasu pojawienia się drukarek 3D, trollowanie weszło na wyższy poziom.


ahaahhaaa !

Jak Pascal pokaże zalety Maxwella, to będzie pięknie :)

#138 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15573
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 30 Marzec 2016 - 17:26

Zobacz postStefan999, o 30 Marzec 2016 - 13:36, napisał(a):

Od czasu pojawienia się drukarek 3D, trollowanie weszło na wyższy poziom.


Ciekawe kiedy dojdziemy do czasów że w drukarce 3D da się wydrukować całe GPU :E

#139 Użytkownik jest niedostępny   Pawelek6 

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7119
  • Dołączył: Pn, 24 Mar 08

Napisany 30 Marzec 2016 - 17:32

@up

Spokojna rozczochrana. Wtedy cię tak opodatkują, że momentalnie porzucisz ten pomysł ;)

#140 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15573
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 30 Marzec 2016 - 17:41

Nikt się nie dowie, jak sobie na własny użytek dodrukuje ze 2 układy :Up_to_s:

  • (1310 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. zack