Forum PCLab.pl: NVIDIA GeForce GTX 10x0, 1070, 1080 - Pascal - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (1308 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 1304
  • 1305
  • 1306
  • 1307
  • 1308
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

NVIDIA GeForce GTX 10x0, 1070, 1080 - Pascal temat zbiorczy Oceń temat: ***-- 55 Głosów

#26101 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1983
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 19 Maj 2019 - 14:47

Mój GTX 1070 ma ostatnio dosyć wysokie temperatury podczas przeglądania internetu, MSI Afterburner pokazuje mi 38 - 42 stopnie i tylko gdy jest włączony, spada ona do 32, a wcześniej taka temperatura była po uruchomieniu programu. Sama karta się raczej nie przegrzewa, bo po wyjściu z gry na pulpit (alt + tab) mam 52 stopnie, zarządzanie energią mam ustawione na "adaptacyjny", więc to mogą być albo sterowniki (wczoraj zainstalowałem najnowsze) albo obudowa? Wydaje mi się, że przednie wentylatory nie kręcą się lub nie kręcą się z całą mocą. Zaraz otworzę obudowę i spróbuję ją przeczyścić, mogę otworzyć ją podczas pracy kompa i zobaczyć, czy wentylatory się kręcą?

#26102 Użytkownik jest niedostępny   kibolkks 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 83
  • Dołączył: Cz, 02 Paź 14

Napisany 19 Maj 2019 - 14:52

Może wpływ na to ma zmiana pory roku i zwyczajnie wyższe temperatury otoczenia?

#26103 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1983
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 19 Maj 2019 - 15:30

Możliwe, choć wcześniej grzał kaloryfer, który jest usytuowany dosyć blisko mojego PC i było 31 stopni.
Otworzyłem budę, trochę ją przeczyściłem (niestety, moje sprężone powietrze zdążyło się popsuć i zwodnieć, więc za wiele go nie użyłem), przeczyściłem filtry przeciw kurzowe, wentylatory od grafiki były czyste. Niestety, przednie wentylatory są tak zabudowane, że nie widać, czy się kręcą.
Na razie się poprawiło, bo temperatura po uruchomieniu Afterburnera spadła do 28 stopni, zobaczymy, jak będzie po włączeniu po kilku godzinach pracy.

Ten post był edytowany przez lis22 dnia: 19 Maj 2019 - 15:42


#26104 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1305
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 19 Maj 2019 - 18:02

Wyłącz sprzętową akceptację czy jakoś tak i tempy gpu nie będą tak skakać podczas używania chrome ;)

#26105 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1983
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 19 Maj 2019 - 18:46

A co to jest ta sprzętowa akceptacja i czy ona się załączy podczas uruchomienia gry?
Po czyszczeniu trzyma, na razie, 34 stopnie, a nie 42, więc jest lepiej.

#26106 Użytkownik jest niedostępny   Hafexo 

  • cyka blyat!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2209
  • Dołączył: Wt, 27 Lip 10

Napisany 19 Maj 2019 - 19:10

Ty tak na poważnie? 40 stopni i się przejmujesz? :E
Daj sobie spokój serio

Ten post był edytowany przez Hafexo dnia: 19 Maj 2019 - 19:11


#26107 Użytkownik jest dostępny   Fjubens 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 562
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 19 Maj 2019 - 19:25

Zobacz postHafexo, o 19 Maj 2019 - 20:10, napisał(a):

Ty tak na poważnie? 40 stopni i się przejmujesz? :E
Daj sobie spokój serio

Ludzie piszą opinie pod kartami graficznymi w stylu "karta trzyma 30 stopni, pod pełnym obciążeniem nawet nie załączają się wentylatory i karta graficzna działa pasywnie", no to później jeden z drugim się boi, że coś się stanie jak na pulpicie mu trzyma 40 stopni zamiast wspomnianych 30. Założyłem kiedyś temat nawet z tym.

Ten post był edytowany przez Fjubens dnia: 19 Maj 2019 - 19:28


#26108 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4767
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 19 Maj 2019 - 20:07

Moja ma na pulpicie 44st, co poradzicie :E :hmm:

#26109 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • No One
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6060
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 19 Maj 2019 - 20:14

Zobacz postPhoenixsuple, o 19 Maj 2019 - 21:07, napisał(a):

Moja ma na pulpicie 44st, co poradzicie :E :hmm:




#26110 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 19 Maj 2019 - 21:40

ciekawe :E :E mógłby teraz się w cieplej wodzie myc :E

#26111 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • No One
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6060
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 19 Maj 2019 - 21:52

Widzę Andrzej ma flash backi na Monoblok w Apexie Dodaj obrazek

#26112 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 19 Maj 2019 - 21:57

tak się zastanawiam czy Core P5 OEM chomąto na grafe czy wytrzyma bez podpory takiego kolca ~3kg :hmm:

#26113 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • No One
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6060
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 19 Maj 2019 - 22:04

Myślę, że to zależy od tego czy będziesz przeciągał przez chomąto dwa loopy czy tylko jeden. Jeśli jeden to spoko. Ale jeśli dwa - koniecznie załóż wędzidło na radiator od VRM-u

#26114 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 19 Maj 2019 - 22:27

z tymi dwoma loopami to nie podpuszczaj bo jeszcze wylądują dwa bloki na jednym PCB, muszę tylko ogarnąć BP i jakie są możliwości

#26115 Użytkownik jest niedostępny   creamono 

  • .223 REM Piercing Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1244
  • Dołączył: So, 03 Lis 07

Napisany 20 Maj 2019 - 06:59

Panowie sprzedałem GTX970 i znalazłem używkę Palit GeForce GTX 1080 JetStream za 1400zł z gw. do 2021. Warto kupić?

#26116 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4767
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 20 Maj 2019 - 08:29

Cena dosc ,dobre. w jakies rozdzielczosci grasz i jaka reszta sprzetu??

#26117 Użytkownik jest niedostępny   creamono 

  • .223 REM Piercing Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1244
  • Dołączył: So, 03 Lis 07

Napisany 20 Maj 2019 - 10:29

Mam MSI Z370 PC Pro + i5 8400, Patriot 2x8GB 3000Mhz, 550W Fractal, Dyski SSD 512Gb Nvme Adata + 2x256GB SSD + 128GB SSD.

Monitor planuje teraz kupić Philipsa Momentum 32 cale, który podobno świetnie skaluje się do 1440p i w takiej rozdziałce bym najchętniej grał, bo wiem, że CPU nie jest jakieś z mega górnej półki.

Ten post był edytowany przez creamono dnia: 20 Maj 2019 - 10:30


#26118 Użytkownik jest niedostępny   Azgaroth 

  • Krew elfów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3292
  • Dołączył: Nd, 17 Cze 07

Napisany 21 Maj 2019 - 10:27

Proline ma promo na Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC za 759 zł jakby ktoś szukał nowej karty do takiej kwoty

https://proline.pl/g...2oc-6gd-p946552

#26119 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4767
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 21 Maj 2019 - 11:29

Zobacz postcreamono, o 20 Maj 2019 - 10:29, napisał(a):

Mam MSI Z370 PC Pro + i5 8400, Patriot 2x8GB 3000Mhz, 550W Fractal, Dyski SSD 512Gb Nvme Adata + 2x256GB SSD + 128GB SSD.

Monitor planuje teraz kupić Philipsa Momentum 32 cale, który podobno świetnie skaluje się do 1440p i w takiej rozdziałce bym najchętniej grał, bo wiem, że CPU nie jest jakieś z mega górnej półki.

jesli ci odpowiada karta i ma dlugo gware w normalnym sklepie to bierz, przeskok bedzie napewno ogromny z gtx 970.

#26120 Użytkownik jest niedostępny   voi14 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 367
  • Dołączył: So, 29 Sie 09

Napisany 27 Maj 2019 - 10:45

Mam okazje dorwać 1050 Ti za 350zł. Obecnie mam GTX 770 2gb i pogoniłbym go za 300-350. Ma to sens? :P

  • (1308 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 1304
  • 1305
  • 1306
  • 1307
  • 1308
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych