Forum PCLab.pl: Battlefield 1 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (356 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 354
  • 355
  • 356
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Battlefield 1 Główny wątek

#7101 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3012
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 31 Sierpień 2019 - 08:23

Format, instalacja systemu na czysto, instalacja sterow na czysto, instalacja gry na czysto wszytskie stery, biblioteki akktualne i na mojej konfiguracji BF 1 tnie, rzuca dropami od maja 2017 roku nie udalo sie tego naprawic. Sa sciny czasem dosc gwaltowne. O co tu k...chodzi :mad2: :hmm:

#7102 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1552
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 31 Sierpień 2019 - 09:05

U mnie na moim złomie działa, dropiło jak testowałem na 4 rdzeniach, Xeon z 1600mhz też tak nie bardzo ogarniał, ale z obecnym prockiem chodzi cud malina.
Zainstalowałem dla testu BF5, bo mam jeszcze te 8 godzin darmowego grania, ma dużo większe wymagania, mniejszy fps wyciska ten RX 570, ale idzie grać, żadnych dropów- wyraźnych czy odczuwalnych, freezów, Proc leci na ok 4150mhz, w tej grze(BF5) rzadko trzyma 4.2ghz, bo w BF1 raczej czuć, że jest słabszą technicznie grą, bo idzie grać w 120fps a proc nadal się "nudzi".

#7103 Użytkownik jest niedostępny   Kazubin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11649
  • Dołączył: So, 06 Sty 07

Napisany 31 Sierpień 2019 - 09:37

Jak robiłem testy starego xeona to on ogarniał tą grę w 64 w trybie operacji praktycznie przez 99% gry (zapis całej rundy):

Do tego nagrywałem przez wewnętrzny soft GF E czyli 1,2 fps dolicz.

Ten post był edytowany przez Kazubin dnia: 31 Sierpień 2019 - 09:40


#7104 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1552
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 31 Sierpień 2019 - 09:52

Ja miałem Xeona 1230v2 pod s1155, z zegarem 3500mhz na wszystkich rdzeniach, plus 1600mhz ddr3. Źle nie było, nie mam screenów, ale jak widzę mam screeny z BF5, bo grałem w marcu 2godziny triala, to sobie porównam.
Teraz w BF1 jest lepszy komfort, ja wtedy grałem na dysku hdd, bo miałem jedynie 1 ssd 240gb, a teraz dokupiłem w promocji 1tb za 260zł, to można popykać.

#7105 Użytkownik jest niedostępny   Kazubin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11649
  • Dołączył: So, 06 Sty 07

Napisany 31 Sierpień 2019 - 10:00

Po cięciach to na Ci5 750 grałem ;)

Ten post był edytowany przez Kazubin dnia: 31 Sierpień 2019 - 10:00


#7106 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3012
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 31 Sierpień 2019 - 15:08

Ja mam tylko zapis jak gralem na i7 4790 + GTX 1080

https://www.youtube....GX_YH5AXI&t=23s

https://www.youtube....h?v=vYiFj6BXVg0

#7107 Użytkownik jest niedostępny   sabaru 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 117
  • Dołączył: Pn, 22 Wrz 14

Napisany 02 Wrzesień 2019 - 16:07

Zobacz postKazubin, o 31 Sierpień 2019 - 09:37, napisał(a):

Jak robiłem testy starego xeona to on ogarniał tą grę w 64 w trybie operacji praktycznie przez 99% gry (zapis całej rundy):

Do tego nagrywałem przez wewnętrzny soft GF E czyli 1,2 fps dolicz.

Weź jeszcze przetestuj ten procek na innych mapach. Ja na tych małych mapach mam stałe 60FPS ale jak gram na tych co są bardziej otwarte to już spadają FPS szczególnie jak na ekranie jest widoczna cała mapa i jest dużo postaci widocznych jednocześnie.

#7108 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1658
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 02 Wrzesień 2019 - 16:19

Del

Ten post był edytowany przez dawidoxx dnia: 02 Wrzesień 2019 - 16:34


#7109 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3012
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 06 Wrzesień 2019 - 13:53

Ogladnijcie tak od 2,10. Koles biegnie sobie zolnierzem ma 118 fps i nagle to zatrzymanie gry jest i spadek do 90. U mnie tak wlasnie jest wiec nie jestem jakims wyjatkiem jak probujecie to wmowic. Gosc ma RTX 2070 i i7 8700

https://www.youtube....h?v=4dPbg36km3c

Mozna sie przyjrzec ze te wszystkie piki frametime to sa przyciecia i to widac na tym filmie a co dopiero w grze

Potem gdzies w 5 minucie jest zejscie ze 135 na 107 i ulamek sekundy i pik frametime z widocznym przycieciem. Potem gdzies pod koniec 6 minuty jest zejscie ze 140 na 110 i tez szarpniecie animacji widac

Potem jak zmienia detale na srednie to tez przy odrodzeniu ze 140 na 109 przycinka

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 06 Wrzesień 2019 - 14:04


#7110 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1658
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 06 Wrzesień 2019 - 14:04

Zobacz postEltik, o 06 Wrzesień 2019 - 13:53, napisał(a):

Ogladnijcie tak od 2,10. Koles biegnie sobie zolnierzem ma 118 fps i nagle to zatrzymanie gry jest i spadek do 90. U mnie tak wlasnie jest wiec nie jestem jakims wyjatkiem jak probujecie to wmowic. Gosc ma RTX 2070 i i7 8700

https://www.youtube....h?v=4dPbg36km3c

Mozna sie przyjrzec ze te wszystkie piki frametime to sa przyciecia i to widac na tym filmie a co dopiero w grze

Potem gdzies w 5 minucie jest zejscie ze 135 na 107 i ulamek sekundy i pik frametime z widocznym przycieciem. Potem gdzies pod koniec 6 minuty jest zejscie ze 140 na 110 i tez szarpniecie animacji widac



w 2.10 nic nie widze..

w 5 minucie masz wybuch stąd ten spadek - jeszcze nie widzialem zeby ktos mial w bfie stabilne fpsy jak sciana - zawsze cos spadnie taki urok tymbardziej na podboju ;)

#7111 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3012
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 06 Wrzesień 2019 - 14:05

Od 2,10 jak zaczniesz ogladac to bedziesz widzial cos kolo 2,17 jest ta scina

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 06 Wrzesień 2019 - 14:06


#7112 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3012
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 15:37

Nie wiem dokladnie co sie zmienilo ale teraz po instalacji nowych sterow 436.30 i update windowsa NIE MAM JUZ DROPOW w BF 1 :D :D :D :D :D :D :D :D

#7113 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13556
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 18:06

Zobacz postEltik, o 11 Wrzesień 2019 - 16:37, napisał(a):

Nie wiem dokladnie co sie zmienilo ale teraz po instalacji nowych sterow 436.30 i update windowsa NIE MAM JUZ DROPOW w BF 1 :D :D :D :D :D :D :D :D

może walnąłeś z bańki w ścianę lunatykując i mózg ci wrócił na swoje, normalne miejsce :lol2:

#7114 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3012
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 18:42

Nic z tych rzeczy. Wkoncu to dziala jak kiedys

2,5 roku czekania

  • (356 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 354
  • 355
  • 356
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych