Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (96 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#1521 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2796
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 15 Luty 2017 - 01:52

Zobacz postschorel, o 10 Luty 2017 - 20:28, napisał(a):

742 PKT w CINEBENCH to chyba dobry wynik ? :)



774 pkt w CINEBENCH robi i7 4770 non-k :)

#1522 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1496
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 15 Luty 2017 - 07:25

zależy jeszcze jakie macie Ramy, system itp.

nie generalizowałbym :)

#1523 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7197
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 15 Luty 2017 - 07:49

Zobacz postMichaelred, o 14 Luty 2017 - 23:30, napisał(a):

pisz jasniej bo juz nie ogarniam :P mnoznikiem go krecisz jak wersje k? wrzuc fote proca :D
Edit: a no byl taki jak 6700k tylko cena duza. Ile dales?


Podobne jesteś na bieżąco a zadajesz pytania oczywiste dla każdego kto śledzi ten temat...

Edit: tak QHQF ma odblokowany mnożnik. Była rozpiska gdzieś na początku wątku. Cena tych procy na pewno nie była atrakcyjna (najtaniej widziałem 230$).

Ten post był edytowany przez cHunter dnia: 15 Luty 2017 - 07:57


#1524 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2796
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 15 Luty 2017 - 11:54

Zobacz postyampik, o 15 Luty 2017 - 07:25, napisał(a):

zależy jeszcze jakie macie Ramy, system itp.

nie generalizowałbym :)


Windows 7 i windows 10:)

Ram 8GB 2400MHz CL11 za 167zl:) żal było nie zmienić 1333mhz za 50zl doplaty w zeszlym roku:)

#1525 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1496
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 15 Luty 2017 - 18:27

Czyli masz szybkie ramy - do tego zmierzałem.
one też robią swoje.

#1526 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2796
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 15 Luty 2017 - 18:37

A ktokolwiek z ESem używa wolniejszych niż moje?:P Ja bym powiedział, że nie mam zmulonego 1333MHz a standardowe 2400MHz na dzisiejsze czasy :P

Szybkie to by były 2800MHz-3200Mhz :)

#1527 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7197
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 16 Luty 2017 - 12:50

Zobacz postMinciu, o 15 Luty 2017 - 18:37, napisał(a):

A ktokolwiek z ESem używa wolniejszych niż moje?:P Ja bym powiedział, że nie mam zmulonego 1333MHz a standardowe 2400MHz na dzisiejsze czasy :P

Szybkie to by były 2800MHz-3200Mhz :)


Zasadniczo jak poszukasz to Sideband robił testy wpływu DDR4 na wydajność i jest jego temat z pomiarami na forum. Z tego co pamiętam to właśnie DDR4 2400 CL10 to już praktycznie top i nie ogranicza więc twoje CL11 to już szybkie kostki ;) Moim zdaniem wydajność +/- 3200MHz CL15

#1528 Użytkownik jest niedostępny   TheTymol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 163
  • Dołączył: Cz, 31 Gru 15

Napisany 17 Luty 2017 - 16:22

A co my tu mamy, czuję że ten film mocno podwyższy ceny ;p https://youtu.be/Ak-Z7T1kOoI

#1529 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9888
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 17 Luty 2017 - 17:42

Niezły zapłon :E

#1530 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1496
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 19 Luty 2017 - 11:10

http://www.3dmark.com/3dm/18084966

wynik z smarka :)

chyba jest ok :)?

Ten post był edytowany przez yampik dnia: 19 Luty 2017 - 11:15


#1531 Użytkownik jest niedostępny   zioq3k 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wt, 21 Gru 10

Napisany 19 Luty 2017 - 16:43

W tej chwili mam FX-8350 + M4A89GTD PRO + 20GB DDR3 1600Mhz + GTX 970 Gaming G1 + BeQuiet PurePower L7 530w + 120 SSD Vertex 3 + 1TB HDD

Tak sobie przeglądnąłem 20 stron tematu, i powiem że niskim kosztem mogę zrobić upgrade :)

Na oku mam ten procek:

https://pl.aliexpres...sOrigTitle=true


QH8F - Z tego co czytałem któryś z kolegów go odpalił na Asusie Z170-P D3 obsługującym DDR3. I to było by coś co mi się podoba, tylko że to było grubo pół roku temu.

Czy aktualnie nadal się opłaca ściągać te ES? Jaką mobo najlepiej pod to polecacie? Zależy mi na jak najtańszej płycie co sobie z tym poradzi. Może być używka z alledrogo :D

Lepiej sprzedać pamięci i lecieć już na DDR4 ? Czy może zostać jednak na DDR3 :)

Jak ten procek w grach zachowuje się w porównaniu z FX-8350 na standardowych zegarach? Jest wydajniej czy nie koniecznie? :)

Ten post był edytowany przez zioq3k dnia: 19 Luty 2017 - 16:44


#1532 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9888
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 19 Luty 2017 - 17:03

Zobacz postzioq3k, o 19 Luty 2017 - 16:43, napisał(a):

W tej chwili mam FX-8350 + M4A89GTD PRO + 20GB DDR3 1600Mhz + GTX 970 Gaming G1 + BeQuiet PurePower L7 530w + 120 SSD Vertex 3 + 1TB HDD

Tak sobie przeglądnąłem 20 stron tematu, i powiem że niskim kosztem mogę zrobić upgrade :)

Na oku mam ten procek:

https://pl.aliexpres...sOrigTitle=true


QH8F - Z tego co czytałem któryś z kolegów go odpalił na Asusie Z170-P D3 obsługującym DDR3. I to było by coś co mi się podoba, tylko że to było grubo pół roku temu.

Czy aktualnie nadal się opłaca ściągać te ES? Jaką mobo najlepiej pod to polecacie? Zależy mi na jak najtańszej płycie co sobie z tym poradzi. Może być używka z alledrogo :D

Lepiej sprzedać pamięci i lecieć już na DDR4 ? Czy może zostać jednak na DDR3 :)

Jak ten procek w grach zachowuje się w porównaniu z FX-8350 na standardowych zegarach? Jest wydajniej czy nie koniecznie? :)


Coś słabo czytałeś. Odpalić odpalił, ale nie działało w nim HT, jak już brać to QHQG L501 a najlepiej daj sobie siana z tym i czekaj na nowe procki AMD.

#1533 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1223
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 19 Luty 2017 - 17:19

Koniecznie qhqg nie koniecznie z tego batch. Koleś wyjaśnił że qh8f to starsze proce nie posiadające igpu i pcie 3.0. Kręcą się zasadniczo gorzej. Tak jak zawsze może ci się trafić jakaś nie sprawdzona padaka a intel ci tego nie weźmie na serwis.
Jak nie kupujesz z polski i nie zależy ci na aktualnym biosie pwm wentyli to kupuj normalną sztukę i5 lub jakieś znalezisko pt. 6700 goły za małe pieniądze , a najwyżej sobie podkręcisz biosem non-k ,sky oc.
Btw. Sam będę miał qhqg do wytestowania niedługo ;) tylko jeszcze płytę ogarnę :)

Ten post był edytowany przez wii dnia: 19 Luty 2017 - 18:35


#1534 Użytkownik jest niedostępny   TheTymol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 163
  • Dołączył: Cz, 31 Gru 15

Napisany 19 Luty 2017 - 19:14

Mi na asusie działało pwm wentyli od temperatury cpu bez problemu nawet na biosie nonk

Generalnie też bym polecał qhqg, nie musi być l501, na innych batchach tej wersji i tak 3,9ghz wyciągniesz a może więcej. Na stocku raczej od tego fx nie będzie lepszy więc myśl od razu o OC. DDR4 możesz kupić jak masz hajs bo i tak prędzej czy później ci się przydadzą, ramów sie nie zmienia co rok.

Ten post był edytowany przez TheTymol dnia: 19 Luty 2017 - 19:14


#1535 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1496
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 19 Luty 2017 - 19:36

Zobacz postwii, o 19 Luty 2017 - 17:19, napisał(a):

Koniecznie qhqg nie koniecznie z tego batch. Koleś wyjaśnił że qh8f to starsze proce nie posiadające igpu i pcie 3.0. Kręcą się zasadniczo gorzej. Tak jak zawsze może ci się trafić jakaś nie sprawdzona padaka a intel ci tego nie weźmie na serwis.
Jak nie kupujesz z polski i nie zależy ci na aktualnym biosie pwm wentyli to kupuj normalną sztukę i5 lub jakieś znalezisko pt. 6700 goły za małe pieniądze , a najwyżej sobie podkręcisz biosem non-k ,sky oc.
Btw. Sam będę miał qhqg do wytestowania niedługo ;) tylko jeszcze płytę ogarnę :)



tylko że normalne 6700 to +/- 1k, i5 wcale dużo taniej nie chodzą :)

#1536 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1223
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 19 Luty 2017 - 19:49

Zobacz postTheTymol, o 19 Luty 2017 - 19:14, napisał(a):

Mi na asusie działało pwm wentyli od temperatury cpu bez problemu nawet na biosie nonk

Generalnie też bym polecał qhqg, nie musi być l501, na innych batchach tej wersji i tak 3,9ghz wyciągniesz a może więcej. Na stocku raczej od tego fx nie będzie lepszy więc myśl od razu o OC. DDR4 możesz kupić jak masz hajs bo i tak prędzej czy później ci się przydadzą, ramów sie nie zmienia co rok.


Przy kręceniu normalnych procków po bclk bez cstate wyłączonego i reszty co się z nonk daje na off? Po czym ten pwm? Po cpu pakage?

#1537 Użytkownik jest niedostępny   TheTymol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 163
  • Dołączył: Cz, 31 Gru 15

Napisany 19 Luty 2017 - 19:54

Tylko cstate, turbo i eist. No i wgranie biosu z automatu wyłącza avx oraz tempy i integre.
Mi sie w wydaje ze w asusie nawet na stock biosie wentyle lecą po jakimś czujniku z płyty bo jak ustawie np 60 stopni zeby bylo 100% wentyli to jest na około 70. Zresztą w hwmonitor widac ten czujnik, on ma zawsze 10 stopni mniej. Wiec jeszcze inny czujnik niz package ;p

#1538 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1223
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 19 Luty 2017 - 20:06

Zobacz postyampik, o 19 Luty 2017 - 19:36, napisał(a):

tylko że normalne 6700 to +/- 1k, i5 wcale dużo taniej nie chodzą :)

Mówie o tych bez k pudełka i gwarancji. Jeśli nadal po premierze kaby po tyle stoją (1k+) i ludzie to kupują to trudno. Te esy można na tyle wykręcić i swego czasu było to za połowe ceny. Już tak nie jest...

#1539 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1496
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 19 Luty 2017 - 20:27

Zobacz postwii, o 19 Luty 2017 - 20:06, napisał(a):

Mówie o tych bez k pudełka i gwarancji. Jeśli nadal po premierze kaby po tyle stoją (1k+) i ludzie to kupują to trudno. Te esy można na tyle wykręcić i swego czasu było to za połowe ceny. Już tak nie jest...



Dalej jest :)

ES +/- 600 zł jakiś QHQG a i7 6700 (BEZ K) +/- 1000zł :)

nie chodzą taniej :)

jak masz na myśli 6700k to bez 1200+ nie ma co podchodzić :)

#1540 Użytkownik jest niedostępny   zioq3k 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wt, 21 Gru 10

Napisany 19 Luty 2017 - 21:35

Zobacz postPentium D, o 19 Luty 2017 - 17:03, napisał(a):

Coś słabo czytałeś. Odpalić odpalił, ale nie działało w nim HT, jak już brać to QHQG L501 a najlepiej daj sobie siana z tym i czekaj na nowe procki AMD.

Czyli mówisz, że czekać na Ryzeny a z tymi Esami dać sobie siana?

Te QHQG widzę że po 200$ chodzą. A tamten to jakiś skopany wypust, skoro HT nie działa, tak ?

  • (96 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych