Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (112 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#21 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 665
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 01 Sierpień 2016 - 08:48

Jeśli da się go podkręcić pod te okolicę 4ghz to jest to chyba hit tego roku, za 650zł to nic tylko brać. W cenie zestawu i5 6400 + jakaś płyta za około 300zł mamy trochę mniej wydajne od pełno taktowanego i7 , czyli jakby nie patrzył dobry deal. Najlepiej , jak ktoś z forum posiada taki procek, by zdał relację , czy faktycznie wszystkie instrukcję są wspierane , i jak wypada wydajnościowo.

#22 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4001
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 08:54

zamówiłem sztukę. potestuję i dam znać

goście piszą że najlepiej do tego cpu płytkę z external clock generator

czuję że niekoniecznie to musi być mobo z chipsetem z170 :)

Ten post był edytowany przez ghs dnia: 01 Sierpień 2016 - 08:55


#23 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4001
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 09:05

:kwasny: dałem ciała

taniej (i podobno lepiej) jest brać rewizję QH8F, wyszłoby poniżej 500PLN

https://pl.aliexpres...archweb201556_8,searchweb201602_3_10057_10056_10055_10049_10059_10058_10017_405_404_10060_10061_10062_412,searchweb201603_1&btsid=1c345b52-a102-46d3-9b47-58a8844b29af

https://pl.aliexpres...archweb201556_8,searchweb201602_3_10057_10056_10055_10049_10059_10058_10017_405_404_10060_10061_10062_412,searchweb201603_1&btsid=1c345b52-a102-46d3-9b47-58a8844b29af

#24 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 665
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 01 Sierpień 2016 - 09:17

ghs Zamawiałeś już wcześniej coś wartego około 100 dolarów z Chin ? Orientujesz się może , jak wygląda kwestia cła i vatu? Sprzęt raczej zalatuję pod elektronikę (interfejs diagnostyczny do aut). Za jakieś 3-4tyg zapewne będziesz już testował procka. Zamawiałem jakieś tanie gadżety z wisch i po 22 dniach miałem paczkę w domu (nie dni robocze, ale ogólnie 22 dni)

Ten post był edytowany przez novi dnia: 01 Sierpień 2016 - 09:19


#25 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4001
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 09:22

Zobacz postnovi, o 01 Sierpień 2016 - 10:17, napisał(a):

ghs Zamawiałeś już wcześniej coś wartego około 100 dolarów z Chin ? Orientujesz się może , jak wygląda kwestia cła i vatu? Sprzęt raczej zalatuję pod elektronikę (interfejs diagnostyczny do aut). Za jakieś 3-4tyg zapewne będziesz już testował procka. Zamawiałem jakieś tanie gadżety z wisch i po 22 dniach miałem paczkę w domu (nie dni robocze, ale ogólnie 22 dni)


procki już kiedyś zamawiałem, jak była wysyłka-list to cła nie było. ale czy zawsze tak jest na 100% to nie wiem.

#26 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2862
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 09:31

Nie powiem, procesor ciekawy. Choć wolał bym kupić nawet za te 650 zł z wysyłką z Polski, najlepiej jak by ktoś jeszcze przed wysyłką dokładnie je przetestował :E

#27 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 665
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 01 Sierpień 2016 - 09:33

Dobrze wiedzieć, podobno w Polsce jest tak "zależy jak się uda". Siostra dużo zamawia z wisha do Szwecji i tam podobno jeśli towar został kupiony za kwotę poniżej 150$ , paczka nie podlega żadnym dodatkowym podatkom. Więc chyba lepiej się opłaci zamówić ten interfejs przez siostrę , i wysyłka ze Szwecji do pl wychodzi około 70zł . Więc jak za interfejs zakupiony za 95$ dopakują mi cło i vat , to cena wzrośnie dość znacząco.

Zobacz postgofer87, o 01 Sierpień 2016 - 10:31, napisał(a):

Nie powiem, procesor ciekawy. Choć wolał bym kupić nawet za te 650 zł z wysyłką z Polski, najlepiej jak by ktoś jeszcze przed wysyłką dokładnie je przetestował :E


Szwagier zakupił drona z Chin, jakiś plastik był lekko pęknięty , napisał do sprzedawcy, wysłał zdjęcie i dostał drugą nówkę sztukę, a tego nie kazali mu nawet odsyłać.
I druga kwestia , jak koleś zamawia z chin większą ilość sztuk (a pewnie tak zrobi, żeby wyrobić dodatkowy rabat) to jak ta paczka zostanie zatrzymana i mu dopakują cło, to może wyjść tak , że nie zobaczyłbyś ani kasy ani procka :X

Ten post był edytowany przez novi dnia: 01 Sierpień 2016 - 09:37


#28 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2862
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 09:50

Płacę kartą, raczej koleś narobił by sobie problemów z allegro ;)

#29 Użytkownik jest niedostępny   Found 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 85
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 01 Sierpień 2016 - 10:16

nieźle, temat zalozylem bo byłem cikawy o co kaman :D teraz sie okazuje ze pewnie dzięki mnie gościu sprzedał procki NICE xD. Jesli sie okaze ze to działa ,to sam kupie

Ten post był edytowany przez Found dnia: 01 Sierpień 2016 - 10:18


#30 Użytkownik jest niedostępny   muffin118 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2541
  • Dołączył: Pn, 30 Kwi 12

Napisany 01 Sierpień 2016 - 11:28

Dzięki tobie miałem pogróżki i wyzwiska na policję, dziękuję bardzo.
Chciałem ułatwić kilku ludziom, ściągniecie tego z Chin i nie przez aliexpress (bo tam jest drożej, bo swoją prowizję koszą też, o dziwo, każdy chcę coś zarobić), bo i tak wyjdzie wam tyle, co ja sprzedawałem (bo jak myślicie, że vatu nie dostaniecie, to możecie się grubo pomylić), ale nie lepiej kogoś obrzucić syfem i zrobić ferment.
Cóż, widać nie warto.
PS. mogłem obniżyć cenę, trzeba było się spytać. Na forum bym puścił za 600-620 z wysyłką.
No i po drugie wysyłam z PL, a każdy procek byłby przetestowany, bo mam płytkę i zestaw.
PS2. - nie jestem "Januszem", mogłem najpierw sprowadzić i potem sprzedawać, ale chciałem sprawdzić czy wgl. byłoby zainteresowanie.
PS3. - jak ktoś jest nadal zainteresowany to proszę o PW. Możemy się umówić co do płatności i wysyłki, sprzedawałem tu wiele rzeczy.

Ten post był edytowany przez muffin118 dnia: 01 Sierpień 2016 - 11:32


#31 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4001
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 11:57

Zobacz postmuffin118, o 01 Sierpień 2016 - 12:28, napisał(a):

PS2. - nie jestem "Januszem", mogłem najpierw sprowadzić i potem sprzedawać, ale chciałem sprawdzić czy wgl. byłoby zainteresowanie.


sorry, nie miałem nic złego na myśli, na ali było 100 taniej, dodatkowo jak sam zamawiasz z ali to masz taką ochronę jak nasz POK więc ali na pierwszy rzut oka wydawała się ofertą lepszą i tańszą.

#32 Użytkownik jest niedostępny   muffin118 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2541
  • Dołączył: Pn, 30 Kwi 12

Napisany 01 Sierpień 2016 - 12:27

Dolicz VAT i zobaczymy :P.
Co do ceny - jak ktoś chciał można było pisać. Za 550, to rzeczywiście ciężko byłoby, bo też nie uprawiam wolontariatu, ale w granicach rozsądku można (a wiele ludzi woli kupować z PL niż z aliexpress, ale sam jestem zabezpieczony, a jak kurs USD wzrośnie to będzie coraz mniej opłacalne ściągać z aliexpress, a ja będę nadal miał te procki w tej samej cenie).

#33 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4001
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 01 Sierpień 2016 - 13:09

Zobacz postmuffin118, o 01 Sierpień 2016 - 13:27, napisał(a):

Dolicz VAT i zobaczymy :P.
Co do ceny - jak ktoś chciał można było pisać. Za 550, to rzeczywiście ciężko byłoby, bo też nie uprawiam wolontariatu, ale w granicach rozsądku można (a wiele ludzi woli kupować z PL niż z aliexpress, ale sam jestem zabezpieczony, a jak kurs USD wzrośnie to będzie coraz mniej opłacalne ściągać z aliexpress, a ja będę nadal miał te procki w tej samej cenie).


no ale na ali są też nowsze rewizje (podobno lepsze) QH8F za 500PLN. sam się pośpieszyłem i wziąłem QHQG, teraz brałbym jednak QH8F

#34 Użytkownik jest niedostępny   b3nz0 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pt, 05 Sie 16

Napisany 05 Sierpień 2016 - 20:53

Podobno QH8F mają problemy z kartami graficznymi PCIE, ale może być to moja błędna interpretacja wyników googletranslatora. Może to potwierdzić ktoś ze znajomością rosyjskiego?

https://2ch.hk/hw/res/1448940.html

post 1460262:
QH8F does not work with foreign cards, only Insertion.
QH8E does not accelerate, is locked all. But kind of like working with vidyahoy.
QH8G not clear at all.
The above is a factor 8-22, worth in the region of 5-6 thousand.
QHQG works with external vidyahoy, 8-26 factor, turbobust 28, the bus accelerates, acceleration Full Roulette from 3.5 to 4.5. It is worth 8-9 thousand.
QHQF latest revision of a factor 8-38, in turbobuste 40. That is, in fact it i7 6700. Accelerates bus. Works with vidyahoy, there are no problems, the Chinese are massively buying this option. It is worth 12-13 thousand.
Overclocking motherboard on z170 or Asrock Hyper (yet on sale, but will be from day to day)
On processors also have marked with the L448C270 apparently simple designation of the party.

edit: fałszywy alarm, w komentarzach tego unboxingu QH8F (też po rusku)
https://www.youtube....h?v=k3nLjPjlEgU
autor nagrania twierdzi, że działa z GT730

Ten post był edytowany przez b3nz0 dnia: 05 Sierpień 2016 - 21:34


#35 Użytkownik jest dostępny   Yedi 

  • Biedny Enduser ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2489
  • Dołączył: So, 08 Sty 11

Napisany 06 Sierpień 2016 - 09:15

Może to była kwestia biosu do oc non k + ten procek = problem ?

#36 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2862
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 06 Sierpień 2016 - 09:35

W takim wypadku też jest lipa, bo niepodkręcony z maksymalnym turbo do 2,6 Ghz będzie na poziomie i5 sandy bridge za 400 zł. Zresztą wątpię że jest to kwestia biosu non-k bo pisze że działa tylko zintegrowana karta, a jak wiadomo w takim biosie zostaje ona wyłączona.

#37 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 619
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 06 Sierpień 2016 - 10:58

Może po wgraniu biosu do non-k, wymusi to działanie zewnętrznej gpu ?

#38 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4001
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 06 Sierpień 2016 - 11:48

wiadomo że QHQF jako najnowsza rewizja będzie najlepszy. ale te cpu cenią na 250+$ a nie na 120-140$. więc dać 1000PLN (gdzie nowy i pewny i7-6700 to koszt 1300PLN) za ryzykownego ESa to wyzwania dla miłośników dużej adrenaliny

podejrzewam że sporo zależy od płyty głównej, co mobas to pewnie będą inne zonki wychodzić.

ja na razie przygotowałem sobie, do wstępnego testu, msi b150 (w maualu napisali że jak cpu daje taką możliwość to jest opcja zmiany BCLK). za trzy tygodnie powinienem mieć proc na stanie

Zobacz postunluck85, o 06 Sierpień 2016 - 13:08, napisał(a):

Jak coś to pisz co z tego wyjdzie bo sam jestem ciekaw :)


oki

Ten post był edytowany przez ghs dnia: 06 Sierpień 2016 - 12:15


#39 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 619
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 06 Sierpień 2016 - 12:08

Jak coś to pisz co z tego wyjdzie bo sam jestem ciekaw :)

#40 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 619
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 06 Sierpień 2016 - 15:48

Przeczytałem posty autora pod tym filmikiem i autor pisze w nim, że proc idzie na te 3,6-3,8 po oc, ale trzeba wtedy wyłączyć igpu, bo zaczyna łapać za dużo stopni, jeśli chodzi o zewnętrzną kartę graficzną to wszytko działa ok, tylko on (autor) potrzebuje integry, więc proc mu nie podpasił bo dla niego 2,6 turbo + igpu to za mało.
Ogólnie wygląda na to, że proca można kręcić na mobasach bez zmodyfikowanego biosu przynajmniej jemu się udało, ale powyżej 3,8 łapał za wysokie temperatury. Nie wiem czy aktualizacja biosu do non-k pozwoli na więcej, ale skylake w trybie 3,8 po oc to i tak bardzo dużo jak za 500zł z wysyłką.
Odniósł się również do modowania biosu - napisał, że nie mam tam upgradu dla jego mobasa, ale wyczytał, że ludzie n tym upgradzie robili 4.2-4.5 ghz i proc wyprzedzał i7 6700k...

Ten post był edytowany przez unluck85 dnia: 06 Sierpień 2016 - 15:56


  • (112 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych