Forum PCLab.pl: bardzo wolne przesyłanie danych na telefon samsung omnia HD - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

bardzo wolne przesyłanie danych na telefon samsung omnia HD

#1 Użytkownik jest niedostępny   goders 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Nd, 12 Cze 16

Napisany 22 Listopad 2016 - 13:15

Witam wszystkich!
Mam problem z powolnym przesyłem danych na telefon Samsung omnia hd
Otóż mam taki problem że bardzo długo przesyłam dane na telefon ,przykładowo film który waży 1400 mb przesyła się na telefon 1,5 godziny
Przewód typu rozdzielacz typu hub mam podłączony pod wyjście w płycie głównej usb 2.0
Ten rozdzielacz usb jest starego typu
Poniżej jego zdjęcie w linku
https://www.dropbox....16 002.jpg?dl=0
Pod rozdzielacz usb mam podłączony przewód typu usb-micro usb typ Nokia CA-101D-
Zdjęcie przewodu usb-micro usb Nokia CA 101D poniżej w linku

https://www.dropbox....16 003.jpg?dl=0
Czy zakup takiego rozdzielacza ROZDZIELACZ HUB 7 x USB 2.0
Link poniżej
http://allegro.pl/ro...6474440634.html

oraz zakup przewodu USB wtyk - Micro USB takiego typu

http://allegro.pl/ka...6046092498.html

pomoże w przyspieszeniu ładowania się danych na telefon
serdecznie dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Wszystkich!

#2 Użytkownik jest niedostępny   cry'pton 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 132
  • Dołączył: Cz, 11 Lis 10

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:04

Nie wiem jak to wygląda w Samsungu ale w mojej Nokii z Symbianem mam możliwość wyboru trybu połączenia. Próbowałeś zmienić u siebie na inny?
U mnie: Panel sterowania -> Ustawienia -> Połączenia -> USB :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   goders 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Nd, 12 Cze 16

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:13

jak mam wejść w te ustawienia

#4 Użytkownik jest niedostępny   cry'pton 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 132
  • Dołączył: Cz, 11 Lis 10

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:22

Nie wiem jak u Ciebie wygląda menu. Też mam Symbiana ale zupełnie inny telefon. Poszukaj Panelu sterowania, Ustawień lub tym podobnych. Gdzieś tam powinna być opcja zmiany trybu. U siebie mogę włączyć żeby za każdym razem po podłączeniu kabla telefon pytał się w jakim trybie połączyć z komputerem.

#5 Użytkownik jest niedostępny   goders 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Nd, 12 Cze 16

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:31

w menedzeże urządzeń mam kontrolery magistrali szeregowej typu
generic usb hub
główny koncentrator USB
standardowy kontroler Open HCD hosta USB
standardowy rozszerzony kontroler hosta PCI do USB
w co dokładnie wejść i co dokładnie zmienić?

#6 Użytkownik jest niedostępny   cry'pton 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 132
  • Dołączył: Cz, 11 Lis 10

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:37

Wejdź w ustawienia na telefonie, nie na komputerze ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   goders 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Nd, 12 Cze 16

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:40

wszedłem w ustawienia
sa opcje
1) pc studio
2)pamięć masowa
3)przesyłanie zdjęć
4)transfer multimedialny

miałem włączoną opcję pamięć masowa
zmienić na ,,Transfer multimedialny''?

Ten post był edytowany przez goders dnia: 22 Listopad 2016 - 14:47


#8 Użytkownik jest niedostępny   cry'pton 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 132
  • Dołączył: Cz, 11 Lis 10

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:50

U mnie: Panel sterowania -> Ustawienia -> Połączenia -> USB :) U Ciebie może to być inaczej nazwane

Zobacz postgoders, o 22 Listopad 2016 - 15:40, napisał(a):

miałem włączoną opcję pamięć masowa
zmienić na ,,Transfer multimedialny''?

Spróbuj i sprawdź czy coś się zmieniło. Jak nie to wróć do "Transfer multimedialny"

#9 Użytkownik jest niedostępny   goders 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Nd, 12 Cze 16

Napisany 22 Listopad 2016 - 14:57

zmieniłem na transfer multimedialny
w windowsie -nie można odnleżć sterwownika i8910 hd -czerwony x się pokazał i komputer teraz nie widzi telefonu
jeśli przełączę na pamięć masową w windowsie na dole pokazuje mi sie znaczek portu usb i jest komunikat
,, to urządzenie może działać szybciej, jeśli podłączysz je do portu USB 2.0 Hi speed
,,Aby uzyskać listę portów wciśnij- i ukazuje mi sie
standardowy rozszerzony kontroler hosta PCI do USB
nieużywany port (6)

Ten post był edytowany przez goders dnia: 22 Listopad 2016 - 15:05


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych