Forum PCLab.pl: Radeon RX 470 - wątek ogólny - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (34 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Radeon RX 470 - wątek ogólny Oceń temat: ****- 5 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   borda04 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 524
  • Dołączył: So, 27 Sie 16

Napisany 29 Listopad 2016 - 15:12

Jako, że w temacie AMD Radeon RX 4x0 - Polaris dyskusja w 90% jest o RX 480 zakładam wątek stricte o słabszym reprezentancie Polarisa.
ps. osoby, które kupiły MSI Gaming X z KTR proszone są o podanie ASIC, mój jest żenująco niski - 67%

Odnośnie promocji HITMAN informuję:

do kart dołączany jest CAŁY KOMPLETNY sezon.
Na stronie: kody.komputronik.pl wpisujemy wymagane dane, generuje nam kod, który wpisujemy na stronie:

https://www.amdrewards.com/amdrewards/

Wymagana wcześniejsza rejestracja. Po wpisaniu kodu otrzymanego od KTR otrzymujemy w końcu kod do realizacji na Steam.

Ten post był edytowany przez borda04 dnia: 02 Grudzień 2016 - 20:03


#2 Użytkownik jest niedostępny   Amphilyon 

  • The continent of Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4195
  • Dołączył: So, 05 Wrz 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:08

co to KTR i ASIC ?

sam planuję nie długo zestaw oparty o właśnie MSI gaming x 4x'470

#3 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7742
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:12

Zobacz postAmphilyon, o 29 Listopad 2016 - 16:08, napisał(a):

co to KTR i ASIC ?

sam planuję nie długo zestaw oparty o właśnie MSI gaming x 4x'470

KTR-Komputronik
ASIC-współczynnik z GPU teoretycznie wskazujący jak karta będzie się kręcić

#4 Użytkownik jest niedostępny   Amphilyon 

  • The continent of Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4195
  • Dołączył: So, 05 Wrz 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:19

z tego co wiem to ogółem słabo się nowe radki kręcą, 5% to sukces chyba :P

#5 Użytkownik jest dostępny   Kubon16 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2828
  • Dołączył: Wed, 29 Cze 16

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:22

Bo ich sie nie kręci, tylko UV po którym nawet mogą być szybsze bo stabilizujesz boost :P

#6 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2171
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:35

uV + PL i nawet z Asusa Strix wychodzi dobra karta :)

Ten post był edytowany przez Czeryboj dnia: 29 Listopad 2016 - 16:35


#7 Użytkownik jest niedostępny   Pawelos9 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 349
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:52

Gdzie lepiej robić uv, oc, ustawiać wentylatory, w Msi afterburner czy tym wattmanie? Cz w obu naraz?
Podsyłajcie swoje ustawienia ;)

Ten post był edytowany przez Pawelos9 dnia: 29 Listopad 2016 - 16:53


#8 Użytkownik jest niedostępny   Ozzbi 

  • SiLLenTHiLL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2398
  • Dołączył: Nd, 10 Cze 07

Napisany 29 Listopad 2016 - 16:57

U amd jest trochę inaczej Asic mało daje, dla przykładu mój stary r9 280 asic miał 58 a kręcił się jak szalony 1200/1700, potem gtx 960 asic 83.3 szedł 1580/8400 u nvidii ma to jakiś sens, obecnie r9 380 asic 68 idzie 1150/1600 więc widać że w przypadku amd jest zupełnie inaczej nic u zielonych i ten współczynnik nie odzwierciedla OC karty.

Ten post był edytowany przez Ozzbi dnia: 29 Listopad 2016 - 16:58


#9 Użytkownik jest niedostępny   Zhao 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 11

Napisany 29 Listopad 2016 - 17:16

@Killer Jak otrzymałeś klucz do hitmana? -> sklep wysłał e-maila z kodem do wygenerowania na stronie AMD ?

Edit :
Dzięki :)

Ten post był edytowany przez Zhao dnia: 29 Listopad 2016 - 17:26


#10 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7742
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 17:21

Zobacz postZhao, o 29 Listopad 2016 - 17:16, napisał(a):

@Killer Jak otrzymałeś klucz do hitmana? -> sklep wysłał e-maila z kodem do wygenerowania na stronie AMD ?

Zarejestruj swój zakup na stronie: kody.komputronik.pl

I przysyłają a potem generujemy na stronie AMD

#11 Użytkownik jest niedostępny   Amphilyon 

  • The continent of Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4195
  • Dołączył: So, 05 Wrz 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 20:24

dostaliście te radeony za 920 msi gaming ? ja dzwonilem wczoraj do komputronika w gdansku galeri bo mieszkam nie daleko to mowili ze ciezko bo prawie byly nie dostepne, a teraz na stronie patrze i pokazuje ze jest 20szt w magazynie- swoja droga tam pisze ze akcja trwa do stycznia ktoregos tam, czyli te radki beda tam ciagle wystawione za te promocyjne 920 + kod ?:E

#12 Użytkownik jest niedostępny   cherrz 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 502
  • Dołączył: Wt, 05 Paź 10

Napisany 29 Listopad 2016 - 20:59

Zobacz postAmphilyon, o 29 Listopad 2016 - 16:19, napisał(a):

z tego co wiem to ogółem słabo się nowe radki kręcą, 5% to sukces chyba :P


Swojego XFX wykręciłem na rdzeniu z 1225 na 1380, dopiero przy 1400 był niestabilny.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7742
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 21:08

Zobacz postAmphilyon, o 29 Listopad 2016 - 20:24, napisał(a):

dostaliście te radeony za 920 msi gaming ? ja dzwonilem wczoraj do komputronika w gdansku galeri bo mieszkam nie daleko to mowili ze ciezko bo prawie byly nie dostepne, a teraz na stronie patrze i pokazuje ze jest 20szt w magazynie- swoja droga tam pisze ze akcja trwa do stycznia ktoregos tam, czyli te radki beda tam ciagle wystawione za te promocyjne 920 + kod ?:E

Ja dostałem dziś ale zamawiałem w piątek przed 19

Chwila testów

Nic nie piszczy,nie brzęczy,jest cicho

Tylko temp. VRM jakaś duża

GTX 760 był bardziej gorący i głośny w furmarku

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Zdjęcia

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 29 Listopad 2016 - 21:22


#14 Użytkownik jest niedostępny   MaxDamage87 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 45
  • Dołączył: Wt, 11 Wrz 07

Napisany 29 Listopad 2016 - 21:11

Zobacz postAmphilyon, o 29 Listopad 2016 - 20:24, napisał(a):

dostaliście te radeony za 920 msi gaming ? ja dzwonilem wczoraj do komputronika w gdansku galeri bo mieszkam nie daleko to mowili ze ciezko bo prawie byly nie dostepne, a teraz na stronie patrze i pokazuje ze jest 20szt w magazynie- swoja droga tam pisze ze akcja trwa do stycznia ktoregos tam, czyli te radki beda tam ciagle wystawione za te promocyjne 920 + kod ?:E


Zamówiłem w piątek wieczorem dzisiaj kurier dostarczył. Z karty jestem zadowolony, jedynie wyłączyłem diody bo nie lubię podświetlenia. Ostateczna cena karty po sprzedaniu hitmana, cashbacku i kodzie zniżkowym 1% wyszedł mnie dokładnie 775,80zł więc super deal za taką kartę :)

#15 Użytkownik jest niedostępny   _Rydel 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: Wt, 08 Gru 15

Napisany 29 Listopad 2016 - 22:36

Do mnie też już dotarła i wygląda na nową, niestety dopiero w czwartek będę miał czas składać cały zestaw, więc na razie sobie leży w pudełku :kwasny:

#16 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7742
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 29 Listopad 2016 - 23:05

Testowałem Dooma,Starszego Battlefielda i GTA 5

Z GTA mam problem bo mi się wiesza

Stery po NVidia usunięte DDU

Jutro zainstaluję GTA na nowo

#17 Użytkownik jest niedostępny   MaxDamage87 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 45
  • Dołączył: Wt, 11 Wrz 07

Napisany 29 Listopad 2016 - 23:38

Ja tylko testowałem z 20 min ale wszystko chodziło w GTA V idealnie przy maksymalnych ustawieniach przy rozdzielczości 1920x1200 i mimo starego procesora Phenom II x4 965

#18 Użytkownik jest niedostępny   Pawelos9 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 349
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 30 Listopad 2016 - 12:09

Zobacz postborda04, o 29 Listopad 2016 - 15:12, napisał(a):

Jako, że w temacie AMD Radeon RX 4x0 - Polaris dyskusja w 90% jest o RX 480 zakładam wątek stricte o słabszym reprezentancie Polarisa.
ps. osoby, które kupiły MSI Gaming X z KTR proszone są o podanie ASIC, mój jest żenująco niski - 67%


Nie przejmuj się, ja mam asic 65,8 %, "Your card's ASIC quality is higher than 5,3 % of similar gpus... :lol2:

#19 Użytkownik jest niedostępny   Xplod 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Wt, 16 Sie 11

Napisany 30 Listopad 2016 - 12:33

Też odebrałem wczoraj zamówioną MSI 470 Gaming X, mój ASIC 76,7 %. Mam pytanie dotyczące Hitmana. Dostałem kod od komputronik, niestety na stronie AMD muszę przejść weryfikacje przy pomocy aplikacji AMD Verification Tool. Ta jednak twierdzi, że mój system nie jest uprawniony do otrzymania klucza. Karta oczywiście zamontowana w komputerze. Ktoś się spotkał z takim problemem ?? Kiedyś jak dostałem klucz do GTX'a to aktywowałem go na stronie Nvidia i dostałem zwrotny klucz Steam, tutaj takie cuda :)

#20 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7742
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 30 Listopad 2016 - 12:41

Zobacz postXplod, o 30 Listopad 2016 - 12:33, napisał(a):

Też odebrałem wczoraj zamówioną MSI 470 Gaming X, mój ASIC 76,7 %. Mam pytanie dotyczące Hitmana. Dostałem kod od komputronik, niestety na stronie AMD muszę przejść weryfikacje przy pomocy aplikacji AMD Verification Tool. Ta jednak twierdzi, że mój system nie jest uprawniony do otrzymania klucza. Karta oczywiście zamontowana w komputerze. Ktoś się spotkał z takim problemem ?? Kiedyś jak dostałem klucz do GTX'a to aktywowałem go na stronie Nvidia i dostałem zwrotny klucz Steam, tutaj takie cuda :)

To nie tak sięrobi

Rejestrujesz się na stronce amd,podajesz tel.i email(weryfikacja) i potem zamieniasz kod ten z komputrona na key do steam

  • (34 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych