Forum PCLab.pl: Lumia 950 i powerbank - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Lumia 950 i powerbank

#1 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 08 Grudzień 2016 - 20:17

Słuchajcie moja ADATA APV110
http://www.x-kom.pl/...h-tytanowy.html

nie współpracuje z tym fonem. Możecie polecić jakiś sprawdzony pb do współpracy z 950?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Sebasmax89 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 245
  • Dołączył: Wt, 08 Lip 08

Napisany 08 Grudzień 2016 - 20:24

Jak to nie współpracuje? Tu nie ma co nie współpracować, jest ten sam standard napięciowy ładowania w powerbanku jak i w telefonie, prądu też nie brakuje wg. opisu powerbanku. Jedynie kabelek może być nieodpowiedni. Spróbuj na innym.

EDIT: Konkretnie to zmień na kabelek USB typ C, bo Twoja Lumia właśnie takie wejście posiada przez co prawdopodobna niekompatybilność wystąpiła. Powerbank będzie działał, załatw kabelek. Powinieneś go mieć w zestawie chyba z telefonem, jako kabel do danych, ale naładować też się dać powinno.

Ten post był edytowany przez Sebasmax89 dnia: 08 Grudzień 2016 - 20:37


#3 Użytkownik jest niedostępny   Lance8 

  • All Lies Lead To The Truth
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2466
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 07

Napisany 08 Grudzień 2016 - 21:09

Na pewno chodzi o ten nietypowy wtyk - usb C, musisz takim kabelkiem podłączyć.
Pytanie z zupełni innej beczki - czy ta lumia ma zwykłe radio?

#4 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 08 Grudzień 2016 - 22:36

Kabel USB-C jest na wyposażeniu telefonu. Podłączając pod wejście USB w kompie (2.0 i 3.0) wszystko pięknie ładuje, podłączając do powerbanka już nie. Powebank sprawny, bez problemu ładuje lumie 735 (micro USB).

#5 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 09 Grudzień 2016 - 19:54

Nikt nie używa pb do Lumii 950/950XL?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Lance8 

  • All Lies Lead To The Truth
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2466
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 07

Napisany 12 Grudzień 2016 - 08:18

W styczniu zamierzam kupić tą lumie, ale bez pb ;/
Masz w tym telefonie zwykłe radio?

#7 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 12 Grudzień 2016 - 08:30

Ciężko mi w tej chwili potwierdzić gdyż:
a) nie było radia od początku
albo
b) usunąłem aplikację zaraz po zakupie

#8 Użytkownik jest niedostępny   LeBomB 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4104
  • Dołączył: Pn, 30 Kwi 12

Napisany 13 Grudzień 2016 - 22:04

Zobacz postLance8, o 12 Grudzień 2016 - 08:18, napisał(a):

W styczniu zamierzam kupić tą lumie, ale bez pb ;/
Masz w tym telefonie zwykłe radio?

Nawet jeśli było, to systemowa aplikacja radia została usunięta przez MS, trzeba szukać zamienników.


Co do powerbanku to nie działa wcale czy dostajesz komunikat o zbyt wolnym ładowaniu?

#9 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 14 Grudzień 2016 - 09:42

Nie działa wcale. Przy wyłączonym ekranie, brak jakiekolwiek reakcji telefonu, pb się załącza (diody naładowania świecą) i po kilku sekundach się wyłącza. Przy włączonym ekranie, przy włączeniu pb, brak informacji o ładowaniu telefonu (i tak samo pb po kilku sekundach się wyłącza). I jak pisałem wyżej pb sprawny, np w tej chwili ładuje Huawei P8lite.

ps
Może tu chodzi o współpracę pb z wejściem USB-C telefonu?
http://www.windowsma...ii-950-a-27382/

Ten post był edytowany przez sisterhood dnia: 14 Grudzień 2016 - 09:44


#10 Użytkownik jest niedostępny   Alioth 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 508
  • Dołączył: So, 08 Wrz 07

Napisany 16 Grudzień 2016 - 08:11

Cześć,
ja kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/po...6637003499.html
Działa.

Problem jest tylko taki, że te kabelki od MS są trochę trefne... Tzn. jak do mojego powerbanku wcisnę go do końca, to nie ładuje, bo nie ma styku. Muszę go docisnąć ręcznie. Może u Ciebie jest ten sam problem?

Co ciekawe, inne urządzenia nie mają tego problemu. Tylko ten kabelek od Lumii jest mi luźny. Dodatkowo, tylko w gnieździe 2A :E

#11 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 16 Grudzień 2016 - 08:52

Dzięki, najpierw spróbuję z kablem (chociaż pamiętam, że luźny nie był, dociskałem do końca). Potem zobaczymy. Ważne, że pb sprawdzony, dzięki :)

Te Dynki to super sprawa, miałem zakusy wymiany 52SE z Tabu, na właśnie 25SE+Diablo, ale niestety, życie lubi sprawiać niespodzianki i na razie z planów nici.

#12 Użytkownik jest niedostępny   sisterhood 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1048
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 16

Napisany 18 Grudzień 2016 - 17:36

Alioth, miałeś rację z tym kablem. Jak dociskam do końca, nic się nie dzieje. Jak wsadzę kabelek taka na 70-80% do gniazda w baterii, zaczyna ładować. Wielkie dzięki za sugestię, bo bym na to nie wpadł.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Alioth 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 508
  • Dołączył: So, 08 Wrz 07

Napisany 20 Grudzień 2016 - 10:52

Dobrze wiedzieć, że to nie tylko mój problem. Ja chyba kupię po prostu nowy kabel.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Szczurek1992 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 140
  • Dołączył: Pt, 15 Kwi 16

Napisany 17 Listopad 2018 - 09:23

Ja z swoją 950 XL Dual sim, używam TP Linka o pojemności 10.000 mAh. Wcześniej ten sam używałem z Nokią lumią 1520. Polecam markowe powerbanki bo na tanim chińczyku niby też 10.000 ale za 1/4 ceny to niby się smartfon ładował ale zanim się naładował to się rozładowywał :exclam:

Ten mi kiedyś pracował z Lumią 1520 a teraz używam go z lumią 950 XL DS. bez zarzutów.
https://www.ceneo.pl/39050024

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych