Forum PCLab.pl: MODERNIZACJA ZESTAWU PC - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

MODERNIZACJA ZESTAWU PC modernizacja staruszka Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   general2381 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pt, 02 Kwi 10

Napisany 12 Styczeń 2017 - 10:34

Witam Wszystkich,
proszę o pomoc w małej modernizacji komputera
obecnie siedzą w nim:

1)Płyta główna Gigabyte GA-H67M-D2-B3
https://www.morele.n...7oc-1gi-400860/

2)procesor Intel Core i3-2100, 3.10 GHz 3M LGA1155
https://www.morele.n...3i32100-360571/

3)Karta graficzna Gigabyte Radeon HD6570 1GB GV-R657OC-1GI
https://www.morele.n...7oc-1gi-400860/

4)Zasilacz Chieftec GPA-350S
https://www.morele.n...pa-350s-531945/

5)Dysk Seagate Dysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM, 16MB, NCQ
https://www.morele.n...00dm002-407545/

6)Pamięć Kingston 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (KVR1333D3N9/4G)
https://www.morele.n...d3n9-4g-297325/

Nawet starsze gry mi nie chcą na nim chodzić -
Czy gdy wymienię kartę graficzną na mocniejszą to procesor nie będzie jej ograniczał?
Czy może wystarczy wymiana procesora lub dołożenie 4 lub 8 GB RAM
Co trzeba wymienić w nim aby nadawał się nie tylko do internetu?
Czy może lepiej złożyć coś całkiem nowego?
Budżet poniżej 800 zł - im taniej tym lepiej

Wszystkim dziękuję za wszelkie rady

#2 Użytkownik jest niedostępny   ŚlepyTraf 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 513
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 12 Styczeń 2017 - 10:41

Dołóż 4GB RAMu (taką samą kość) lub wymień na 2x4GB 1600MHz i kup GTXa 1050.

#3 Użytkownik jest niedostępny   C4in 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2018
  • Dołączył: So, 19 Paź 13

Napisany 12 Styczeń 2017 - 10:46

nie koniecznie kość musi być identyczna (choć najlepiej by było), z inną kością 4gb po ustawieniu na sztywno wszystkich ustawień w biosie powinno działać
zamiast gtx-a 1050 lepiej moim zdaniem kupić używanego gtx-a 960 4gb http://allegro.pl/nv...6662575386.html
większa ilość pamięci na pewno się przyda
procesor nie jest wcale taki zły, prawda w nowych grach na wiecej niż 30 klatek nie ma co liczyć, ale karty graficzne w tym budżecie na wyższych detalach i tak nie osiągają dużo większych wartości
jak chcesz nową, to gtx 1050, ale Ti https://www.net-s.pl...lay-Port-14&w=c w sumie to nawet lepsza opcja od używki, bo wydajność podobna, a za 10zł więcej masz nowszą i mniej prądożerną kartę

Ten post był edytowany przez C4in dnia: 12 Styczeń 2017 - 10:51


#4 Użytkownik jest niedostępny   korama 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 60
  • Dołączył: Pn, 09 Sty 17

Napisany 12 Styczeń 2017 - 10:52

Przede wszystkim grafika i dorzucić RAM. Jakbyś chciał zmieniać procesor to za tym idzie zmiana płyty głównej i RAM-u zapewne też bo polecam już się przerzucić na DDR4.

#5 Użytkownik jest niedostępny   C4in 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2018
  • Dołączył: So, 19 Paź 13

Napisany 12 Styczeń 2017 - 10:58

czyli ostatecznie kup:
https://www.net-s.pl...MHz-KVR13N9S8-4 (taka sama kość) + https://www.net-s.pl...Display-Port-14 i będziesz grać w nowe gry na wysokich detalach w 30 klatkach

#6 Użytkownik jest niedostępny   general2381 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pt, 02 Kwi 10

Napisany 14 Styczeń 2017 - 11:54

Dziękuję Wszystkim za odpowiedz- jeszcze dziś zamówię równo pamięć jak i kartę graficzną

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych