Forum PCLab.pl: Złącze PCI-E 4x - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Złącze PCI-E 4x typ otwarty

#1 Użytkownik jest niedostępny   mikolaj612 

  • -Rapture-
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5490
  • Dołączył: So, 09 Lut 08

Napisany 01 Luty 2017 - 00:43

Panowie jest sprawa.

Potrzebuję zakupić złączę PCI-E 4x typu otwartego (do którego wsadzę np kartę graficzną).
Orientuje się ktoś gdzie to można dorwać i kto to produkuje?

Wszystkie znane mi firmy produkują normalne wersje, a w necie można znaleźć adaptery czy płyty z otwartymi gniazdami - więc ktoś to sprzedaje.

Jakby ktoś wiedział coś w tej sprawie to proszę pisać.
Zakładam, że nie jedna osoba tutaj bawi się w koparki i temat dla nich może być już znany.

#2 Użytkownik jest niedostępny   MuMineQ 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2057
  • Dołączył: So, 27 Gru 03

Napisany 01 Luty 2017 - 03:45

Zobacz postmikolaj612, o 01 Luty 2017 - 09:43, napisał(a):

Panowie jest sprawa.

Potrzebuję zakupić złączę PCI-E 4x typu otwartego (do którego wsadzę np kartę graficzną).
Orientuje się ktoś gdzie to można dorwać i kto to produkuje?

Wszystkie znane mi firmy produkują normalne wersje, a w necie można znaleźć adaptery czy płyty z otwartymi gniazdami - więc ktoś to sprzedaje.

Jakby ktoś wiedział coś w tej sprawie to proszę pisać.
Zakładam, że nie jedna osoba tutaj bawi się w koparki i temat dla nich może być już znany.


Nie mogę ich nigdzie znaleźć na sprzedać, może taki riser 4x do 16x by ci wystarczył?

https://www.aliexpre...1625089913.html

#3 Użytkownik jest niedostępny   mikolaj612 

  • -Rapture-
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5490
  • Dołączył: So, 09 Lut 08

Napisany 01 Luty 2017 - 04:43

Riser mam zamiar kupić, ale samo gniazdo bym bardziej preferował.
Tylko sam nie mogę tego znaleźć :/

#4 Użytkownik jest niedostępny   fakvat 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 802
  • Dołączył: Cz, 18 Wrz 14

Napisany 01 Luty 2017 - 06:17

Ja wygląda złącze pci-e x4 typu otwartego?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Piotrek2001 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 602
  • Dołączył: So, 23 Mar 13

Napisany 01 Luty 2017 - 09:18

Chyba tak wygląda
Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18024
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 01 Luty 2017 - 10:33

Zobacz postmikolaj612, o 01 Luty 2017 - 04:43, napisał(a):

Riser mam zamiar kupić, ale samo gniazdo bym bardziej preferował.
Tylko sam nie mogę tego znaleźć :/

jeśli chcesz samo złącze, to tylko od Chińczyka - min. kilka sztuk na jedno zamówienie KLIK... a na typ "otwarty" musisz je sam przerobić

#7 Użytkownik jest niedostępny   mikolaj612 

  • -Rapture-
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5490
  • Dołączył: So, 09 Lut 08

Napisany 01 Luty 2017 - 14:13

Normalne gniazda to ja mogę kupić w hurtowni elektrycznej.

Chcę uniknąć cięcia bo bo obudowa gniazda jest bardzo mocna (nylon itp).

#8 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18024
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 01 Luty 2017 - 15:28

a w której hurtowni elektrycznej można to kupić? daj namiary (bo oprócz tme - 164pin i min. 500 sztuk i farmell (długi termin oczekiwania)) nie bardzo wiem, gdzie tego szukać... także zarzuć namiarami to tej swojej hurtowni elektrycznej

#9 Użytkownik jest niedostępny   mikolaj612 

  • -Rapture-
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5490
  • Dołączył: So, 09 Lut 08

Napisany 01 Luty 2017 - 15:43

Sam dziś kupiłem Samtec'a w Farnellu od ręki :)

Ale ja potrzebowałem 4x, a nie 16x czy 8x.

Z tego co ja wiem, to gniazda produkuje też Amphenol FCI, Ti AMP, Molex, Winning (WinWin), oraz wspomniany Samtec.
Może jest więcej firm, ale te pamiętałem.

W Mouserze też możesz kupić co chcesz.

#10 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18024
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 01 Luty 2017 - 15:47

a Ty nie z Polszy? bo farnell pokazuje mi dostępność na początek marca - KLIK

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych