Forum PCLab.pl: PC gaming 3300zł - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

PC gaming 3300zł Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   wrx1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 17 Lut 17

Napisany 17 Luty 2017 - 17:58

Złożyłem sobie taki zestaw do gier: https://www.morele.n...ry/info/tCGBx8/

I jak? Coś zmienić? Od razu mówie że bede zbierał kase na drugi moduł 8gb i dokupie go w przyszlosci :D

#2 Użytkownik jest niedostępny   skv 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Pn, 12 Gru 16

Napisany 17 Luty 2017 - 18:13

Dodatkowe chłodzenie do procesora bez "K" jest raczej zbędne, no chyba że zależy ci na ciszy. Ja polecę taki zestaw: https://www.morele.n...ry/info/Ireizy/
Alternatywą dla karty może być RX 480 w wersji 8GB od msi.
Zestaw ma płyte na nowym chipsecie, pamięci ram 2x4 o taktowaniu 2400MHz.

#3 Użytkownik jest niedostępny   wrx1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 17 Lut 17

Napisany 17 Luty 2017 - 18:20

Zobacz postskv, o 17 Luty 2017 - 18:13, napisał(a):

Dodatkowe chłodzenie do procesora bez "K" jest raczej zbędne, no chyba że zależy ci na ciszy. Ja polecę taki zestaw: https://www.morele.n...ry/info/Ireizy/
Alternatywą dla karty może być RX 480 w wersji 8GB od msi.
Zestaw ma płyte na nowym chipsecie, pamięci ram 2x4 o taktowaniu 2400MHz.


Raczej zbyteczne bo niedługo po zakupie PC dokupie druga kosc 8gb ramu :)
A drozszego mobo nie ma sensu poniewaz chipset h110 + update biosu wychodzi taniej od b250, a niczym wiecej oprocz ilosci sat sie nie rozni :D

#4 Użytkownik jest niedostępny   skv 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Pn, 12 Gru 16

Napisany 17 Luty 2017 - 19:43

W takim razie twój zestaw może zostać, ale zmieniłbym kilka rzeczy.
Zasilacz na ten: https://www.morele.n...-spc132-773130/ lub https://www.morele.n...0058-eu-855754/
Dysk na Toshiba P300.
I pamięć RAM o wyższym taktowaniu: https://www.morele.n...400c14r-738562/

#5 Użytkownik jest niedostępny   galci 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 559
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 17 Luty 2017 - 20:06

Zasilacz Corsair ma te same bebechy co VP 500 a jest sporo tańszy więc nie przepłacaj.

#6 Użytkownik jest niedostępny   skv 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 79
  • Dołączył: Pn, 12 Gru 16

Napisany 17 Luty 2017 - 20:10

@galci Nic nie przepłaca. Corsair w porównaniu do Anteca posiada modularne okablowanie oraz certyfikat 80 Plus Bronze.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych