Forum PCLab.pl: Emulator WiiU - Cemu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (6 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Emulator WiiU - Cemu Oceń temat: -----

#81 Użytkownik jest niedostępny   RMS_84 

  • Intel + nVidia Only
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1962
  • Dołączył: Wt, 17 Maj 16

Napisany 08 Grudzień 2017 - 01:19

Zobacz postdishar, o 07 Grudzień 2017 - 19:54, napisał(a):

Ale co ma piernik do wiatraka? Czy ja gdzieś napisałem,że mnie nie stać?
Pewnie i bym kupił samą konsole dla tej Zeldy bo gra jest fenomenalna ale jak mam do wyboru 30 vs 60 klatek to wybór jest prosty.
Do tego dochodzą dodane efekty których na konsoli nie ma więc to nie kwestia braku pieniędzy tylko wyboru lepszej wersji dla oka jak w tym przypadku.
Jeśli chodzi o same bugi to nie ma praktycznie żadnych (ja bynajmniej nic nie uświadczyłem po 10h) a gra jest grywalna od początku do końca



Ja oczekuje,że w końcu przestaniesz te Twoje żale wylewać...Naprawdę mało kogo tu interesuje Twoje zdanie na mój temat. :lol2:
P.S. Zapomniałeś dodać,że sam na tego wareza systematycznie zaglądasz co nie raz już potwierdziłeś swoimi wpisami :E


Zapomniałeś jeszcze dodać że tylko Nintendo ma chorą politykę wydawniczą i dla japonii, usa i europy maja inny drm tzn nie odpalisz gry z usa na europejskiej konsoli itp.. do tego konsole Nintendo są mocna zacofane WiiU ma wydajność PS2/Xbox a Switch wydajność PS3/Xbox 360.

Ten post był edytowany przez RMS_84 dnia: 08 Grudzień 2017 - 01:21


#82 Użytkownik jest niedostępny   crush 

  • Sony Defense Force
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16026
  • Dołączył: Pn, 23 Sty 06

Napisany 08 Grudzień 2017 - 01:26

Switch nie ma region lock'a.

#83 Użytkownik jest niedostępny   kieros 

  • kato-talib
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8302
  • Dołączył: So, 04 Maj 13

Napisany 08 Grudzień 2017 - 02:35

Zobacz postcrush, o 07 Grudzień 2017 - 02:04, napisał(a):

Zapomniałeś wspomnieć o bachorach i patusach. :E
Typowe przejście w tryb defensywny. Czyli gówno masz, a nie grę na półce.


No w sumie tylko tyle koleś potrafisz. Bełkotać.
Wymyślasz sobie bzdurne prawa i bredzisz o przyzwoitości bo wg ciebie to można a tamto nie.

Nie masz nic do powiedzenia w teamcie to się nie udzielaj.

Ten post był edytowany przez kieros dnia: 08 Grudzień 2017 - 02:41


#84 Użytkownik jest niedostępny   crush 

  • Sony Defense Force
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16026
  • Dołączył: Pn, 23 Sty 06

Napisany 08 Grudzień 2017 - 03:02

Nie odniosę się do Twojego pobytu wcześniej bo Cię totalnie nie kojarzę sprzed wątku o polityce ale na bełkocie to Ty właśnie oparłeś sporą część egzystencji na tym forum. Co Ci w tamtym właśnie wątku wypominają co jakiś czas nawet osoby o podobnych poglądach politycznych.
Także mam się wzorować na ekspercie? :D

Bzdurne prawa? Kolejny geniusz co to nie uznaje własności intelektualnej bo to przecież tylko gra?
Krótka piłka - emulatory same w sobie to szara strefa, a tu dodatkowo mamy mistrzów cebuli, typowych Januszy którzy gry która aktualnie jest dostępna w sklepach nie potrafią uszanować.

Ale to dobrze bo to nie pierwszy taki temat który przez takowych wkrótce poleci. :lol2:

#85 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT 

  • Rise of Sodom and Gomorrah
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4676
  • Dołączył: So, 17 Maj 08

Napisany 08 Grudzień 2017 - 10:48

Zobacz postRMS_84, o 08 Grudzień 2017 - 01:19, napisał(a):

do tego konsole Nintendo są mocna zacofane WiiU ma wydajność PS2/Xbox a Switch wydajność PS3/Xbox 360.

No chyba nie bardzo... W architekturze są różne niuanse, ale uogólniając, Wii U jest mocniejsze od ps3/xbox 360. Switch z kolei to coś pomiędzy Wii U a Xbox One, ale bardziej w stronę tego pierwszego.

Zobacz postcrush, o 08 Grudzień 2017 - 03:02, napisał(a):

Krótka piłka - emulatory same w sobie to szara strefa, a tu dodatkowo mamy mistrzów cebuli, typowych Januszy którzy gry która aktualnie jest dostępna w sklepach nie potrafią uszanować.

:thumbup:

#86 Użytkownik jest dostępny   kafaros 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2590
  • Dołączył: Pt, 06 Kwi 07

Napisany 19 Grudzień 2017 - 13:21

Bawi się ktoś ?

Wczoraj sprawdziłem zeldę ,spadki zdarzają się do 20 fps,chrupnie od czasu do czasu tak trzyma 30 fps.
New super mario 3d world śmiga aż miło ,tak chciałem w tą gre zagrać ale dla jednej gry konsola to szkoda, więc już używka leci za 75 zł, i jedziemy ;]

#87 Użytkownik jest dostępny   Kazubin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10586
  • Dołączył: So, 06 Sty 07

Napisany 19 Grudzień 2017 - 13:26

Do Zeldy masz przygotowane Shader Cache przez społeczność i podbija to mocno wydajność, można spokojnie grać w 4k. Za Cemu i RPCS3 będę brał się po wyminie komputera, czyli nie prędko, ale przynajmniej gry będą tańsze, choć sama Zelda pewnie będzie powoli spadać z ceny.

Ten post był edytowany przez Kazubin dnia: 19 Grudzień 2017 - 13:29


#88 Użytkownik jest dostępny   kafaros 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2590
  • Dołączył: Pt, 06 Kwi 07

Napisany 19 Grudzień 2017 - 14:28

No zeldę narazie odpuszczam, a Mario już jedzie więc, mozna grac z czystym sumieniem heheh

#89 Użytkownik jest dostępny   Kazubin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10586
  • Dołączył: So, 06 Sty 07

Napisany 19 Grudzień 2017 - 15:01

Zobacz postkafaros, o 19 Grudzień 2017 - 14:28, napisał(a):

No zeldę narazie odpuszczam, a Mario już jedzie więc, mozna grac z czystym sumieniem heheh

Czyli kupujesz grę, a później ją odsprzedajesz.

#90 Użytkownik jest dostępny   kafaros 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2590
  • Dołączył: Pt, 06 Kwi 07

Napisany 19 Grudzień 2017 - 15:05

Kupię ,zrobię sobie legal kopie i pogonie w tej samej cenie.

#91 Użytkownik jest dostępny   Kazubin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10586
  • Dołączył: So, 06 Sty 07

Napisany 19 Grudzień 2017 - 15:18

Jak ją dalej puścisz to kopii nie będziesz mógł trzymać jak chcesz mieć czyste sumienie.

#92 Użytkownik jest niedostępny   Paw79 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2673
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 26 Grudzień 2017 - 21:56

Najnowsza wersja CEMU- 1.11.3 wraz z nowym rekompilerem przynosi olbrzymi wzrost płynności w Zeldzie: BoTW.
To co jeszcze kilka miesięcy wydawało się niemożliwe, czyli stałe 60 fps, właśnie staje się faktem.
Tym samym Zelda na emulatorze bije pod każdym względem wersje z Wii U i ze Switcha.
Oprócz 60 fps dobrej klasy PC pozwala na zastosowanie graphic pack'ów poprawiających grafikę oraz ustawienie wyższej rozdzielczości (co przy zastosowanej "kresce" ma olbrzymi wpływ na ogólny wygląd gry).

i3-8350K 4.8GHz:
https://www.youtube....h?v=79DzhO5ADy0

i7-8700K 5.1GHz:
https://www.youtube....h?v=w4EHx08RLP0

i5-6600K 4.5GHz:
https://www.youtube....h?v=S4cVfoLFJwI

i5-6400 stock:
https://www.youtube....h?v=9XOn0qY1QQ4

R5 1600 3.7/4.1GHz:
https://www.youtube....h?v=H2MxkEk2jB0

CEMU 1.11.3 zostanie udostępniony publicznie 1 stycznia 2018r.
Ponieważ nowe rozwiązania mają charakter eksperymentalny mogą pojawiać się crashe i nie wszystkie graphic pack'i (Clarity) współdziałają poprawnie.
Jednak prawdopodobnie jest to już wyłącznie kwestia dopracowania szczegółów.

Ten post był edytowany przez Paw79 dnia: 26 Grudzień 2017 - 22:20


#93 Użytkownik jest niedostępny   kieros 

  • kato-talib
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8302
  • Dołączył: So, 04 Maj 13

Napisany 26 Grudzień 2017 - 22:56

filmiki tego gościa BSoD Gaming są najbardziej wartościowymi na YT jeżeli chodzi o cemu i zeldę. Tylko nie wiem czy można je wrzucać na forum.

Ten post był edytowany przez kieros dnia: 26 Grudzień 2017 - 22:58


#94 Użytkownik jest niedostępny   Paw79 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2673
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 26 Grudzień 2017 - 23:26

Zobacz postkieros, o 26 Grudzień 2017 - 22:56, napisał(a):

filmiki tego gościa BSoD Gaming są najbardziej wartościowymi na YT jeżeli chodzi o cemu i zeldę. Tylko nie wiem czy można je wrzucać na forum.

A dlaczego nie?
I fakt- BSod Gaming wrzuca najlepsze materiały na temat emulatora i Zeldy.

#95 Użytkownik jest niedostępny   Kucyj Zaglady 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Pt, 15 Gru 17

Napisany 29 Grudzień 2017 - 19:12

Mogę potwierdzi że w tej chwili gra lata bardzo stabilnie w 60fps praktycznie cały czas.
Sam skorzystałem z poradnika od BSod i wszystko działa jak na jego filmach.

Ten post był edytowany przez Kucyj Zaglady dnia: 29 Grudzień 2017 - 19:13


#96 Użytkownik jest niedostępny   crush 

  • Sony Defense Force
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16026
  • Dołączył: Pn, 23 Sty 06

Napisany 29 Grudzień 2017 - 19:16

Na jakim CPU? Z zablokowanymi klatkami?

#97 Użytkownik jest niedostępny   Kucyj Zaglady 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Pt, 15 Gru 17

Napisany 29 Grudzień 2017 - 19:52

U mnie siedzi i7 7800 mam też v-sync włączony więc 60fps w pełni mi wystarcza i nie spada poniżej tej wartości.

#98 Użytkownik jest niedostępny   Stefan999 

  • Don't Panic!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11384
  • Dołączył: Pn, 23 Kwi 12

Napisany 30 Grudzień 2017 - 16:38

GPU też się liczy tzn. jak masz Radeona to jest słabo.

#99 Użytkownik jest niedostępny   Kucyj Zaglady 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Pt, 15 Gru 17

Napisany 04 Styczeń 2018 - 19:54

Za mną 15h gry i zero problemów od strony czysto technicznej.
Cały czas stałe 60 klatek przy 1080p.
Sama gra wciąga jak bagno!

#100 Użytkownik jest dostępny   kafaros 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2590
  • Dołączył: Pt, 06 Kwi 07

Napisany 05 Styczeń 2018 - 14:50

Powiedzcie mi czemu gra chodzi w 15-30fps w otwartym świecie i jest to zadowalający współczynnik(jakby trzymało 30fps), ale jak wejdę gdzieś do zamkniętej lokacji fps idzie do 60, wtedy to ta gra, że tak powiem zapie*** jak ferrari z silnikiem odrzutowym.

Ps testowałem to już przed świętami na jakiejś starej wersji cemu,no ale te 60 fps jest nie grywalne ,po tym co widziałem w zamkniętych lokacjach.

  • (6 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych