Forum PCLab.pl: Nowy Antec VP500 głośna praca. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nowy Antec VP500 głośna praca. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 16 Marzec 2017 - 21:17

Witam, pare dni temu zakupiłem anteca z całym zestawem, dziś usłyszałem dziwny dźwięk, myślałem że to zza okna jakiś traktor, dosłownie. A to dźwięk z mojego PC.
Powtórzył się tak ze 2-3 razy. Po ustaniu wentyl się normalnie kręci cicho, nie wiem jak wygląda jego praca przy tym czymś, bo nie zdążyłem zobaczyć.


http://vocaroo.com/i/s1UhEGkOfpBj

#2 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 00:16

refff, ten link to po prostu audio

#3 Użytkownik jest niedostępny   -_- greg 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3682
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 09:02

Jak by wentylator.

#4 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 12:36

Na gwarancję ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   -_- greg 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3682
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 12:43

Lub zwrot będzie szybszy - jeśli zestaw kupowany jako osobne części z montażem.

#6 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 17:00

Czyli to wentylator ? To czemu działa ok i raz na jakiś czas włącza mu sie takie coś ?

#7 Użytkownik jest niedostępny   -_- greg 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3682
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 18:10

Wnioskuję że to wentylator.
Niektóre zasilacze robią tzw. przedmuchy, gdy temperatura przekroczy określoną wartość.
Po prostu chłodzenie z trybu pasywnego przechodzi w tryb aktywny, nie pamiętam czy ten model tak działa.
Wentylator podczas rozruchu może wchodzić na wyższe obroty i generować hałas-szum powietrza, ale nie takie coś.
Tutaj może o coś zawadza, lub jest podłej jakości w tym konkretnym egzemplarzu.

#8 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14616
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 17 Marzec 2017 - 18:14

jesteś pewien, że to zasilacz?

#9 Użytkownik jest niedostępny   -_- greg 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3682
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 18:25

Słuszna uwaga w takim przypadku.

#10 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 19:25

Zasilacz na 100% , z niego wydobywał się ten głos. Wczoraj warczył dwa razy, dziś jak na razie nie. Z samych wentyli w obudowie taki dźwięk by się nie wydobywał.

#11 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14616
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 17 Marzec 2017 - 19:31

to jak jesteś pewien, to zostaje Ci reklamacja zasilacza - nie ma sensu przy nim kombinować (ew. sprawdź, czy wentylator nie zaczepia przypadkiem o obudowę zasiłki - najlepiej byłby ją wymontować i uruchomić na stole i spróbować różnych ustawień położenia)

#12 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 19:35

Jak będzie działał "luźno" i będę zmieniał pozycję to mu się nic nie stanie ?

#13 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14616
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 17 Marzec 2017 - 19:46

a co ma się mu stać? nic mu nie będzie - sprawdź, jak zachowuje się wentylem do góry i wentylem do dołu - jeśli ma luz na łożysku, to w tej drugiej pozycji może zaczepiać o grill obudowy... jeśli będzie z nim coś nie tak, to nie ma sensu go naprawiać, tylko trzeba go odsyłać na zwrot/reklamację

#14 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 19:50

Dziena

#15 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 17 Marzec 2017 - 23:36

Otóż tak zrobiłem, wentyl się kreci ładnie cichutko , kręciłem nim nawet w powietrzu. Nie było tego dźwięku. czym mogło to być spowodowane ? może jak wchodzi na wyższe obroty to dopiero coś "trze"? Jak to sprawdzić ? Wtedy stało mi się to po prostu na pulpicie.

#16 Użytkownik jest niedostępny   -_- greg 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3682
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 16

Napisany 18 Marzec 2017 - 00:41

Na obrotach może dostawać wibracji.
Trzeba bo go "podgrzać" jakimś obciążeniem.

#17 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 18 Marzec 2017 - 09:31

Teraz tlukę w Gta 5 i w grze mi się jeszcze nie przytrafiło, zobacze gdy znów się to stanie.

#18 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 20 Marzec 2017 - 22:30

Panowie mogę podłączyć MODECOM FEEL 1 do : rx480 8gb, i5-7500, h110m pro-vd , kosc 8gb ram ?
Odeślę tego anteca na gwarancję, a tylko takiego feela mam na chacie. stanie się coś tym podzespołom? Kiedyś pytałem czy ten feel da rade to ktoś mi napisał że szkoda podzespołów, ma to jakiś wpływ?

#19 Użytkownik jest niedostępny   stil1322 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: So, 14 Maj 16

Napisany 21 Marzec 2017 - 01:15

fff

#20 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14616
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 21 Marzec 2017 - 10:26

a ile ma wat na nalepce ten modecom?

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych