Forum PCLab.pl: PlayerUnknown's Battlegrounds - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (20 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

PlayerUnknown's Battlegrounds Wątek zbiorczy. Battle Royale / UE4 / Bluehole / Early Access

#301 Użytkownik jest niedostępny   ziCk_lodz 

  • Emigrant
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22223
  • Dołączył: So, 26 Sie 06

Napisany 09 Wrzesień 2017 - 08:40

Zobacz postDominix1910, o 08 Wrzesień 2017 - 22:09, napisał(a):

Pewnie trochę fps-ów zniknie ;)

Technicznie rzecz biorąc jak zrobią to z głową to FPSów powinno być zdecydowanie więcej z uwagi na bardziej agresywny culling (nie widzisz poza mgłę więc zdecydowanie mniej do renderowania), ale kogo ja oszukuję... :E

Ten post był edytowany przez ziCk_lodz dnia: 09 Wrzesień 2017 - 08:40


#302 Użytkownik jest niedostępny   Pulpit 

  • ಠ╭╮ಠ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24113
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 05

Napisany 09 Wrzesień 2017 - 10:33

Ta mgła to pewnie z myślą o konsolach, u nich z mgła czy bez będzie taki sam draw distance :E

#303 Użytkownik jest niedostępny   dawidos160 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1042
  • Dołączył: Wed, 30 Maj 07

Napisany 10 Wrzesień 2017 - 15:53

Gra kupiona :P I sam nie wiem czy podoba mi się czy mnie wkurza to wieczne zaszczucie,że za rogiem może się czaić niebezpieczeństwo :P

#304 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • Interceptor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7558
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 11 Wrzesień 2017 - 17:03

Kilka kolejnych fotek z mgłą w roli głównej ;)
Mój link


#305 Użytkownik jest niedostępny   kamilord 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 695
  • Dołączył: So, 28 Cze 08

Napisany 12 Wrzesień 2017 - 12:37

http://steamcommunit...956698903078380

masa nowsci w tym nowa mapa, nowa bron, mgla i wiele udogodnień, warto przeczytac

czekam na jakas sensowna recenje tej gry na lamach pclaba z wykresem wydajnosci gpu i cpu (w tym nowe, wielowatkowe konstrukcje)

Ten post był edytowany przez kamilord dnia: 12 Wrzesień 2017 - 12:38


#306 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • Interceptor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7558
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 12 Wrzesień 2017 - 16:29

Fajnie fajnie ale jedna rzecz mnie zasmuciła że ten cały system przechodzenia przez murki itd to dopiero na listopad? ja liczyłem że już zaraz, za momencik a tu taka "obsuwa" Dodaj obrazek
Nowej mapy to tam nie ma, nowe miasto to tak ;)
Taki test to dopiero jak gra wyjdzie z EA, a czy wyjdzie to się zobaczy ;)

#307 Użytkownik jest niedostępny   RozQ 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 841
  • Dołączył: Cz, 05 Sie 10

Napisany 12 Wrzesień 2017 - 16:42

dodanie przeskakiwania przez mury itp. zmieni grę diametralnie :thumbup: szkoda, że trzeba jeszcze tyle czekac

#308 Użytkownik jest niedostępny   ziCk_lodz 

  • Emigrant
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22223
  • Dołączył: So, 26 Sie 06

Napisany 12 Wrzesień 2017 - 17:41

Zobacz postRozQ, o 12 Wrzesień 2017 - 17:42, napisał(a):

dodanie przeskakiwania przez mury itp. zmieni grę diametralnie :thumbup: szkoda, że trzeba jeszcze tyle czekac

Na razie to trzeba zbindować skok+kucanie pod jeden przycisk i można wyskakiwać z okien i przeskakiwać przez płotki i murki w sporej większości :E

#309 Użytkownik jest niedostępny   TheMr. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2100
  • Dołączył: Wt, 04 Maj 10

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 15:17

Test serwer zaliczony. Udało mi się normalnie znaleźć Tommy Guna w każdym praktycznie małym domku. Nowe kolory celownika są okey, tylko szkoda że nie dodali tej zmiany koloru w optycznych.
FPSy mgła za dużo nie zjada, udało im się to zrobić (widoczność jakieś 50m, może nawet mniej), dodali dźwięk podczas leczenia, a nowa broń Mini-14 odrzut bardzo duży przy full auto, nawet single strzały mają duży odrzut w porównaniu do SKSa czy Kara. A gra się dokładnie tak samo, serwery 24 Hz dalej są, dalej nie wiadomo skąd się dostaje od przeciwnika, dalej net-code mocno zasysa.
IMHO zamiast dodawać nowe rzeczy powinni popracować nad bronią i serwerami. Dzisiaj AWM przy chest level 2, mając 100 hp zabił mnie na strzała, więc dowiedziałem się, że w grze DMG jest losowy. Powinienem zostać z 5-10hp.

#310 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • Interceptor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7558
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 15:29

Jak jest mgła, z automatu powinni zablokować drop celowników X8 i x15 :D jak zrobią ktoś z deszczem to będzie hc (ah to auto uzupełnianie na fonie :E )

Ten post był edytowany przez Dominix1910 dnia: 13 Wrzesień 2017 - 17:14


#311 Użytkownik jest niedostępny   TheMr. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2100
  • Dołączył: Wt, 04 Maj 10

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 15:36

Zobacz postDominix1910, o 13 Wrzesień 2017 - 16:29, napisał(a):

Jak jest mgła, z automatu powinni zablokować drop celowników X8 i x15 :D jak zrobią ktoś z deszczem to będzie uczestniczyć.

W sumie, nawet nie miałem czasu przetestować jak działa scope x4 albo x8 bo jak zwykle w tej grze, wygrywam samymi dotami bo drop mnie nie pieści :E Jak znajdę x4 na 20 gier to cud :E
Najczęściej wchodzę do 3-4 domków, nic nie znajduję i padam od typa co ma Chest i Helmet level 3 i full M4 z dodatkami :E

Ten post był edytowany przez TheMr. dnia: 13 Wrzesień 2017 - 15:37


#312 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • Interceptor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7558
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 17:23

Zobacz postTheMr., o 13 Wrzesień 2017 - 16:36, napisał(a):

W sumie, nawet nie miałem czasu przetestować jak działa scope x4 albo x8 bo jak zwykle w tej grze, wygrywam samymi dotami bo drop mnie nie pieści :E Jak znajdę x4 na 20 gier to cud :E
Najczęściej wchodzę do 3-4 domków, nic nie znajduję i padam od typa co ma Chest i Helmet level 3 i full M4 z dodatkami :E




Ja do tej pory tylko raz miałem X15 ale to jest imo bezużyteczne bo czasami budynki co są daleko, tekstury się nie załadują albo jest jakieś ograniczenie zasięgu rysowania (ultra/very low nie było znaczenia) że po prostu są "roztopione" i gdyby ktoś w nim był to przez tą x15 bym go nie zobaczył.
Tak samo jak zasięg rysowania trawy jest taki sam na ultra i very low i to jest podobno 150-200m od nas ale już było wspomniane że mają to zrobić ale nie wiadomo kiedy.
Obecnie najbardziej czekam na ten cały system przeskakiwania, mgła czy nowa broń mnie nie jara, ale to że 5cm murek żeby przejść to się muszę rozpędzić mnie po prostu wk^^^^a :E
Niby te postacie się gibają a zachowują się jakby miały kij od sztoki włożony w upe :E
A tu jeszcze szybkie podsumowanie co w patchu na test  live serwie:



A tutaj jeszcze kilka ciekawostek które może się komuś przydadzą :)
Mój link

Ja teraz jak lecę spadochronem na TPP to odpalam widok z pierwszej osoby by więcej widzieć :)


Nie rozumiem czasami devsów, wrzucają coś na testowy, coś tam zmieniają w trakcie, widzą że jest ok i wypuszczają dla wszystkich przy okazji zmieniając kilka rzeczy które na testowym nie byly sprawdzane.
Nie da sie DOF-a wyłaczyć, nawet na very low jest on na broni widoczny....
Domyslnie wybiera nam serwery kitajcow, jak dalej nie moze gra zapamietac ze gralem solo fpp i musze to recznie zmieniac, to teraz jeszcze dowalili ze musze serwer zmieniac z as na eu...
dodajac do tego ze jak juz dasz ready to anulowanie meczu nie dziala i tak dziwnym trafem, nawet nie wiedzialem ze gram na kitajcowym serwie rozegralem jeden mecz.
Caly czas sie dziwilem czemu wszystko tak dziwnie wolno sie robi, wciskam otwarcie dzwi a one dopiero tak po sekundzie.
Dopiero jak skonczylem mecz z 4 killami na stronie zobaczylem ze jestm na rankingu solo fpp server as...

Ten post był edytowany przez Dominix1910 dnia: 14 Wrzesień 2017 - 20:44


#313 Użytkownik jest niedostępny   Bladzioch 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 286
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 23:09

Cześć forumowicze, mam pytanie ;)

Brat kupił sobie Pubg, i postanowiliśmy, że udostępni mi swoją bibliotekę gier. Zazwyczaj w innych grach było tak, że logowałem się ze swojego konta i mogłem zrobić sobie własne profile.

W Pubg nie ma tej opcji? Ponieważ po zalogowaniu na swoje konto, od razu jego postać którą stworzył się pojawia.

pozdrawiam ;)

Ten post był edytowany przez Bladzioch dnia: 14 Wrzesień 2017 - 23:14


#314 Użytkownik jest niedostępny   TheMr. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2100
  • Dołączył: Wt, 04 Maj 10

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 23:27

Zobacz postBladzioch, o 15 Wrzesień 2017 - 00:09, napisał(a):

Cześć forumowicze, mam pytanie ;)

Brat kupił sobie Pubg, i postanowiliśmy, że udostępni mi swoją bibliotekę gier. Zazwyczaj w innych grach było tak, że logowałem się ze swojego konta i mogłem zrobić sobie własne profile.

W Pubg nie ma tej opcji? Ponieważ po zalogowaniu na swoje konto, od razu jego postać którą stworzył się pojawia.

pozdrawiam ;)

Nie, nie ma takiej opcji. Jedno konto = jedna postać.

PUBG dostał ode mnie uninstall dzisiaj po 5 grach, dawno takiego ostrego wkurzenia z powodu gry nie miałem. Ale po prostu, w tej grze nic nie działa jak powinno w kwestii strzelania i poruszania się. Cała fizyka i model to jest guano, które ciężko opisać w innych grach żeby było podobnie uwalone.

Ten post był edytowany przez TheMr. dnia: 14 Wrzesień 2017 - 23:28


#315 Użytkownik jest niedostępny   Bladzioch 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 286
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 00:03

Zobacz postTheMr., o 15 Wrzesień 2017 - 00:27, napisał(a):

Nie, nie ma takiej opcji. Jedno konto = jedna postać.

Ehh Szkoda. Czyli próbują wyciągnąć jak najwięcej kasy się da, że nawet opcję współdzielenia wyłączyli (właśnie sprawdziłem w google).

Dzięki za odp. ;)

#316 Użytkownik jest dostępny   HextorPL 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 511
  • Dołączył: Wed, 16 Lis 11

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 00:08

Bardziej chodzi o to, żeby ludzie nie udostępniali licencji na 50 innych kont i nie cheatowali na innej postaci. Jeszcze bodajże w maju czy czerwcu jak kupiłem grę można było zrobić sobie nową postać na "szerowanej" bibliotece, ale później to zablokowali.

Ten post był edytowany przez HextorPL dnia: 15 Wrzesień 2017 - 00:09


#317 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • Interceptor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7558
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 06:21

Zobacz postBladzioch, o 15 Wrzesień 2017 - 00:09, napisał(a):

Cześć forumowicze, mam pytanie ;)

Brat kupił sobie Pubg, i postanowiliśmy, że udostępni mi swoją bibliotekę gier. Zazwyczaj w innych grach było tak, że logowałem się ze swojego konta i mogłem zrobić sobie własne profile.

W Pubg nie ma tej opcji? Ponieważ po zalogowaniu na swoje konto, od razu jego postać którą stworzył się pojawia.

pozdrawiam ;)


Ponieważ gra jest w EA to nie ale czasami po meczu na jego koncie może ci wyskoczyć okno do zrobienia swoje postaci na swoim koncie.
Czasami zadziała, czasami nie.
Ja już to przerabiałem.

#318 Użytkownik jest niedostępny   Mregal 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 65
  • Dołączył: Wed, 18 Paź 06

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 12:38

@TheBattlEye has now banned over 150,000 cheaters from @PUBATTLEGROUNDS, with more than 8,000 banned in the last 24 hours alone!


Źródło:
https://l.facebook.c...oiIgLOZJnE6RhsM

#319 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • Interceptor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7558
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 20:24

Używam niestandardowej rozdzielczości by móc "wymusić" 75hz na natywnej rozdzielczości.
Przed ostatnim patchem wszystko było ok, odpalałem gierkę i monitor działał w 75hz, teraz trzyma 60hz.
W opcjach gry nie ma opcji wyboru odświeżania (ręce opadają że gry tak podstawowej opcji nie mają w 2k17) i za cholerę nie wiem jak to ugryźć.
Opcja grania w oknie bez ramek powoduje że gra działa w 75hz ale taki tryb dodaje za duży input lag więc to odpada.
Ktoś może z podobnym problemem znalazł rozwiązanie?

#320 Użytkownik jest niedostępny   TheMr. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2100
  • Dołączył: Wt, 04 Maj 10

Napisany 16 Wrzesień 2017 - 05:02

Zobacz postDominix1910, o 15 Wrzesień 2017 - 21:24, napisał(a):

Używam niestandardowej rozdzielczości by móc "wymusić" 75hz na natywnej rozdzielczości.
Przed ostatnim patchem wszystko było ok, odpalałem gierkę i monitor działał w 75hz, teraz trzyma 60hz.
W opcjach gry nie ma opcji wyboru odświeżania (ręce opadają że gry tak podstawowej opcji nie mają w 2k17) i za cholerę nie wiem jak to ugryźć.
Opcja grania w oknie bez ramek powoduje że gra działa w 75hz ale taki tryb dodaje za duży input lag więc to odpada.
Ktoś może z podobnym problemem znalazł rozwiązanie?

-refresh 75/144 w launch options jak w CSie, nie pomaga?

Ten post był edytowany przez TheMr. dnia: 16 Wrzesień 2017 - 05:03


  • (20 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych