Forum PCLab.pl: X299 Loop czy TOP - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

X299 Loop czy TOP

#1 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8022
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 25 Czerwiec 2017 - 19:03

hej , jak wiecie to maraton już się rozpoczął

Dodaj obrazek

i bardzo ciekawa informacja , no może nie aż taka nowinka ale chyba dobrze rozumiem ze będzie opcja wykorzystania IGPU

Dodaj obrazek

Cytuj

Accessories
1 x mini DisplayPort Cable (links graphics output from motherboard's or discrete graphics card's DisplayPort to the mini DisplayPort IN port on the ThunderboltEX 3 card)
1 x ASUS TB header cable (connects ASUS motherboard's TB header with ThunderboltEX 3 card's TB header)



Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek





Ten post był edytowany przez VSS dnia: 25 Czerwiec 2017 - 19:19


#2 Użytkownik jest dostępny   Fonzie 

  • MacGyver's Illegitimate child
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1552
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 25 Czerwiec 2017 - 19:47

Tyle tylko że procki na 2066 nie mają iGPU.
(Chyba że puszczą jakiegoś kebaba bez obciętego igpu)

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 25 Czerwiec 2017 - 19:59


#3 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • A gdzJEŻby znowu!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14543
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 25 Czerwiec 2017 - 20:15

Cytuj

i bardzo ciekawa informacja , no może nie aż taka nowinka ale chyba dobrze rozumiem ze będzie opcja wykorzystania IGPU

Źle rozumiesz ;)
Jak wcześniej w thunderbolt AIC, łączysz wyjście DP karty dedykowanej z wejściem DP karty TB.
Nic nowego.

#4 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8022
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 25 Czerwiec 2017 - 20:20

to może ja to zle zinterpretowałem i możliwe ze może TB posłużyć jako wejście sygnałowe obrazu :hmm: ,

a tak to w x299 płytach ASUS zainteresował mnie jeden Punkt : możliwość sterowania paskiem RGB za pomocą sygnału , na M9F mam 2x 12V GRB i dodatkowo W2812 i nie moglem do tej pory połączyć tego pod jeden pulpit sterowania

#5 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9976
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 25 Czerwiec 2017 - 20:24

Myślisz składać coś na x299?

#6 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8022
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 25 Czerwiec 2017 - 20:32

Zobacz postPentium D, o 25 Czerwiec 2017 - 21:24, napisał(a):

Myślisz składać coś na x299?


już miałem brać M9E, bo widząc pierwsze slajdy x299 nie bylem pewny czy złącze paska RGB nie jest specjalnie przedstawione na 3 Pinach a okazało się ze to właśnie daje opcje podpięcia dwóch rożnych pasków i ich możliwość sterowania , kiedyś jak walczyłem z tym problemem w M9F nie sadziłem ze Asus kiedykolwiek pokusi się o dwa rożne systemy sterowania RGB ,

mocno sie zastanawiam nad x299 ale strach mam przed skalpem i tez nie wiadomo jaki rozrzut będą miały proce pod względem Vcore , mój 7700k jest na wzorowa piątkę wiec zmiana na wolniejszy zegar co w grach jest dość decydujące może być strzałem w stopę , ale kusi mnie strasznie miec możliwość dwóch opcji RGB , prawda Płyty n ie powalają wyglądem co tez studzi zapal,

sa jeszcze inne pochodne wartości które muszę wkalkulować :
-System mam przypisany do M9F
-nie wiem jak z RAM czy moje GSkille 3200c14 2x16GB będą działały poprawnie ,
no i zasilacz musiał bym zmienić na coś w okolicy 0,85-1kW by mieścić się w >40% i ciszyć się Pasywem

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 25 Czerwiec 2017 - 20:44


#7 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 395
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 26 Czerwiec 2017 - 07:51

Szkoda ze płyty x299 nie obsłużą 6800/6900k.A co do delida ten niemiec Bałer czy jakoś tak,skalpował już te nowe procki i powiedział że delid nie jest łatwy jak w 7700k np,tylko extremalny trudny ze względu na budowę procka itd/

#8 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8022
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 26 Czerwiec 2017 - 07:53

Zgadza sie ze skalp nie jest taki prosty no i jest od groma golej elektroniki wiec jak sie wyleje z rodzenia to moze byc po procku jak sie nie zabezpieczy,

Ciekawe jest tez ze plyty beda obslugiwac MS I HE Procesory to co zaprezetuje intel dla tych co dominuja w trybie 2c4t ?

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 26 Czerwiec 2017 - 07:56


#9 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8022
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 04 Lipiec 2017 - 16:49

trochę gorący ten Top :o :o

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych