Forum PCLab.pl: Podłączenie wentylatora do fan'a - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Podłączenie wentylatora do fan'a Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   tobli 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 53
  • Dołączył: Wt, 07 Sty 14

Napisany 17 Lipiec 2017 - 20:24

Siema, posiadam płytę główną GA-b250m-ds3h i obudowę silentiumpc gladius m35. A więc dokupilem sobie 2 wentylatory 140mm na 4pin pwm. A problem jest w tym że od obudowy, fan booster który ma wejście żeńskie tylko na Max 3pin. Nie mogę znaleźć żadnej przejściówki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   passat19tdi 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1418
  • Dołączył: Wt, 07 Cze 16

Napisany 17 Lipiec 2017 - 20:58

Spokojnie możesz podłączyć wentylatory 4pin do wejścia 3pin.

#3 Użytkownik jest niedostępny   tobli 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 53
  • Dołączył: Wt, 07 Sty 14

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:02

Niestety nie. Tak to wygląda. http://ifotos.pl/zob...011_qpwnwpn.jpg

#4 Użytkownik jest niedostępny   tomsonx1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1001
  • Dołączył: Wt, 12 Maj 15

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:06

Bo to jest skonstruowane jak przedłużka 3 pin
A na płycie nie masz wolnych headerów ? oki twoja płyta ma tylko 2 headery

Ten post był edytowany przez tomsonx1983 dnia: 17 Lipiec 2017 - 21:07


#5 Użytkownik jest niedostępny   tobli 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 53
  • Dołączył: Wt, 07 Sty 14

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:07

Mam jeden a dwa wentylatory, wtedy to tak, są przedłużki rozgałęzione (Y). Tyle ze nie bede mial kontroli nad ich szybkoscia ;(

#6 Użytkownik jest niedostępny   tomsonx1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1001
  • Dołączył: Wt, 12 Maj 15

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:08

Na spliterze regulacja działa o ile mobo ma funkcję regulacji

#7 Użytkownik jest niedostępny   tobli 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 53
  • Dołączył: Wt, 07 Sty 14

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:11

Spliterze, mozesz rozjaśnić :)? a wejscie o którym mówie to "sys fan".

#8 Użytkownik jest niedostępny   tomsonx1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1001
  • Dołączył: Wt, 12 Maj 15

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:15

No przedłużka y- czyli splitter, a czy mobo ma regulacje na sys fan to muszisz sprawdzić w uefi lub sofcie od mobasa jeżeli używasz
Można też kupić adaptery 4pin-3pin
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez tomsonx1983 dnia: 17 Lipiec 2017 - 21:17


#9 Użytkownik jest niedostępny   tobli 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 53
  • Dołączył: Wt, 07 Sty 14

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:17

Najwygodniej właśnie gdyby był adapter zenska 4pin a meska 3pin. Ale chyba nie ma :( (nie molex)

Ten post był edytowany przez tobli dnia: 17 Lipiec 2017 - 21:18


#10 Użytkownik jest niedostępny   j3zz 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 122
  • Dołączył: Pt, 22 Maj 15

Napisany 17 Lipiec 2017 - 21:31

.

Ten post był edytowany przez j3zz dnia: 17 Lipiec 2017 - 21:32


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych