Forum PCLab.pl: aero2 - Wasza opinnia i kilka pytań. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

aero2 - Wasza opinnia i kilka pytań.

#1 Użytkownik jest niedostępny   Maniu1000 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: So, 02 Lut 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 10:39

Jestem zainteresowany alternatywą darmowego internetu jaką jest Aero2, czy ktoś korzysta/korzystał, jakie jest Wasze zdanie?

Czytałem że w standardzie bez kupna pakietu, ma on ograniczenia do 512 kb i trzeba wpisywać kod co 60min, co moim zdaniem jak za internet za darmo nie jest wielkim minusem.

Czy poza wklepywaniem kodu co 60min, są jakieś poważniejsze wady, jakiś haczyk?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Tp_link 4554 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 261
  • Dołączył: Nd, 18 Cze 17

Napisany 21 Lipiec 2017 - 10:53

Mi przychodziły co kilka miesięcy informacje do zapłaty za piractwo że niby jakiś film pobierałem przez torrent pomimo iż karta leżała nie używana w szufladzie.

Oddałem kartę dla AERO i zwrócili mi depozyt.
Pisma już nie przychodzą, nie wiem jaki desperat by pobierał torrenty prędkością 512kb/s ale to chyba pomyłka była :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1289
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 21 Lipiec 2017 - 11:02

Zobacz postTp_link 4554, o 21 Lipiec 2017 - 10:53, napisał(a):

Mi przychodziły co kilka miesięcy informacje do zapłaty za piractwo że niby jakiś film pobierałem przez torrent pomimo iż karta leżała nie używana w szufladzie.

Oddałem kartę dla AERO i zwrócili mi depozyt.
Pisma już nie przychodzą, nie wiem jaki desperat by pobierał torrenty prędkością 512kb/s ale to chyba pomyłka była :E


ja :E

Ale mam net od t mobila i nic nie przychodzi to pewnie jakaś ściema była :P

#4 Użytkownik jest niedostępny   Maniu1000 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: So, 02 Lut 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 11:06

Przy takiej prędkości to podobno i obrazki się wolno ładują, a co tutaj mówić o jakimś większym pliku - nawet na riedtiuba by się nie wlazło. XD

Mam nadzieję, że mnie coś takiego by nie spotkało. xD

#5 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1289
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 21 Lipiec 2017 - 11:07

mój net z t-mobila na utorrent leci 400kbps :D

#6 Użytkownik jest niedostępny   Mateusz31 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1091
  • Dołączył: So, 15 Cze 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 11:33

Rok temu było ograniczenie 512kbps i przepisywanie kodów co 60min, niestety mój router nie chciał współpracować z tymi kodami i olałem temat. Ostatnio chciałem wykorzystać aero (nie używałem swojej karty z pół roku albo dłużej) i okazało się, że dranie zdezaktywowali sima :kwasny: Znając ich bardzo pomocny support, pewnie należy wysłać list ZPO co jest bez sensu... Do tego coś pokombinowali z priorytetami i u mnie net chodził jak krew z nosa, kiedy jeszcze z 2-3lata temu było całkiem ok.

Ostatnio w Playu dają za friko 3GB co miesiąc do końca września (nawet do taryfy "odnowa") i jest to dużo lepsza oferta do sporadycznego użytkowania.

Ten post był edytowany przez Mateusz31 dnia: 21 Lipiec 2017 - 11:34


#7 Użytkownik jest niedostępny   sprzetowiec90 

  • Departament wkurzania ludzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1523
  • Dołączył: Nd, 04 Paź 15

Napisany 21 Lipiec 2017 - 11:39

Zobacz postManiu1000, o 21 Lipiec 2017 - 12:06, napisał(a):

Przy takiej prędkości to podobno i obrazki się wolno ładują, a co tutaj mówić o jakimś większym pliku - nawet na riedtiuba by się nie wlazło. XD

Mam nadzieję, że mnie coś takiego by nie spotkało. xD


Przy takiej predkosci to se youtuba w 240p mozna ogladac. Na 360p to juz trzeba czekac az sie zboforuje :E

#8 Użytkownik jest dostępny   andzus12 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 399
  • Dołączył: So, 15 Gru 12

Napisany 21 Lipiec 2017 - 11:56

Ja zrobiłem tak że mając jeden abonament w Orange, wziąłem sobie dodatkową kartę z netem. Normalnie kosztuje to 20zł msc ale z racji pierwszego abonamentu wychodzi 10zł. 3GB mam normalnie a z tej karty 5GB z pełną prędkością a jak się skończy to za free 100GB z ograniczeniem prędkości do 5Mb/s więc całkiem spoko :)
a w Play jak jesteś na roamingu krajowym to masz ograniczenie do 3Mb/s :lol2:

Ten post był edytowany przez andzus12 dnia: 21 Lipiec 2017 - 11:58


#9 Użytkownik jest niedostępny   Michu. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2048
  • Dołączył: Nd, 27 Sie 06

Napisany 21 Lipiec 2017 - 12:00

To nie lepiej zainwestować 75 zł na rok za gwarantowane 100 GB co miesiąc w LTE ?
Wychodzi nieco ponad 6 zł na miesiąc, a nie trzeba się męczyć z mikro prędkościami i kapciem w aero.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Maniu1000 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: So, 02 Lut 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 12:44

Zobacz postMichu., o 21 Lipiec 2017 - 12:00, napisał(a):

To nie lepiej zainwestować 75 zł na rok za gwarantowane 100 GB co miesiąc w LTE ?
Wychodzi nieco ponad 6 zł na miesiąc, a nie trzeba się męczyć z mikro prędkościami i kapciem w aero.

Jakiego operatora masz tutaj na myśli?

Bawienie się w abonamenty nie wchodzi w grę, mogę kupić pakiet ale beż żadnych zobowiązań.

Aero2 z tego co widzę ma jedną zasadniczą zaletę, gwarantuje co prawda słaby lecz darmowy internet.

Jak wyjadę gdzieś i będę potrzebował skorzystać z internetu za free, to myślę jest to w porządku opcja.

Wszedłem na stronę playa i fakt jest 3gb, ale do końca lata - mimo to dzięki za informacje Mateusz31

Ten post był edytowany przez Maniu1000 dnia: 21 Lipiec 2017 - 13:00


#11 Użytkownik jest niedostępny   sprzetowiec90 

  • Departament wkurzania ludzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1523
  • Dołączył: Nd, 04 Paź 15

Napisany 21 Lipiec 2017 - 12:48

Jak masz zasieg lte z nadajnikow i sprzet z lte to red bull mobile stary starter i ci wychodzi darmowe lte za 50zl na 3miechy po 100gb na miesiac.

#12 Użytkownik jest niedostępny   adashi 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1384
  • Dołączył: Wt, 20 Lis 12

Napisany 21 Lipiec 2017 - 12:53

Darmowe Aero2 nie nadaje się jako normalny dostęp do netu. Jest po prostu zbyt wolno. Można zrobić interwencyjnie przelew czy sprawdzic maile, ale takie komfortowe korzystanie z netu nie jest w opcji darmowej możliwe. No i co 60 minut kapcia.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Michu. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2048
  • Dołączył: Nd, 27 Sie 06

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:12

Zobacz postManiu1000, o 21 Lipiec 2017 - 12:44, napisał(a):

Jakiego operatora masz tutaj na myśli?
Bawienie się w abonamenty nie wchodzi w grę, mogę kupić pakiet ale beż żadnych zobowiązań.
Aero2 z tego co widzę ma jedną zasadniczą zaletę, gwarantuje co prawda słaby lecz darmowy internet.
Jak wyjadę gdzieś i będę potrzebował skorzystać z internetu za free, to myślę jest to w porządku opcja.


Redbull mobile na kartę - przy przeniesieniu numeru z innej sieci do rbm dostajesz rok ważności konta, stąd tak niska cena za neta.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Maniu1000 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: So, 02 Lut 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:17

Zobacz postMichu., o 21 Lipiec 2017 - 13:12, napisał(a):

Redbull mobile na kartę - przy przeniesieniu numeru z innej sieci do rbm dostajesz rok ważności konta, stąd tak niska cena za neta.

Dzięki za informacje. :D

#15 Użytkownik jest niedostępny   Paszczaq1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13
  • Dołączył: So, 18 Mar 17

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:23

Na upartego da się , ale to wyższy level sado maso . Jak sięgnę pamięcią jak się kiedyś ludzie na neostrade 512 rzucali bo fajnie chodziło a dziś to porażka jest . Są pakiety danych 5zł i jest 3GB na miesiąc . Znika ta zabawa z kodami i praca w dowolnym paśmie więc odpada ryzyko że wywali z sieci bo zasięgu nie ma czy coś . To już działa ok .

#16 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • MacGyver's Illegitimate child
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1641
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:32

Ja używam jajero tylko w smartfonie, nawet śmiga.
Z torkami dałem sobie spokój jak wprowadzili Kapcia.

#17 Użytkownik jest niedostępny   Maniu1000 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: So, 02 Lut 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 17:00

Zobacz postPaszczaq1, o 21 Lipiec 2017 - 13:23, napisał(a):

Są pakiety danych 5zł i jest 3GB na miesiąc . Znika ta zabawa z kodami i praca w dowolnym paśmie więc odpada ryzyko że wywali z sieci bo zasięgu nie ma czy coś . To już działa ok .

Masz na myśli play, tak?

Zobacz postFonzie, o 21 Lipiec 2017 - 13:32, napisał(a):

Ja używam jajero tylko w smartfonie, nawet śmiga.
Z torkami dałem sobie spokój jak wprowadzili Kapcia.

Możesz napisać o tym coś więcej, bo wygooglałem to sobie i nic konkretnego nie znalazłem? xP

Ten post był edytowany przez Maniu1000 dnia: 21 Lipiec 2017 - 17:04


#18 Użytkownik jest dostępny   andzus12 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 399
  • Dołączył: So, 15 Gru 12

Napisany 21 Lipiec 2017 - 18:11

Zobacz postManiu1000, o 21 Lipiec 2017 - 18:00, napisał(a):

Masz na myśli play, tak?



W aero można kupować pakiety z pełną prędkością i bez tych kodów co godzinę
za 30zł masz 30gb i jakieś tańsze są jeszcze. Obczaj na ich stronie

#19 Użytkownik jest niedostępny   Maniu1000 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: So, 02 Lut 13

Napisany 21 Lipiec 2017 - 18:24

Zobacz postandzus12, o 21 Lipiec 2017 - 18:11, napisał(a):

W aero można kupować pakiety z pełną prędkością i bez tych kodów co godzinę
za 30zł masz 30gb i jakieś tańsze są jeszcze. Obczaj na ich stronie

Rozumiem, czyli w momencie gdy zakupie pakiet, wpisywanie nowego kodu co 60min znika. :D

Obczaiłem ich pakiety, jak na moje oko są w porządku.

#20 Użytkownik jest dostępny   Qwinto 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 935
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 21 Lipiec 2017 - 18:31

I jeszcze taka ciekawostka odnośnie Aero2. Akurat mam modem, który chyba nie spełnia ich wymogów. Jak lecę na darmówce, to mnie ciągle wywala, zrywa połączenie. Jak wykupię pakiet to modem działa na max możliwościach :)

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych