Forum PCLab.pl: udimm a dimm?> - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

udimm a dimm?>

#1 Użytkownik jest niedostępny   sekret96 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Cz, 17 Sie 17

Napisany 22 Sierpień 2017 - 00:21

witam mam okazję tanio kupić

https://www.morele.n...1600c11-520611/

posiadam 4gb

https://www.morele.n...ba160bj-580201/

tylko jest jeden problem mam dimm ,a tutaj jest udimm czym to się różni i czy będzie działać ??

moja plyta h81mp33

#2 Użytkownik jest niedostępny   Tp_link 4554 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 346
  • Dołączył: Nd, 18 Cze 17

Napisany 22 Sierpień 2017 - 08:28

unbuffered DIMM są to pamięci niebuforowane i nie będą działały z buforowanymi ;)

Zazwyczaj pamięci UDIMM są to pamięci serwerowe podejrzewam może błąd na stronie morele ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   sekret96 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Cz, 17 Sie 17

Napisany 22 Sierpień 2017 - 09:36

na pudełku też mam udimm cruciala więc to mnie dziwi....

#4 Użytkownik jest niedostępny   Tp_link 4554 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 346
  • Dołączył: Nd, 18 Cze 17

Napisany 22 Sierpień 2017 - 09:54

a oznaczenie dla pamięci do komputera kowalskiego są oznaczane PC3

#5 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • bJEŻnik rozJEŻdżony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15077
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 22 Sierpień 2017 - 10:08

Zobacz postTp_link 4554, o 22 Sierpień 2017 - 09:28, napisał(a):

Zazwyczaj pamięci UDIMM są to pamięci serwerowe

No, i generalnie każdy sprzęt desktopowy wspiera te "pamięci serwerowe" -> KLIK

Zobacz postTp_link 4554, o 22 Sierpień 2017 - 10:54, napisał(a):

a oznaczenie dla pamięci do komputera kowalskiego są oznaczane PC3

No, na przykład tak jak te -> PC3-12800 KVR1600D3S8R11S/2G


Weź popraw te bzdury bo witki opadają.

#6 Użytkownik jest niedostępny   bori 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 66
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 16

Napisany 22 Sierpień 2017 - 10:11

Dokup taką samą i po kłopocie ...........

#7 Użytkownik jest niedostępny   Tp_link 4554 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 346
  • Dołączył: Nd, 18 Cze 17

Napisany 22 Sierpień 2017 - 22:43

Zobacz postMitycznyJeż, o 22 Sierpień 2017 - 10:08, napisał(a):

No, i generalnie każdy sprzęt desktopowy wspiera te "pamięci serwerowe" -> KLIK


No, na przykład tak jak te -> PC3-12800 KVR1600D3S8R11S/2G


Weź popraw te bzdury bo witki opadają.

tak wspiera, ale buforowanych już nie. Polecam doczytać w google i dokształcić swą wiedzę

#8 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • bJEŻnik rozJEŻdżony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15077
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 23 Sierpień 2017 - 06:41

Czemu bredzisz że udimm to "głównie pamięci serwerowe"? Jest na odwrót - to przede wszystkim pamięci do komputerów konsumenckich.
Czemu wprowadzasz w błąd z oznaczeniem PC3, które nie znaczy nic ponadto, że dana pamięć to DDR3?

Sam użyj czasem google, bo tylko wprowadzasz autora w błąd.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych