Forum PCLab.pl: [Zasilacz Chłodzenie] do zestawu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Zasilacz Chłodzenie] do zestawu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Zubi_82 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 136
  • Dołączył: Pt, 09 Mar 07

Napisany 22 Sierpień 2017 - 11:07

Witam złożyłem taki zestaw https://www.morele.n...ry/info/eeLtAO/ grafika już mam 1070FE.
Najwięcej wątpliwości mam przy zasilaczu Thermaltake Smart SE 630W (jego jakości) raczej bym brał coś powyżej 600w bo zawsze z zasilaczami miałem problemy i dopiero przejście na Chieftec 750w (wiem że 750w to trochę overkill) ale rozwiązał problemy. Chłodzenie wybrałem Fortis 3 HE1425 v2 ale ciut droższy jest dostępny Grandis 2 XE1436... warto go brać bo dosyć duży i czy nie za ciężki. Procek będzie oc na ciszy mi zależy ale bez przesady.

#2 Użytkownik jest niedostępny   staffer 

  • na żywo jestem brzydszy i nie noszę peleryny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14323
  • Dołączył: Wed, 07 Lut 07

Napisany 22 Sierpień 2017 - 11:33

Masz jakąkolwiek kartę graficzną do zestawu? Ryzen nie ma integry..

#3 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14950
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 22 Sierpień 2017 - 11:35

Zobacz postZubi_82, o 22 Sierpień 2017 - 11:07, napisał(a):

Witam złożyłem taki zestaw https://www.morele.n...ry/info/eeLtAO/ grafika już mam 1070FE.
Najwięcej wątpliwości mam przy zasilaczu Thermaltake Smart SE 630W (jego jakości) raczej bym brał coś powyżej 600w bo zawsze z zasilaczami miałem problemy i dopiero przejście na Chieftec 750w (wiem że 750w to trochę overkill) ale rozwiązał problemy. Chłodzenie wybrałem Fortis 3 HE1425 v2 ale ciut droższy jest dostępny Grandis 2 XE1436... warto go brać bo dosyć duży i czy nie za ciężki. Procek będzie oc na ciszy mi zależy ale bez przesady.


weź TO, co do chłodzenia - fortis będzie lepszy

#4 Użytkownik jest niedostępny   Zubi_82 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 136
  • Dołączył: Pt, 09 Mar 07

Napisany 22 Sierpień 2017 - 12:04

Zobacz poststaffer, o 22 Sierpień 2017 - 12:33, napisał(a):

Masz jakąkolwiek kartę graficzną do zestawu? Ryzen nie ma integry..

Tak po linku napisałem że mam 1070 FE

Zobacz postbartosz302, o 22 Sierpień 2017 - 12:35, napisał(a):

weź TO, co do chłodzenia - fortis będzie lepszy


Nie wiedziałem że XFX robi zasilacze...80 Plus Gold i 5 lat gwarancji zaskoczyły mnie pozytywnie. Z 550w będę miał zapas mocy? Warto dołożyć do XFX lub chieftec

#5 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14950
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 22 Sierpień 2017 - 12:14

550w będzie mieć spory zapas, więc do 750w nie ma sensu dokładać... a co do chiefteca - w tej chwili nie mają nic ciekawego (przeciętne zasilacze w niezbyt korzystnych cenach + krótka gwarancja)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Zubi_82 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 136
  • Dołączył: Pt, 09 Mar 07

Napisany 22 Sierpień 2017 - 12:24

Zobacz postbartosz302, o 22 Sierpień 2017 - 13:14, napisał(a):

550w będzie mieć spory zapas, więc do 750w nie ma sensu dokładać... a co do chiefteca - w tej chwili nie mają nic ciekawego (przeciętne zasilacze w niezbyt korzystnych cenach + krótka gwarancja)


Dzięki za odpowiedz, jak bym (irracjonalnie:)) się uparł na te 750w to XFX TS 750W jest ok czy w tych okolicach cenowych za 750w nie ma nic lepszego?

#7 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14950
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 22 Sierpień 2017 - 12:26

do czego Ci 750w, jak zestaw po oc weźmie z 300?Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   Zubi_82 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 136
  • Dołączył: Pt, 09 Mar 07

Napisany 22 Sierpień 2017 - 14:00

Zobacz postbartosz302, o 22 Sierpień 2017 - 13:26, napisał(a):

do czego Ci 750w, jak zestaw po oc weźmie z 300?Dodaj obrazek



Uraz mam z czasów q6600 co chwile komp się wyłączał a porządny corsair był w środku dopiero mocniejszy Chieftec 750w poprawił sytuacje. Ten XFX TS 750W jest ok?

#9 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14950
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 22 Sierpień 2017 - 14:11

totalny bezsens, ale jeśli pozwoli Ci to spać spokojniej, to bierz 750w - w środku ma to samo, co 550

#10 Użytkownik jest niedostępny   Zubi_82 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 136
  • Dołączył: Pt, 09 Mar 07

Napisany 22 Sierpień 2017 - 14:30

Zobacz postbartosz302, o 22 Sierpień 2017 - 15:11, napisał(a):

totalny bezsens, ale jeśli pozwoli Ci to spać spokojniej, to bierz 750w - w środku ma to samo, co 550


pozwoli spać spokojniej :)
Dzięki za pomoc i cierpliwość.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych