Forum PCLab.pl: Karta dziala tylko bez sterownikow - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Karta dziala tylko bez sterownikow Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Omooo 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 23 Sie 17

Napisany 23 Sierpień 2017 - 00:40

Witam mam pewien problem pewnego pieknego popoludnia gdy uzywalem komputera nagle zrobil sie niebieski ekran z jakimis literami i wydobywaly sie dziwne dzwieki z sluchawek. Po minucie problem nie przestal wiec wylaczylem i wlaczylem komputer gdy sie mial juz pojawiac ekran logowania pojawil sie czarny ekran i nic nie bylo widac ( Brak kursora) wylaczylem komputer znow wlaczylem wlaczylo sie automatyczne naprawianie problemow , lecz zadna opcja nic nie zdiagnozowala, postanowilem wlaczyc komputer w trybie awaryjnym i odinstalowac sterowniki przez menadzer urzadzen. Wylaczylem komputer wlaczylem normalnie udalo sie zalogowac i wejsc do komputera lecz po chwili gdy komputer zainstalowal podstawowe sterowniki do karty znow sie pojawil czarny ekran. Prosilbym o zdiagnozowanie co sie stalo , moja pierwsza mysla skoro karta dziala tylko bez sterownikow byla karta lecz moze sie okazac to cos innego :C

Dodam ze w komputerze nie bylo nic wymieniane

Karta radeon r9 255
inter come i5 4460
8 gb ramu
dysk ssd 1tb
windows 10

#2 Użytkownik jest niedostępny   RMS_84 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 891
  • Dołączył: Wt, 17 Maj 16

Napisany 23 Sierpień 2017 - 01:13

Jeśli się nie mylę to karta ci padła bo to typowy objaw.

#3 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5235
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 23 Sierpień 2017 - 01:38

Wyłóż kartę graficzną i czy wszystko będzie idealnie chodziło z gpu od procka. Jeśli będzie wszystko ok to wymień kartę bo i tak jest beznadziejna.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Omooo 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 23 Sie 17

Napisany 23 Sierpień 2017 - 01:39

Zobacz postRMS_84, o 23 Sierpień 2017 - 01:13, napisał(a):

Jeśli się nie mylę to karta ci padła bo to typowy objaw.



Czyli jak wymienie na nowa komputer znow bedzie dzialac?

Zobacz posthopes, o 23 Sierpień 2017 - 01:38, napisał(a):

Wyłóż kartę graficzną i czy wszystko będzie idealnie chodziło z gpu od procka. Jeśli będzie wszystko ok to wymień kartę bo i tak jest beznadziejna.



Myslalem nad gtx 1050

#5 Użytkownik jest niedostępny   RMS_84 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 891
  • Dołączył: Wt, 17 Maj 16

Napisany 23 Sierpień 2017 - 02:06

Na 99% będzie wszystko biegać po wymianie.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Omooo 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 23 Sie 17

Napisany 23 Sierpień 2017 - 02:08

Zobacz postRMS_84, o 23 Sierpień 2017 - 02:06, napisał(a):

Na 99% będzie wszystko biegać po wymianie.



a mam takie pytanko lepiej kupic gtx 1050 czy radeona rx 460 2g?

#7 Użytkownik jest niedostępny   kropert 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 708
  • Dołączył: Wt, 28 Mar 17

Napisany 23 Sierpień 2017 - 02:23

bez dwoch zdan GTX 1050

#8 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 19867
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 23 Sierpień 2017 - 03:03

Zobacz postOmooo, o 23 Sierpień 2017 - 03:08, napisał(a):

a mam takie pytanko lepiej kupic gtx 1050 czy radeona rx 460 2g?
1050, ale w wersji Ti 4GB. Do tego procka lepiej by pasował GTX 1060 6GB, ale to już znacznie więcej kasy potrzeba.

#9 Użytkownik jest niedostępny   mad0 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 46
  • Dołączył: Pt, 07 Maj 10

Napisany 23 Sierpień 2017 - 06:07

Miałem identyczny przypadek ostatnio z "nową" ASUS GTX 1080.
Przyszła z owocowego, włożyłem, bez sterowników wszystko ok.
Podczas instalacji sterownika, gaśnie obraz... po kilku, kilkunastu sekundach crash windy i w minidumpie błąd: (116) Video_TDR_Failure (NVLDDMKM.SYS)


Na starym windowsie, na nowym, czystym, zawsze to samo, próbowałem wszystkich internetowych rozwiązań i nic.
Karta poszła na wymianę, bo jak się okazał nie była nowa, na dodatek prawdopodobnie zepsuta.

#10 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9567
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 23 Sierpień 2017 - 06:21

miałem identyczny problem kiedyś z nv 8400gs, u mnie piekarnik pomógł na kilka miesięcy ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Markiz88 

  • Filozof?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7200
  • Dołączył: Pt, 09 Maj 08

Napisany 23 Sierpień 2017 - 06:31

Zobacz postOmooo, o 23 Sierpień 2017 - 02:39, napisał(a):

Czyli jak wymienie na nowa komputer znow bedzie dzialac?




Myslalem nad gtx 1050

jak masz wyjścia w monitorze , może się okazać że będziesz musiał dokupić adapter DP -> dsub lub hdmi -> dsub

#12 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Advanced Member 凸( ͡° ͜ʖ ͡°)凸
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11468
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 23 Sierpień 2017 - 06:57

Zobacz postmad0, o 23 Sierpień 2017 - 07:07, napisał(a):

Miałem identyczny przypadek ostatnio z "nową" ASUS GTX 1080.
Przyszła z owocowego, włożyłem, bez sterowników wszystko ok.
Podczas instalacji sterownika, gaśnie obraz... po kilku, kilkunastu sekundach crash windy i w minidumpie błąd: (116) Video_TDR_Failure (NVLDDMKM.SYS)


Na starym windowsie, na nowym, czystym, zawsze to samo, próbowałem wszystkich internetowych rozwiązań i nic.
Karta poszła na wymianę, bo jak się okazał nie była nowa, na dodatek prawdopodobnie zepsuta.


Wyrzucaj kartę na 3 dniowy zwrot dostaniesz nową sztukę, skoro wyskakuje BSOD 0x116 nawet na nowym systemie to nie ma złudzeń, karta jest ubita.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8290
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 23 Sierpień 2017 - 06:58

Zobacz postmad0, o 23 Sierpień 2017 - 07:07, napisał(a):

Miałem identyczny przypadek ostatnio z "nową" ASUS GTX 1080.
Przyszła z owocowego, włożyłem, bez sterowników wszystko ok.
Podczas instalacji sterownika, gaśnie obraz... po kilku, kilkunastu sekundach crash windy i w minidumpie błąd: (116) Video_TDR_Failure (NVLDDMKM.SYS)


Na starym windowsie, na nowym, czystym, zawsze to samo, próbowałem wszystkich internetowych rozwiązań i nic.
Karta poszła na wymianę, bo jak się okazał nie była nowa, na dodatek prawdopodobnie zepsuta.

Miałem identycznie z kartą w lapku

Bez sterów działała ze sterami nie

#14 Użytkownik jest niedostępny   mad0 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 46
  • Dołączył: Pt, 07 Maj 10

Napisany 23 Sierpień 2017 - 07:04

Zobacz postDisconnecT, o 23 Sierpień 2017 - 07:57, napisał(a):

Wyrzucaj kartę na 3 dniowy zwrot dostaniesz nową sztukę, skoro wyskakuje BSOD 0x116 nawet na nowym systemie to nie ma złudzeń, karta jest ubita.


Tak zrobiłem, dzisiaj ma być u nich.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Omooo 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 23 Sie 17

Napisany 23 Sierpień 2017 - 09:22

Zobacz postMarkiz88, o 23 Sierpień 2017 - 06:31, napisał(a):

jak masz wyjścia w monitorze , może się okazać że będziesz musiał dokupić adapter DP -> dsub lub hdmi -> dsub


mam juz taki

#16 Użytkownik jest niedostępny   T_G 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6861
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 23 Sierpień 2017 - 09:26

"Podczas instalacji sterownika, gaśnie obraz... po kilku, kilkunastu sekundach crash windy i w minidumpie błąd: (116) Video_TDR_Failure (NVLDDMKM.SYS)"

ten błąd wywala też chipset płyty głównej, przeważnie stare bo na nowych póki co nie zarejestrowałem i jeśli po zmianie grafiki na model z tej samej generacji, wyskoczy ten sam błąd to dupa zbita, jest szansa, że zadziała karta nvidii z paru generacji wstecz ale to loteria... albo quadro ale też bez 100% pewności

#17 Użytkownik jest niedostępny   mad0 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 46
  • Dołączył: Pt, 07 Maj 10

Napisany 23 Sierpień 2017 - 10:30

Zobacz postT_G, o 23 Sierpień 2017 - 10:26, napisał(a):

"Podczas instalacji sterownika, gaśnie obraz... po kilku, kilkunastu sekundach crash windy i w minidumpie błąd: (116) Video_TDR_Failure (NVLDDMKM.SYS)"

ten błąd wywala też chipset płyty głównej, przeważnie stare bo na nowych póki co nie zarejestrowałem i jeśli po zmianie grafiki na model z tej samej generacji, wyskoczy ten sam błąd to dupa zbita, jest szansa, że zadziała karta nvidii z paru generacji wstecz ale to loteria... albo quadro ale też bez 100% pewności


Moj jest Z97, najnowsze stery wgrałem i kicha...

#18 Użytkownik jest niedostępny   Palladino19 

  • ...Palladyn...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1957
  • Dołączył: Pn, 05 Mar 12

Napisany 24 Sierpień 2017 - 18:47

Karta jest uwalona. Takie same objawy mialem na 8800gt i na gtx 460. Bez sterownika w trybie awaryjnym dziala a ze sterownikiem czarny ekran i tyle. Piekarnik pomaga na jakis czas ale to tylko prowizorka.

Ten post był edytowany przez Palladino19 dnia: 24 Sierpień 2017 - 18:47


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych