Forum PCLab.pl: Jaki anti-virus jest najlpeszy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaki anti-virus jest najlpeszy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   szymonello 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Wed, 03 Sie 16

Napisany 26 Sierpień 2017 - 13:21

Cześć chciałbym się dowiedzieć jaki anti- virus jest najlepszy do komputera.
Niedawno zainstalowałem Secure A Plus, możecie mi powiedzieć czy jest dobry czy raczej go zmienić na inny .

#2 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3831
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 26 Sierpień 2017 - 13:40

Comodo Internet Security + na żądanie Zemana Antimlware Free.

SecureAPlus jest darmowy tylko na rok, a poza tym, nie posiada firewalla, ochrony bankowości elektronicznej, piaskownicy oraz możliwości testowania nieznanych aplikacji w wirtualnym środowisku.

Ten post był edytowany przez omkar dnia: 26 Sierpień 2017 - 13:43


#3 Użytkownik jest niedostępny   exe981 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 405
  • Dołączył: Cz, 10 Sie 17

Napisany 26 Sierpień 2017 - 13:55

Ruskie niestety maja najlepsza wykrywalnosc. Duzo chodzisz po warezach ? :E
Moim zdaniem najlepiej miec czysty antywirus plus czysta zapora (a nie kobyly typu comodo itd.).
Moj konfig dr web curie it (skaner na zadanie) i look n stop.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Wirgiliuszeu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 387
  • Dołączył: Nd, 06 Mar 16

Napisany 26 Sierpień 2017 - 16:00

Zerknij sobie na testy antywirusów Mój link,ten akurat pod W7,możesz zmienić na inny OS.

#5 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3831
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 26 Sierpień 2017 - 22:07

Zobacz postexe981, o 26 Sierpień 2017 - 14:55, napisał(a):

Ruskie niestety maja najlepsza wykrywalnosc. Duzo chodzisz po warezach ? :E
Moim zdaniem najlepiej miec czysty antywirus plus czysta zapora (a nie kobyly typu comodo itd.).
Moj konfig dr web curie it (skaner na zadanie) i look n stop.


Nawet najlepsza wykrywalność (nie uważam, żeby DrWeb miał ją najlepszą) nie wykryje wszystkiego, a wystarczy jeden Ransomware i pliki zaszyfrowane o keyloggerach nie wspomnę.
Podstawa to skuteczna ochrona prokatywna, oparta na rzetelnej reputacji plików.

Ten post był edytowany przez omkar dnia: 26 Sierpień 2017 - 22:08


#6 Użytkownik jest niedostępny   exe981 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 405
  • Dołączył: Cz, 10 Sie 17

Napisany 27 Sierpień 2017 - 20:38

Nie ma sensu sprawdzac hash wszystkich plikow. Wystarczy tylko wykonywalnych. Czesto syf siedzi ukryty jako ntfs stream lub w formie debugowania. Tego typu techniki wykorzystuja specjalne syfy, a nie ogolnie dostepne w zainfekowanych krakach. Hips w formie 64bit nie dziala jak powinien (do 32bit nie czepiam sie). Na same trojany wystarczy blokada w firewallu.
Przyklad:
utorrent pobiera swoje dodatki - blokada rundll32 i nie dociagnie :E
W innych przypadkach podobnie. To sa moje wnioski i spostrzezenia. ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3831
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 28 Sierpień 2017 - 18:38

To prawda, że ograniczenia PatchGuarda utrudniają ochronę w Windowsie 64 bitowym, ale najlepszy HIPS potrafi zablokować 97% ataków. Znakomicie też radzi sobie auto-sandbox Comodo.
Nie zawsze firewall wystarczy na trojany i to zależy jeszcze jaki.

#8 Użytkownik jest niedostępny   exe981 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 405
  • Dołączył: Cz, 10 Sie 17

Napisany 28 Sierpień 2017 - 20:12

Ma ktos namiar na aktualna paczke do testow ? (syf w zipie)
Bo to co znajduje w sieci to starocie.

#9 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3831
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 29 Sierpień 2017 - 09:23

hxxp://www.malware.pl/

#10 Użytkownik jest niedostępny   Mruczek1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Wed, 13 Wrz 17

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 12:06

Zobacz postWirgiliuszeu, o 26 Sierpień 2017 - 16:00, napisał(a):

Zerknij sobie na testy antywirusów Mój link,ten akurat pod W7,możesz zmienić na inny OS.


Szkoda, że nie masz testów Arcabit'a, to polski antywirus i szczerze jestem go bardzo ciekawa.

Ten post był edytowany przez Mruczek1 dnia: 29 Wrzesień 2017 - 18:39


#11 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3831
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 21:03

Polsko-rumuński jeśli chodzi o ścisłość.
Tu jest test Arcabita.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Mruczek1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Wed, 13 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 08:20

A jakieś opinie na temat tego Arcabita się znajdą, jestem jego bardzo ciekawa. Na stronie mają bardzo ciekawe ceny i przy zakupie na kilka stanowisk opłaca się właśnie jego wybrać. Ktoś korzysta?

Ten post był edytowany przez Mruczek1 dnia: 29 Wrzesień 2017 - 18:40


#13 Użytkownik jest niedostępny   freq86 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 220
  • Dołączył: Wed, 05 Paź 11

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 08:42

Zobacz postexe981, o 27 Sierpień 2017 - 20:38, napisał(a):

utorrent pobiera swoje dodatki - blokada rundll32 i nie dociagnie :E

Możesz rozwinąć o co w tym chodzi?

#14 Użytkownik jest niedostępny   eNeSik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 157
  • Dołączył: Pt, 01 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 08:43

Windowsowy Defender + Zapora. Wbrew pozorom nie jest to zle rozwiazanie. Dodatkowo MBAM (u mnie konfiguracja to Windows Defender + Windows Firewall + MBAM + odpowiedni config routera)

Windows Defender wbrew pozorom - jest bardzo dobry antywirusem i tak naprawde - bez zdrowego rozsadku - nie pomoze Ci zaden, nawet najlepszy antywir :)
Od zawsze powtarzam, ze Antywirusy a zwlaszcza kombajny all-in-one to zło najgorsze - wylacza trzezwe myslenie i czujnosc. Ludzie mysla, ze majac antywira - sa bezpieczni. Zapominaja, ze wiekszosc syfu to tak naprawde 0day gdzie rzadko kiedy antywir to wylapie (moze sie uda jest antywirus ma dobry skaner behawioralny).

Wg. mnie mozesz zainstalowac cokolwiek, najlzejsze a w przypadku Win 10 - zostan przy tym, co oferuje system + po prostu myśl jak korzystasz z komputera. Dodatkowo MBAM (nawet premium) ze skanerem w czasie rzeczywistym !

#15 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3397
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 08:53

Nie mialem od lat zadnych wirusów oprócz tych które przez wlasna glupote sam wrzucilem sciagajac syf z torrenta.

Problemem Defendera jest nie tylko slaba wykrywalnosc ale POTEZNE obciazenie systemu, zobacz co wyprawia proces "antimalware service" w menedzerze zadan w trakcie instalacji czy kopiowania czegokolwiek czy nawet w trakcie normalnego uzytkowania PC.
Majac HDD zamiast SSD to chyba pierwsza rzecz która trzeba wylaczyc i zmienic na cos innego.

Ten post był edytowany przez czolgista778 dnia: 14 Wrzesień 2017 - 08:53


#16 Użytkownik jest niedostępny   eNeSik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 157
  • Dołączył: Pt, 01 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 09:00

To prawda, zauwazylem, mocno obciaza ale w moim przypadku jest to 1 wątek i zasadniczo zerowy wplyw (taki odczuwalny) na wydajnosc i prace systemu
I co do slabej wykrywalnosci - otoz to sie zmienilo ostatnimi czasy i to tak naprawde - juz nie jest ten stary syfiasty Defender

Zreszta kazdy Antywir potrafi na swoj sposob uprzykrzyc zycie :)

#17 Użytkownik jest niedostępny   Mruczek1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Wed, 13 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 16:02

Zobacz posteNeSik, o 14 Wrzesień 2017 - 09:00, napisał(a):

To prawda, zauwazylem, mocno obciaza ale w moim przypadku jest to 1 wątek i zasadniczo zerowy wplyw (taki odczuwalny) na wydajnosc i prace systemu
I co do slabej wykrywalnosci - otoz to sie zmienilo ostatnimi czasy i to tak naprawde - juz nie jest ten stary syfiasty Defender

Zreszta kazdy Antywir potrafi na swoj sposob uprzykrzyc zycie :)


Coś w tym faktycznie jest. Antywirus to program pracujący w tle więc czasami można spotkać się z tym, że obciąży nasz system. Ale jak to mówią bezpieczeństwo jest najważniejsze, więc na niektóre wpadki można chyba przymykać oko.

#18 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3831
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 16:32

http://forum.pclab.p...ącego-komputer/

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych