Forum PCLab.pl: Błąd z zegarem systemowym. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Błąd z zegarem systemowym. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   krvll 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 16

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 19:39

Dobry wieczór. 2 pytania.
1. Mam dziwną obudowę, gdzie napęd jest standardowo u góry, a dysk na samym dole, dlatego nie starcza mi kabla od zasilacza, żeby podłączyć zarówno dysk, jak i napęd. Jak nazywa się ten przedłużacz?
2. Przy odpaleniu, komp pika mi 4 razy. Czytałem, że to coś z zegarem systemowym.
Dam sobie rękę uciąć, że piny są dobrze włożone.
Wszystko jest kompatybilne oczywiście. Zmieniłem zasilacz, ale nadal nic.
W dodatku płytę mam z innego kompa - od kilku lat działa bez problemu.
Co może być przyczyną?

#2 Użytkownik jest niedostępny   pclab_test 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 176
  • Dołączył: Nd, 10 Wrz 17

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 19:52

1. Ale jestes leniwy.Dodaj obrazek Przyklad: przejsciowka molex sata, kabel zasilajacy itd. Piles - nie pisz.Dodaj obrazek
2. Co pisze na temat tych pikow w instrukcji plyty ? Napewno zegar systemowy i blad z nim ? Bo nie chce mi sie szukac.Dodaj obrazek

#3 Użytkownik jest niedostępny   krvll 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 16

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 19:59

Nie mam dostępu do komputera, a na fonie dziwnie mi się szuka. :)
2. Ogólnie wyczytałem, że 4 piknięcia to oznaka tego zegara.
Do tego mam dosyć starej daty płytę, gdzie dokładnie nie ma oznaczonych pinów nawet..

#4 Użytkownik jest niedostępny   pclab_test 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 176
  • Dołączył: Nd, 10 Wrz 17

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 20:01

Nazwa plyty to sprawdze za ciebie instrukcje.Dodaj obrazek
A i ustaw date.

Ten post był edytowany przez pclab_test dnia: 13 Wrzesień 2017 - 20:06


#5 Użytkownik jest niedostępny   krvll 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 16

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 20:25

ASUS p8h61-m le/usb3.
O jaką datę Ci chodzi?
Do tego jeszcze jedno.
Monitor ma wejścia VGA i DVI-d,
Karta natomiast DVI d jak i, plus oczywiście HDMI.
Muszę kupić przejściowke/kabel.
Co brać Twoim zdaniem? To co najtańsze, czy odczuje różnice jak się przerzuca na HDMI?

Ten post był edytowany przez krvll dnia: 14 Wrzesień 2017 - 13:35


#6 Użytkownik jest niedostępny   pclab_test 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 176
  • Dołączył: Nd, 10 Wrz 17

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 20:34

Dodaj obrazek
Zostaw na dvi, konwerter doda ci input laga. I niepotrzebny koszt.
Pisales ze to zegar, to ci opisalem zebys ustawil date.Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez pclab_test dnia: 13 Wrzesień 2017 - 20:36


#7 Użytkownik jest niedostępny   krvll 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 16

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 20:40

Serio? Tylko tyle?
Wiesz, gdybym pomyślał o kupnie kabla, to bym sprawdził biosa, a tak nie miałem jak.

#8 Użytkownik jest niedostępny   krvll 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 16

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 21:11

Może być jakaś inna przyczyna tego?

#9 Użytkownik jest niedostępny   krvll 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 16

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:30

.

Ten post był edytowany przez krvll dnia: 15 Wrzesień 2017 - 11:26


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych