Forum PCLab.pl: Asus P5K Pro podłączenie pod ATX 12v - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Asus P5K Pro podłączenie pod ATX 12v

#1 Użytkownik jest niedostępny   Kossa556 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: So, 23 Mar 13

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 22:07

Witam

mam następujący problem


mam płytę P5K pro i mam problem z podpięciem się pod ATX 12V gdyż oba PCI-E są zajęte przez 570Gtx

czy jest możliwość podłączenie przejsciówki Molex -> 4 pin aby wpiąć to do ATX'a ?


Z góry dziękuję za pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   pclab_test 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 176
  • Dołączył: Nd, 10 Wrz 17

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 22:21

Mylisz pcie z eps lub peg. Co to za zasilacz ?

#3 Użytkownik jest dostępny   bielas 

  • ...i daj nam siłę, byśmy nie przebaczali naszym winowajcom...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26069
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 22:30

Poczytaj.
Mój link


#4 Użytkownik jest niedostępny   Kossa556 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: So, 23 Mar 13

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 22:41

mam zasilacz Crosair CX600 ale nie mam już kabla do ATX'a 4 pinowego
i chciałbym zapytać czy istnieje i czy praktycznie działa przejściówka z kabla "4 pin peripheral" na 4 Pin ATx'a ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   exec -.- 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 254
  • Dołączył: Nd, 07 Cze 09

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 23:03

Masz wtyczkę EPS 8 pin, ale możesz sobie ją rozdzielić na 4.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Kossa556 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: So, 23 Mar 13

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 23:16

Tak tylko co mi zasili wtedy karte graficzną..

#7 Użytkownik jest dostępny   bielas 

  • ...i daj nam siłę, byśmy nie przebaczali naszym winowajcom...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26069
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 13 Wrzesień 2017 - 23:19

Zobacz postKossa556, o 14 Wrzesień 2017 - 00:16, napisał(a):

Tak tylko co mi zasili wtedy karte graficzną..


Jak nie chcesz czytać, to przynajmniej obejrzyj obrazki z linku, które zapodałem. Przy odrobinie inteligencji ogarniesz tematykę kabli w zasilaczach.

Kabla EPS nie wepchniesz w gniazdo zasilania grafiki.

#8 Użytkownik jest niedostępny   exec -.- 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 254
  • Dołączył: Nd, 07 Cze 09

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 00:28

Zobacz postKossa556, o 14 Wrzesień 2017 - 00:16, napisał(a):

Tak tylko co mi zasili wtedy karte graficzną..


Oprócz 2 wtyczek PCIE do zasilania karty graficznej, jest jeszcze wtyczka EPS 8-PIN opisana jako "CPU" i ją sobie możesz rozdzielić na 2 części po 4PIN i podłączyć w płytę. bielas wrzucił Ci fajny link z opisami. Wszystko :D.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych