Forum PCLab.pl: Ustawienie blackbarsow - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ustawienie blackbarsow

#1 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 10:53

Witam posiadam problem mianowicie nie moge za zadne skarby swiata ustawic blackbarsow w csie... probowalem wszystkiego kiedys bylo to mozliwe po formacie juz nie.. posiadam najnowsze sterowniki do radeona i moj monitor to lg 24gm77-b macie jakies pomysly?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Dameremma 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:09

Black bary ustawia się na monitorze (przynajmniej u mnie). Prawdopodobnie jedna z opcji w menu będzie ustawiona na "WIDE", zobacz jakie będą inne opcje.

Już nawet znalazłem rozwiązanie Twojego problemu w instrukcji.


Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Dameremma dnia: 14 Wrzesień 2017 - 11:04


#3 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:13

Zobacz postDameremma, o 14 Wrzesień 2017 - 11:09, napisał(a):

Black bary ustawia się na monitorze (przynajmniej u mnie). Prawdopodobnie jedna z opcji w menu będzie ustawiona na "WIDE", zobacz jakie będą inne opcje.

Już nawet znalazłem rozwiązanie Twojego problemu w instrukcji.


Dodaj obrazek


Oczywiscie probowalem i tego, pierwsze co to to wlasnie zrobilem zmieniajac na "original" "1:1" jest niedostepne i nic nadal jest obraz rozciagniety probowalem nawet w sterownikach zmieniajac na skalowanie z gpu i kiedy zmienialem na wlasnie "original" obraz robil sie czarny a gra dzialala co bylo slychac nie wiem co moze byc nie tak, ogladalem chyba kazdy poradnik na yt i nic

#4 Użytkownik jest niedostępny   Dameremma 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:18

Napisz specyfikację komputera oraz to jakim kablem masz podłączony monitor do komputera.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:26

Zobacz postDameremma, o 14 Wrzesień 2017 - 11:18, napisał(a):

Napisz specyfikację komputera oraz to jakim kablem masz podłączony monitor do komputera.


i5 6500
rx4704gb
8gbram
cx450w
asus h110m-d
Mam dwa monitory ten lg jest podlaczony displayportem

#6 Użytkownik jest niedostępny   Dameremma 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:35

Masz wyłączoną opcję "GPU Scalling" w "Radeon Settings" w zakładce "Display"?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:38

Probowalem na wlaczonym i wylaczonym scallingu przy wlaczonym przy "wide" i "original" w monitorze jest tak samo a przy wylaczonym scallingu i original na monitorze mam czarny ekran

#8 Użytkownik jest niedostępny   Dameremma 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:43

W innych grach sprawdzałeś?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Jackal_pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1066
  • Dołączył: Cz, 05 Sie 10

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:50

Kiedyś natknąłem się na takie rozwiązanie. I o dziwo pomogło i pomaga nadal. Włącz te wszystkie scalingi itp. Potem zmienić rozdzielczość w ustawieniach systemu (PPM na pulpicie) na 1024x768. Potem ustaw z powrotem na natywną. Pasy powinny zniknąć.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 11:51

Sprawdzalem przed chwila w poe i jedyna roznica ze nie ma tego czarnego ekranu przy wylaczonym scallingu a ekran w kazdym przypadku rozciagniety, dodam ze mam niestandardowa rozdzielczosc dodana w sterownikach dokladnie 1280x960

#11 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 12:04

Zobacz postJackal_pl, o 14 Wrzesień 2017 - 11:50, napisał(a):

Kiedyś natknąłem się na takie rozwiązanie. I o dziwo pomogło i pomaga nadal. Włącz te wszystkie scalingi itp. Potem zmienić rozdzielczość w ustawieniach systemu (PPM na pulpicie) na 1024x768. Potem ustaw z powrotem na natywną. Pasy powinny zniknąć.

Ja mam caly czas ekran "bez paskow":D chodzi mi o to zeby byly haha
EDIT wyglada to tak jakby ustawienia monitora nie mialy wplywu na wyswietlanie, czy wide czy original nadal to samo

Ten post był edytowany przez Sewciu dnia: 14 Wrzesień 2017 - 12:08


#12 Użytkownik jest niedostępny   Jackal_pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1066
  • Dołączył: Cz, 05 Sie 10

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 12:08

Zobacz postSewciu, o 14 Wrzesień 2017 - 13:04, napisał(a):

Ja mam caly czas ekran "bez paskow":D chodzi mi o to zeby byly haha

Mea culpa, nie umiem czytać :(

#13 Użytkownik jest niedostępny   Dameremma 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 12:13

Ustawiłbym na chwilę ten drugi monitor jako główny i sprawdził czy na nim jest ten sam problem.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 12:20

Zobacz postDameremma, o 14 Wrzesień 2017 - 12:13, napisał(a):

Ustawiłbym na chwilę ten drugi monitor jako główny i sprawdził czy na nim jest ten sam problem.

Ustawilem i faktycznie na drugim sa paski normalnie... ale zalezy mi aby gra byla na tym lg ze wzgledu ze jest on 144hz a ten drugi 75hz

#15 Użytkownik jest niedostępny   Dameremma 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 17

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 12:30

Wygląda na to że problemem jest ustawienie monitora lub kabel.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Sewciu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Nd, 26 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 12:38

Zobacz postDameremma, o 14 Wrzesień 2017 - 12:30, napisał(a):

Wygląda na to że problemem jest ustawienie monitora lub kabel.


Wlasnie strasznie dziwna sprawa bo nic takiego nie ustawialem ni nic a kiedys mialem mozliwosc grania na paskach:/ przed formatem
EDIT: czy ma ktos jeszcze jakies pomysly?

Ten post był edytowany przez Sewciu dnia: 14 Wrzesień 2017 - 12:57


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych