Forum PCLab.pl: Instalacja Windows'a na tablecie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Instalacja Windows'a na tablecie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Fussil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Pt, 31 Paź 14

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 14:33

Cześć!
Dostałem od kolegi tablet (TOSHIBA bodajże Encore) na którym podobno ktoś przez przypadek skasował system. Utworzyłem bootowalnego pendrive i odpaliłem instalacje i problem sie pojawił kiedy trzeba było kliknąć przycisk "Dalej" ponieważ dotyk nie działa podczas instalcji. Zakupiłem rozdzielacz USB, podłączyłem myszke i pendrive. Z tych dwóch rzeczy działa tylko jedna (jakby miało za mało prądu na dwa urządzenia?) czasem żadna nie chce zaskoczyć. Istnieje może jakiś sprawdzony sposób instalacji Widnowsa na tablecie? Szukałem w Google, ale nieskutecznie. :/

#2 Użytkownik jest niedostępny   Hisayuki 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 46
  • Dołączył: Wed, 23 Lis 16

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 16:56

Ale to na tablecie nie włączą się nic ? bo nie rozumiem jak można skasować przypadkiem całą partycje z windowsem ? Tablecik ma usb 2.0 więc jest szansa że jest za mało prądu i raczej nic z tym nie zrobisz .

#3 Użytkownik jest niedostępny   Fussil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Pt, 31 Paź 14

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 17:06

Też nie rozumiem jak można to zrobić,ale dostałem taki to nie wnikam. Kiedyś gdzieś widziałem że facet na youtube przerobił jakoś kabel i miał zasilanie z zewnątrz. W komputerze tak samo po podpięciu do USB2.0 2 urządzeń do HUB'a oba przestają działać. Aczkolwiek czytałem na forach że ludzie normalnie podpinają i im działa tutaj np. filmik [KLIK] patrząc w opis niby tylko podpina do zwykłego huba i śmiga.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Fussil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Pt, 31 Paź 14

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 18:20

Znalazłem coś takiego jak AKTYWNY HUB USB [KLIK] zadziałało by coś takiego?

#5 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • baJEŻy na bJEŻni
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15305
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 19:41

Jaki system próbujesz instalować? Win10 powinno automatycznie ogarnąć dotyk nawet w instalatorze...

#6 Użytkownik jest niedostępny   Fussil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Pt, 31 Paź 14

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 21:20

Windows 8.1 32bit. Pendirve z Windowsem 10 nie chciało wykryć, ale spróbuje jeszcze raz.

#7 Użytkownik jest dostępny   vhp 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12357
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 21:34

Eeee, sorry, pomyłka.

Ten post był edytowany przez vhp dnia: 14 Wrzesień 2017 - 21:35


#8 Użytkownik jest niedostępny   Fussil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Pt, 31 Paź 14

Napisany 14 Wrzesień 2017 - 22:16

Ruszył Windows 10 32bit ale ten sam problem, dotyk nie działa :'(

#9 Użytkownik jest niedostępny   LeBomB 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3134
  • Dołączył: Pn, 30 Kwi 12

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 00:31

W niektórych tabletach przy instalacji nie działa dotyk, po instalacji również, trzeba doinstalować sterownik. Jedyna opcja to podłączenie klawiatury i myszki przez hub USB, bo integracja sterownika z instalką nie wiem czy coś by pomogła.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Fussil 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Pt, 31 Paź 14

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 17:27

Jak pisałem wyżej podłączałem przez hub lecz działało tylko max 1 urządzenie. I pytanie czy AKTYWNY HUB USB by pomógł

#11 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • baJEŻy na bJEŻni
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15305
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 15 Wrzesień 2017 - 17:34

Po jednym USB spokojnie dwa urządzenia nie ciągnące dużo (a myszka i pendrive nimi raczej nie są) powinny działać.
No ale skoro objaw jest taki jak mówisz, to spróbuj aktywny hub.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych