Forum PCLab.pl: Q6600 Radeon Hd6670 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Q6600 Radeon Hd6670 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   raafbeef 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Sty 17

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 11:03

Witam , chciałbym wymienić kartę graficzną i procesor , aby mieć chociaż te 60 fps w CS:GO.
Mój sprzęt:
Płyta główna : Foxconn N15235
CPU: Intel Pentium E5200 2.5Ghz
GPU: Nvidia GeForce 9500GT
Z tego co wiem to moja płyta główna ma socket 775
Procesor chciałem wymienic na Q6600 2.4 Ghz a karte graf. na Radeon Hd6670 2Gb.
I teraz pytanie czy wszystko będzie do siebie pasować ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   kamil3k 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 396
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 16

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 11:58

Co do płyty to cieżko powiedzieć jaki to model-musi być jeszcze jakies inne oznaczenie zaczynajace się np.: g31, g41.
Co do karty uwazaj na to żeby nie kupic z ddr3, a z ddr5. Mógłbyś jeszcze podać jaki masz zasilacz.

#3 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15238
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 12:02

Zobacz postraafbeef, o 24 Wrzesień 2017 - 11:03, napisał(a):

Witam , chciałbym wymienić kartę graficzną i procesor , aby mieć chociaż te 60 fps w CS:GO.
Mój sprzęt:
Płyta główna : Foxconn N15235
CPU: Intel Pentium E5200 2.5Ghz
GPU: Nvidia GeForce 9500GT
Z tego co wiem to moja płyta główna ma socket 775
Procesor chciałem wymienic na Q6600 2.4 Ghz a karte graf. na Radeon Hd6670 2Gb.
I teraz pytanie czy wszystko będzie do siebie pasować ?

zapomnij o "kładzie" na tej płycie.... pozbądź się całości i przesiadka na h61+i3 2120

#4 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13092
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 12:05

"Foxconn N15235" to NIE JEST oznaczenie płyty głównej.
Program CPU-z + zakładka "Mainboard", najlepiej zrób screenshot.

#5 Użytkownik jest niedostępny   raafbeef 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Sty 17

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 15:55

Zobacz postkamil3k, o 24 Wrzesień 2017 - 11:58, napisał(a):

Co do płyty to cieżko powiedzieć jaki to model-musi być jeszcze jakies inne oznaczenie zaczynajace się np.: g31, g41.
Co do karty uwazaj na to żeby nie kupic z ddr3, a z ddr5. Mógłbyś jeszcze podać jaki masz zasilacz.

dokladnie Foxconn N15235 G31MX

Zobacz postbartosz302, o 24 Wrzesień 2017 - 12:02, napisał(a):

zapomnij o "kładzie" na tej płycie.... pozbądź się całości i przesiadka na h61+i3 2120

nie chce zmieniać płyty , dopiero co ram wymieniłem do nowej płyty nie będzie pasował zależy mi tylko na procku i karcie graficznej.

Zobacz postkamil3k, o 24 Wrzesień 2017 - 11:58, napisał(a):

Co do płyty to cieżko powiedzieć jaki to model-musi być jeszcze jakies inne oznaczenie zaczynajace się np.: g31, g41.
Co do karty uwazaj na to żeby nie kupic z ddr3, a z ddr5. Mógłbyś jeszcze podać jaki masz zasilacz.

a zasilacz to : Delta GPS-400AB A1

#6 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15238
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 15:57

aaa, teraz to co innego... myślałem, że to oemik na 945... do g31 możesz kładzika wkładać... może napisz, ile masz na modernizację?

#7 Użytkownik jest niedostępny   MozeTakMozeNie 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 351
  • Dołączył: Wt, 21 Mar 17

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 15:58

Wszystko stare i nie ma sensu inwestować jakichkolwiek pieniędzy. Pierw zmiana platformy tym bardziej ,że wszystko jest teraz taniutkie.

#8 Użytkownik jest niedostępny   raafbeef 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Sty 17

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 16:17

Zobacz postbartosz302, o 24 Wrzesień 2017 - 15:57, napisał(a):

aaa, teraz to co innego... myślałem, że to oemik na 945... do g31 możesz kładzika wkładać... może napisz, ile masz na modernizację?

Nie chcę dużo płacić , myślałem nad używanymi częściami na karte graf i procesor 200-250zł (używane części)

Zobacz postMozeTakMozeNie, o 24 Wrzesień 2017 - 15:58, napisał(a):

Wszystko stare i nie ma sensu inwestować jakichkolwiek pieniędzy. Pierw zmiana platformy tym bardziej ,że wszystko jest teraz taniutkie.

nie chce żadnego kosmicznego procesora , karty graf czy płyty tak jak mowilem wystarczy mi 60 fps w cs:go.

#9 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15238
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 16:30

to weź kłada + hd 7750

Ten post był edytowany przez bartosz302 dnia: 24 Wrzesień 2017 - 16:31


#10 Użytkownik jest niedostępny   raafbeef 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Sty 17

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 16:35

Zobacz postbartosz302, o 24 Wrzesień 2017 - 16:30, napisał(a):

to weź kłada + hd 7750

quada 6600 i hd 7750 DDR5 czy DDR3 ? :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Pitross20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 881
  • Dołączył: Wt, 16 Sie 11

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 16:41

Ddr5 są oczywiście lepsze (szybsze, mniej prądu pobierają , . . )

#12 Użytkownik jest niedostępny   raafbeef 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Sty 17

Napisany 24 Wrzesień 2017 - 16:45

Zobacz postPitross20, o 24 Wrzesień 2017 - 16:41, napisał(a):

Ddr5 są oczywiście lepsze (szybsze, mniej prądu pobierają , . . )

dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi :D

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych