Forum PCLab.pl: Total War: Warhammer 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Total War: Warhammer 2 Temat główny

#1 Użytkownik jest niedostępny   dishar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1404
  • Dołączył: Pt, 21 Maj 10

Napisany 28 Wrzesień 2017 - 14:24

Co tu taka cisza przy dzisiejszej premierze?

#2 Użytkownik jest niedostępny   xShevaras 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: Wed, 16 Mar 16

Napisany 28 Wrzesień 2017 - 18:27

Witam. Mam problem z instalacją Tw Warhammer 2 na steam. Grę zakupiłem w pudełku, aby nie pobierać tylu gb z netu. Po instalacji zonk... okazuje się, że z 4 płyt zainstalowało się pół gry ok 12gb. a pozostałe 12 steam pobiera... Czy to żart? gra wyszła dzisiaj, nie ma żadnych patchy... czemu do cięzkiej ***** pobiera mi pół gry z neta????

#3 Użytkownik jest niedostępny   dishar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1404
  • Dołączył: Pt, 21 Maj 10

Napisany 28 Wrzesień 2017 - 19:27

Ja się podepnę,jak wyłączyć interfejs w czasie walki? Klawisz K nie działa jak wcześniej?

#4 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 01 Październik 2017 - 17:43

Mam takie pytanko: posiadam obecnie dwóch Lordów: jeden na 10 poziomie i z max armią (20 na 20) a drugi na pierwszym poziomie i z liczbą jednostek 10 na 20. Czy mogę połączyć ich armię w jedną przeciwko silniejszemu wrogowi i jak to zrobić, jeśli istnieje taka możliwość?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Zbyniu10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1120
  • Dołączył: Pn, 19 Lip 10

Napisany 02 Październik 2017 - 07:38

na jakich ustawieniach gracie? dx 11 czy 12?

#6 Użytkownik jest niedostępny   czopor 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1404
  • Dołączył: Pn, 08 Wrz 08

Napisany 03 Październik 2017 - 10:29

Zobacz postlis22, o 01 Październik 2017 - 18:43, napisał(a):

Mam takie pytanko: posiadam obecnie dwóch Lordów: jeden na 10 poziomie i z max armią (20 na 20) a drugi na pierwszym poziomie i z liczbą jednostek 10 na 20. Czy mogę połączyć ich armię w jedną przeciwko silniejszemu wrogowi i jak to zrobić, jeśli istnieje taka możliwość?


Nie możesz połączyć, ale każdy lord zbiera posiłki w określonym zasięgu. Po prostu podejdź tą mniejszą armią pod wrogą armię i zaatakuj większą.

#7 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 03 Październik 2017 - 11:03

Zobacz postZbyniu10, o 02 Październik 2017 - 08:38, napisał(a):

na jakich ustawieniach gracie? dx 11 czy 12?


Total War: WARHAMMER działa zdecydowanie lepiej w DX11 przynajmniej na kartach NVIDII



po przełączeniu na DX12 występuje spadek wydajności. Dziwne to wszystko, bo DX12 miał poprawiać wydajności w tego typu grach.

#8 Użytkownik jest dostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6518
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 03 Październik 2017 - 11:18

Zobacz postazgan, o 03 Październik 2017 - 12:03, napisał(a):

po przełączeniu na DX12 występuje spadek wydajności. Dziwne to wszystko, bo DX12 miał poprawiać wydajności w tego typu grach.

Brak sprzętowego wsparcia kluczowych elementów DX12 po stronie NV swoje robi. Efekt jest taki, że wydajność spada ;)

Ten post był edytowany przez DjXbeat dnia: 03 Październik 2017 - 11:19


#9 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 03 Październik 2017 - 18:54

Wie ktoś, czy można wcielić dodatkowego Lorda do armii w miejsce jednostek tak żeby było ich 2 lub 3? Jeśli tak to jak to zrobić?.

EDIT: O.K już wiem można dodawać tylko Bohaterów.

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 04 Październik 2017 - 12:30


#10 Użytkownik jest niedostępny   Zbyniu10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1120
  • Dołączył: Pn, 19 Lip 10

Napisany 03 Październik 2017 - 20:01

na rx 480 na dx 12 jest troche wiecej fps

#11 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 04 Październik 2017 - 12:24

Total War: Warhammer II – porównanie wydajności kart graficznych i procesorów http://pclab.pl/art75617.html :)

#12 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 07 Październik 2017 - 11:38

Jak to jest z tą wydajnością na Ultra w FHD?
W teście na głównej piszecie, że na GTX 1070 powinno być ok. 72 kl/s a u mnie - I7-4790K, GTX 1070 i 16 GB RAM mam 30 kl/s na mapie taktycznej i jakieś 45 kl/s na mapach bitwy.
Może włączyłem coś bardzo zasobożernego?

#13 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 07 Październik 2017 - 11:46

Video Recenzja od Eurogamer PL



Właśnie zaczynam grać w TWW2 i pierwsze co to powaliła mnie wielkość mapy która jest gigantyczna.

Zapowiedziano też już duży darmowy dodatek DLC, który połączy kampanie z Jedynki i Dwójki.

Wprowadzi szeroko reklamowaną przez twórców łączoną kampanię. Tryb Mortal Empires przenosi graczy na specjalną mapę, złożoną z regionów Starego Świata oraz kluczowych terenów Ulthuanu, Naggaroth, Południowych Ziem oraz Lustrii i pozwala na objęcie kontroli nad dowolną grywalną frakcją obecną do tej pory w podserii. Kampania Mortal Empires zawiera wszystkie nowości i usprawnienia rozgrywki wprowadzone w Total War: Warhammer II.

Zobacz postdishar, o 28 Wrzesień 2017 - 20:27, napisał(a):

Ja się podepnę,jak wyłączyć interfejs w czasie walki? Klawisz K nie działa jak wcześniej?


Działa tylko początek gry to samouczek i tam tryb obserwatora nie jest aktywny ;)

Zobacz postlis22, o 07 Październik 2017 - 12:38, napisał(a):

Jak to jest z tą wydajnością na Ultra w FHD?


Gra jest bardzo dobrze zoptymalizowana po prostu jak masz masę jednostek na ekranie to CPU nie zawsze wyrabia i są dropy ale faktycznie coś kiepsko u Ciebie to działa. GPU też ma co robić te wszystkie czary, efekty cząsteczkowe, cienie rzucane przez masę obiektów, iskry, dym, pył, deszcz...

Sprawdź co jest u Ciebie wąskim gardłem ustaw grę na minimum i zobacz, czy problem leży po stronie CPU czy GPU. Masz najnowszą wersję sterowników do GeForce ?

Wgrywałeś jakieś mody poprawiające grafikę np. na 2x więcej jednostek widocznych na ekranie ?

Jakość cieni masz ustawioną na Ultra czy na Extreme ?

Spróbuj wyłączyć V-Sync.

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 07 Październik 2017 - 12:47


#14 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 07 Październik 2017 - 12:44

Zobacz postazgan, o 07 Październik 2017 - 11:46, napisał(a):



Gra jest bardzo dobrze zoptymalizowana po prostu jak masz masę jednostek na ekranie to CPU nie zawsze wyrabia i są dropy ale faktycznie coś kiepsko u Ciebie to działa. GPU też ma co robić te wszystkie czary, efekty cząsteczkowe, cienie rzucane przez masę obiektów, iskry, dym, pył, deszcz...

Sprawdź co jest u Ciebie wąskim gardłem ustaw grę na minimum i zobacz, czy problem leży po stronie CPU czy GPU. Masz najnowszą wersję sterowników do GeForce ?

Wgrywałeś jakieś mody poprawiające grafikę np. na 2x więcej jednostek widocznych na ekranie ?

Jakość cieni masz ustawioną na Ultra czy na Extreme ?

Spróbuj wyłączyć V-Sync.


Najmniej klatek mam na mapie strategicznej, taktycznej, gdzie nie ma wielu jednostek na ekranie. Tam mam 30 kl/s, a w samych bitwach jest już lepiej, bo prawie 50 kl/s. Nie mam żadnych modów, cieni nie dałem na maxa i mam najnowsze sterowniki - 385.69.

Ten post był edytowany przez lis22 dnia: 07 Październik 2017 - 12:46


#15 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 07 Październik 2017 - 12:53

No to nie wiem faktycznie dziwna sprawa u mnie wszystko jest O.K.

dishar a jak u Ciebie działa Total War: Warhammer 2?

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 07 Październik 2017 - 12:53


#16 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 07 Październik 2017 - 12:57

W menu gry mam 30 fps, na mapie strategicznej, podobnie. W bitwach jest ciut więcej.
Wyłączyłem SSAO i zrobiłem test bitwy na zbliżeniu i średnia to 34 fps.
Czym jest dostosowanie rozdzielczości jednostek i interfejsu? Tam mam 100%.

Ten post był edytowany przez lis22 dnia: 07 Październik 2017 - 12:58


#17 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 07 Październik 2017 - 13:03

lis22 na Twoim sprzęcie gra powinna fruwać nie mam bladego pojęcia co może być przyczyną może zaktualizuj UEFI do płyty głownej?

Zobacz postlis22, o 07 Październik 2017 - 13:57, napisał(a):

Czym jest dostosowanie rozdzielczości jednostek i interfejsu? Tam mam 100%.


Nic tam nie zmieniałem i nie wiem czy ta opcja ma jakiś wpływ na Twój problem

PS. A jakie masz wł. wygładzanie krawędzi MSAA czy FXAA ?

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 07 Październik 2017 - 13:07


#18 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 07 Październik 2017 - 13:12

Właśnie, jeśli idzie o anti-aliasing mam tylko x8 a widzę na YT, że ludzie mają po prostu FXAA, nie mają też włączonego VSYNC.

https://www.youtube....h?v=dS3UOQf1Xjs - Tu ktoś ma 41 fps

https://www.youtube....h?v=4jzfhEVlzcg - Tutaj jest 53 fps w bitwie i 56 fps na mapie strategicznej.

#19 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 07 Październik 2017 - 13:24

Przy ustawieniu FXAA i po wyłączeniu VSYNC jest już 70 fps, ale myślę, że te ponad 30 fps z VSYNC w tego typu grze powinno wystarczyć. Zwłaszcza, że nie przez cały czas mamy kamerę przy ziemi.

#20 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13989
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 11 Październik 2017 - 17:28

Cytuj

Mega-kampania w Total War: Warhammer już od 26 października - połączenie map z dwóch części serii

Kampania Mortal Empires połączy mapy z dwóch odsłon Total War: Warhammer już 26 października. Będzie dostępna w formie darmowej aktualizacji dla posiadaczy obydwu gier.

Deweloperzy z Creative Assembly nie ukrywają, że zaprojektowanie mega-kampanii było dużym wyzwaniem - choćby dlatego, że Stary Świat i Nowy Świat nie pasują do siebie zbyt dobrze pod względem rozmiarów, a odwzorowanie „realistycznych” kształtów kontynentów wpłynęłoby negatywnie na tereny z pierwszej odsłony cyklu.

Dlatego też obszary zostaną nieco przeprojektowane, by rozgrywka była w miarę możliwości jak najwygodniejsza i zbalansowana. Nadal otrzymamy jednak ogromny teren łączony - w sumie zaoferuje on 142 miasta i osady. Frakcję wybierzemy oczywiście spośród wszystkich, które posiadamy - ośmiu podstawowych i kilku z dodatków do pierwszej części.

W Mortal Empires zabraknie mechaniki rytuałów i magicznego wiru z Total Warhammer 2, ale w Starym Świecie i tak pojawią się nowe elementy - choćby możliwość przejmowania dowolnych miast. Do tego eksploracja mórz i ruin.

Celem kampanii będzie kontrolowanie konkretnej liczby prowincji.


Znakomita wiadomość nie mogę się już doczekać :D

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych