Forum PCLab.pl: Kawa na ławę Plyty ASUS-a Z370 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (20 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kawa na ławę Plyty ASUS-a Z370

#1 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 08 Październik 2017 - 10:15

Temat Oficjalnie EOL i nie będzie żadnego wsparcia z mojej strony w tym jak i innym temacie mojego Autorstwa ,

Podziękować możecie Użytkownikowi kain który przyczynił się do mojej decyzji!

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:14


#2 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 10 Październik 2017 - 20:00

.........................

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:06


#3 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 14 Październik 2017 - 09:42

Nalegam o odebranie Funkcji Moderatora dla użytkownika Kain

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:06


#4 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 14 Październik 2017 - 13:20

czy dwa sloty RAM w taniej plycie = lepsze OC ??

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 14 Październik 2017 - 14:10


#5 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5870
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 14 Październik 2017 - 15:41

ciekaw jestem oc na Asus Prime z370-A :hmm:

#6 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • spamuJEŻ, posty generuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18206
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 14 Październik 2017 - 15:44

Zobacz postVSS, o 14 Październik 2017 - 14:20, napisał(a):

czy dwa sloty RAM w taniej plycie = lepsze OC ??

To akurat od dłuższego czasu wiadomo że dwa sloty + krótkie ścieżki = lepsze osiągi RAM.
A że itx'y spełniają oba te warunki... :D

#7 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 14 Październik 2017 - 16:43

Nalegam o odebranie Funkcji Moderatora dla użytkownika Kain

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:06


#8 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5870
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 14 Październik 2017 - 19:57

niestety,albo "stety"-zalezy jak na to patrzec,zostaje na obecnych Klevv,niestety to juz wolne kosci-tylko 3000,moze uda sie je ocnac do 3200,to mocno ograniczy potencjal 8700K?

#9 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 14 Październik 2017 - 20:21

ja przy KBL wbijalem na 3466C14 i bylo malo , zabawa zaczyna sie dopiero w okolicy ciasnych 4kola

#10 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 22 Październik 2017 - 07:52

...................

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:06


#11 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 27 Październik 2017 - 21:53

.................g]

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:07


#12 Użytkownik jest niedostępny   zbyniolek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 254
  • Dołączył: So, 26 Cze 10

Napisany 28 Październik 2017 - 08:39

:thumbup:

#13 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 28 Październik 2017 - 09:11

....................

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:07


#14 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1392
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 28 Październik 2017 - 12:41

Szacunek za podzielenie się wiedzą.Nie ukrywam że czekałem na pixy jak na wypłatę ;) .na razie testuję:linx odpadl i pokazal faka przy 100 stopniach i blu skrin.Kwestia vcore

#15 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 28 Październik 2017 - 13:01

.

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 18 Październik 2018 - 21:07


#16 Użytkownik jest niedostępny   Dami@ 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 581
  • Dołączył: So, 22 Lis 08

Napisany 30 Październik 2017 - 12:05

Co powoduje ustawienie tego MultiCore Enhancement na Auto?

#17 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 30 Październik 2017 - 15:12

to taki trik intela , podobno zwieksza TDP a za tym idzie wydajnosc

#18 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • spamuJEŻ, posty generuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18206
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 30 Październik 2017 - 20:05

"podobno" :E


MCE ustawia turbo wszystkich rdzeni na wartość równą turbo pojedynczego rdzenia - a więc jest to zarówno teoretycznie jak i praktycznie OC.
Asós domyślnie ma to włączone, dlatego (notabene nieuczciwie) wypada lepiej w porównaniach płyt od innych producentów.
Z oczywistych względów ten bajer przynosi zyski tylko na prockach K.

#19 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11033
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 30 Październik 2017 - 20:17

jak to wyłączysz to nawet przy OC K na x50+ wydajność dziwnie się zachowuje :hmm: :hmm: ,

#20 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • spamuJEŻ, posty generuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18206
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 30 Październik 2017 - 21:02

Dlatego ta opcja to pic na wodę fotomontaż.

Ktoś kto ma procek non-K wystarczy że ustawi power limity na 1000+, a procek będzie działać na najwyższych zegarach jakich tylko może.
A jak ktoś ma K... to i tak ustawia wszystko po swojemu i tego nie potrzebuje :E

  • (20 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych