Forum PCLab.pl: Karta graficzna do World of tanks. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Karta graficzna do World of tanks. Budżet??? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6053
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 17 Styczeń 2018 - 12:25

Cześć,
Szukam jakieś karty graficznej tylko i wyłącznie do gry World of tanks. Będzie do komputera z sygnaturki. Chciałbym żeby zapewniała przynajmniej te 45+ FPS. Ustawienia średnie/niskie. Patrzyłem na Gtx960 4GB lub 1050ti, co jest odpowiednikiem w AMD to nie mam pojęcia. Chciałbym wydać jak najmniej.

#2 Użytkownik jest niedostępny   kropert 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1200
  • Dołączył: Wt, 28 Mar 17

Napisany 17 Styczeń 2018 - 12:44

do wota i takich ustawien to ci GT 1030 wystarczy :D

#3 Użytkownik jest niedostępny   Putout 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1534
  • Dołączył: Pn, 30 Lis 15

Napisany 17 Styczeń 2018 - 12:55

odpowiednik 960/1050ti de facto nie istnieje. ewentualnie r9 380
ale do średnioniskich wystarczcyx gt 1030. ruskim z gamegpu wyszło że średnie 65 na maks robi 1050ti.

#4 Użytkownik jest niedostępny   mefiak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Wed, 09 Maj 07

Napisany 17 Styczeń 2018 - 13:04

Na high w 1080p 1030 daje 45-55 fps na Serene Coast. Innych map jeszcze nie gralem bo rzadko na tym odpalam WoTa (na 9.21 z modelami HD oczywiscie).

#5 Użytkownik jest niedostępny   Mateusz31 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1938
  • Dołączył: So, 15 Cze 13

Napisany 17 Styczeń 2018 - 13:22

GT1030 to może nie być najlepszy pomysł, za niedługo może wejść nowy silnik (albo już jest, nie gram od dłuższego czasu) i może być kiepsko na słabych kartach, proponowałbym minimum GTX1050.

Ten post był edytowany przez Mateusz31 dnia: 17 Styczeń 2018 - 13:22


#6 Użytkownik jest niedostępny   Vetinari 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 367
  • Dołączył: Cz, 17 Sie 06

Napisany 17 Styczeń 2018 - 13:24

Zobacz postmefiak, o 17 Styczeń 2018 - 14:04, napisał(a):

Na high w 1080p 1030 daje 45-55 fps na Serene Coast. Innych map jeszcze nie gralem bo rzadko na tym odpalam WoTa (na 9.21 z modelami HD oczywiscie).

Na teraz GTX1030 jak najbardziej wystarczy biorąc pod uwagę wymagania autora tematu. Pytanie co będzie jak WoT przejdzie na nowy silnik graficzny. Jeśli autor kupuje kartę typowo pod WoTa to powinien brać pod uwagę marcową aktualizację i potencjalny wzrost wymagań. Ja na miejscu autora dopłaciłbym np. do 1050, żeby później nie żałować.

#7 Użytkownik jest niedostępny   brzooza 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 619
  • Dołączył: Wed, 14 Wrz 16

Napisany 17 Styczeń 2018 - 13:31

ja bym brał 1080ti do tego, a skąd wiesz czy później nie pograsz w coś innego ;P

#8 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6053
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 17 Styczeń 2018 - 14:19

Tak gtx1080ti do Pentiuma i 300w zasilacza. :E

A tak na poważnie to będę szukał gtx1050 na jakiś obniżkach ewentualnie używanych, powinna starczyć do czołgów.

#9 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12364
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 17 Styczeń 2018 - 15:03

1050ti all max 1080p (tylko cienie średnie) mam 90-110 kl/s - nawet AA maksymalny ustawiony

#10 Użytkownik jest niedostępny   Tau45 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 213
  • Dołączył: Pn, 24 Cze 13

Napisany 17 Styczeń 2018 - 16:14

U mnie na GTX950 w 1080p na maksymalnych możliwych ustawieniach bardzo ładnie chodzi na stałych 60fps, tylko na tych dużych mapach 30vs30 czasem dropi do 50 jak szybko kręcisz kamerą z widokiem na całą mapę :)
Chociaż do takiego grania GTX950 wystarcza na styk - a w marcu wchodzi enCore - więc jeżeli chcesz pograć na ultra w 1080p przy stałych 60fps+ to weź przynajmniej 1050 Ti :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   ernorator 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 421
  • Dołączył: Cz, 30 Maj 13

Napisany 17 Styczeń 2018 - 18:40

gtx950->gtx1050->gtx1050ti->gtx960 4gb

WoT chodzi lepiej na kartach nvidii więc amd bym odpuścił, dodatkowo ceny mają z kosmosu i nie ma odpowiednika na ten segment rynku. Osobiście starał bym się kupić 1050 ti za 650-700 nową ze sklepu, nawet z amazona.de

Ten post był edytowany przez ernorator dnia: 17 Styczeń 2018 - 18:40


#12 Użytkownik jest niedostępny   ShaDow_Pro 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1570
  • Dołączył: So, 05 Paź 13

Napisany 17 Styczeń 2018 - 23:13

1050 w FHD potrafiła dostać czkawki na ultra, wiec polecam 1050TI. Tym bardziej że niedługo nowy silnik.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Raptor9 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 774
  • Dołączył: Nd, 09 Maj 04

Napisany 17 Styczeń 2018 - 23:32

Mnie WOT chodzi stałe 60FPS na max detalach + AA w FHD, więc przy Twoich średnio niskich wymaganiach wystarczy duuuużo słabsza karta niż GTX 950 :)

Ten post był edytowany przez Raptor9 dnia: 17 Styczeń 2018 - 23:36


#14 Użytkownik jest niedostępny   Kapucynałke 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 916
  • Dołączył: Wed, 13 Sie 14

Napisany 18 Styczeń 2018 - 00:43

Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)

powiedzmy że jak na obecny stan 760zł jeszcze jest granicą do zniesienia, koledze składałem pół roku temu kompa to zotac 2 wiatrakowy 680zł :thumbup:

gt1030 słabo się sprawuje w wocie, oglądałem reckę bodaj u techliptona i marnie to wyglądało.. 1050 2gb nie warto bo ram będzie ograniczał a to i tak kosztuje 500-550zł lepiej dobulić do TI i mieć spokój na jakiś czas. Warto kupić 1050ti w twoim wypadku będzie ci się dobrze łączyło z g4560


a jak chcesz całkowicie po taniości Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)

Ten post był edytowany przez Kapucynałke dnia: 18 Styczeń 2018 - 00:52


#15 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12364
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 18 Styczeń 2018 - 06:48

Zobacz postKapucynałke, o 18 Styczeń 2018 - 00:43, napisał(a):

1050 2gb nie warto bo ram będzie ograniczał a to i tak kosztuje 500-550zł lepiej dobulić do TI i mieć spokój na jakiś czas. Warto kupić 1050ti w twoim wypadku będzie ci się dobrze łączyło z g4560

all max (cienie tylko medium) 1920x1080, 90+ kl/s i uzycie vram 2,3gb - na high spokojnie poniżej 2 będzie, więc spokojnie może brać do WoTa karty 2 gigowe
https://www.youtube....eature=youtu.be

#16 Użytkownik jest niedostępny   ernorator 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 421
  • Dołączył: Cz, 30 Maj 13

Napisany 18 Styczeń 2018 - 08:30

1050ti - 679pln

http://allegro.pl/ka...7135873882.html

1050ti - 689pln

http://www.gral.pl/G...4GB D5_526.html

Ten post był edytowany przez ernorator dnia: 18 Styczeń 2018 - 10:14


#17 Użytkownik jest niedostępny   mefiak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Wed, 09 Maj 07

Napisany 18 Styczeń 2018 - 11:59

Zobacz postVetinari, o 17 Styczeń 2018 - 13:24, napisał(a):

Na teraz GTX1030 jak najbardziej wystarczy biorąc pod uwagę wymagania autora tematu. Pytanie co będzie jak WoT przejdzie na nowy silnik graficzny. Jeśli autor kupuje kartę typowo pod WoTa to powinien brać pod uwagę marcową aktualizację i potencjalny wzrost wymagań. Ja na miejscu autora dopłaciłbym np. do 1050, żeby później nie żałować.


Co bedzie to mozna zobaczyc przeciez WG jeszcze w ub. roku wydalo "tester" i imo wymagania az tak znaczaco sie nie zmienia.
na i3 2100 i 1030 https://imgur.com/a/38Hyp - srednie, https://imgur.com/a/bFT1y - wysokie (chociaz szczerze to obraz nie byl w 100% plynny), na 1060 i i5 6500 na ultra wyciagalo jakies 12-13k punktow.
Oczywiscie, dolozyc do szybszej karty zawsze warto i to nie podlega dyskusji. Tym bardziej ze jak na dzisiejsze standardy to juz tak biednie wot nie wyglad jak te 3-4 lata temu/

#18 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4781
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 18 Styczeń 2018 - 12:10

we wocie :E i tak najlepiej 3 detale wylaczyc wogóle nic nie wnoszą a bardzo mocno jeb... po gałach.1050 bez najmniejszych problemow ogarnia max detale we wocie,ja tak jak pisalem wyzej mam 3 wyłączone : dodatkowe efekty w trybie snajperskim,gęstość roslinnosci,efekty rozmycia spowodowane ruchem oo i nawet 4 sie znalazł dynamiczne zmiany jakosci efektów.co do nowego silnika tej zje.... gry :E to w tym benchmarku na sprzecie z sygnaturki na full detalach jest ponad 9tys , na srednich mamy juz 27tys.ogolnie jak juz bedzie dostepny ten nowy engine to po ustawieniu mix deatlow na wysokie srednie i niskie gierka bedzie dobrze hulac nawet na 1050.

Ten post był edytowany przez unadarek dnia: 18 Styczeń 2018 - 12:11


#19 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6053
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 23 Styczeń 2018 - 17:02

heh na minimalnych to nawet chodzi na HD610. :lol2:

#20 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12364
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 23 Styczeń 2018 - 17:50

ja grałem w WoTa na gf 8400gs 64bit :E

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych