Forum PCLab.pl: Złożę z tego dobrego kompa? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Złożę z tego dobrego kompa? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Gragasek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Cz, 13 Gru 12

Napisany 17 Luty 2018 - 20:38

Witam ;)
Będę składał swój pierwszy kompuer w zyciu, bardziej zależy mi na ocenie tego czy dane części będą do siebie pasować i czy będę wszystko połączyć w działającą całość, czy zapomniałem o jakiś częściach/ przewodach itp?
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś poświęci chwilkę i wytknie mi o czym zapomniałem, lub jeśli coś z czymś miałoby razem nie współgrać ;)
-karta graficzna geforce gtx 750
-obudowa gamer BPV2
-Płyta główna DELL 790 SFF Socket 1155
-Procesor Intel Core i5-2400 3,1 GHz 6MB cache LGA 1155
-dysk twardy Dysk 1TB do PC WD BLUE WD10EZEX 3,5 7200rpm 64MB
-ram 8GB ddr3 samsung złącza DIMM, 1600 mhz, PC3-12800
-zasilacz ATX 500W SATA 3xSATA 2xMOLEX 20+4 PIN *FV
-stacja dysków jakaś

I TU PYTANIE GŁÓWNE : Czy majać te części jestem już w stanie składać komputer, czy potrzebuje dokupić jakieś dodatkowe kabelki, przewody, gniazda, czy cokolwiek, jeśli tak to co?
z góry bardzo dziekuje za poswiecony czas na pomoc mi :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   RobONtouR 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 402
  • Dołączył: Nd, 17 Wrz 17

Napisany 17 Luty 2018 - 20:44

Wiesz że za każdym razem podczas włączania komputera będziesz musiał potwierdzać F1 błędy CMOS o brak wentylatora dysku czy przedniego panelu a nawet nie domkniętej obudowy :) szukaj innej płyty głównej chyba że Ci to nie przeszkadza

mam tą samą płytę i jest spoko bo tanio nabyłem 4 moduły pamięci ram po 2gb a do tego używam integry z CPU też włożyłem ją do zwykłej obudowy ale uważam że warto za tą cenę mam zintegrowany układ z cpu wydajności 8500GT

Ten post był edytowany przez RobONtouR dnia: 17 Luty 2018 - 20:51


#3 Użytkownik jest niedostępny   przemekan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6863
  • Dołączył: So, 08 Cze 13

Napisany 17 Luty 2018 - 21:32

Podstawowe pytanie czy procesor jest z chłodzeniem, czy wersja OEM.

#4 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3603
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 17 Luty 2018 - 21:45

Jaki jest model zasilacza?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Gragasek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Cz, 13 Gru 12

Napisany 17 Luty 2018 - 22:06

zasilacz: http://allegro.pl/za...68.html#thumb/2 , jeśli macie coś lepszego polecić w cenie ok 100 zł to piszcie,
a co do procesora to jest z chłodzeniem

#6 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3603
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 18 Luty 2018 - 17:49

Zobacz postGragasek, o 17 Luty 2018 - 22:06, napisał(a):

zasilacz: http://allegro.pl/za...68.html#thumb/2 , jeśli macie coś lepszego polecić w cenie ok 100 zł to piszcie,
a co do procesora to jest z chłodzeniem

Daj spokój z takim zasilaczem no name, nie zapomnij, że bezawaryjność całego zestawu zależy od zasilacza, jego stabilności i sprawności. Najtanszy sensowny zasilacz to twojego zestawu to Chieftec 400w za 124zł https://www.emag.pl/...8/pd/DGPWHMBBM/ poniżej tego nie schodź. Ja bym Ci polecił Chieftec 500w za 135zł https://www.sferis.p...00s-atx-p384483

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych