Forum PCLab.pl: Calkowity podział internetu z jednej Lini - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Calkowity podział internetu z jednej Lini

#1 Użytkownik jest niedostępny   Mordziak1990 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 18

Napisany 21 Luty 2018 - 01:09

Witam, przeczytałem wiele postów na ten temat,ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Nad salonem fryzjerskim są 3 mieszkania, wszyscy, łącznie z salonem używają jednego
Łącza i routera który znajduje się u mnie w mieszkaniu.
Że względu na bardzo duża ilość użytkowników, router bardzo często się wiesza, i wymaga mojej interwencji w postaci resetu. Niby nic , ale zazwyczaj nie ma mnie w domu i wszyscy czekają na mój powrót, zaproponowałem zakup lepszego sprzętu, na co niestety biedni studenci i Janusz biznesu nie wyrazili aprobaty. I tu moje pytanie,chce się podłączyć do tej sieci alternatywnie, kupić sobie porzadniejszy router, ich badziewie wystawić na korytarz i niech się bawią. Co muszę Kupić żeby zmostkowac łączę żeby oba routery działały niezależnie od siebie? Opcja ustawienia szybkości naplywajaca di routera była by idealna do sprawiedliwego podziału 50% na mój i 50 na resztę mieszkańców i fryzjera i jego klientów. Itd. PS. Łączę jest bardzo szybkie i stabilne więc wina na pewno leży po stronie sprzetu

#2 Użytkownik jest niedostępny   RobONtouR 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 391
  • Dołączył: Nd, 17 Wrz 17

Napisany 21 Luty 2018 - 01:19

-

Ten post był edytowany przez RobONtouR dnia: 24 Marzec 2018 - 12:58


#3 Użytkownik jest niedostępny   Mordziak1990 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 18

Napisany 21 Luty 2018 - 03:24

[quote name='RobONtouR' date='21 Luty 2018 - 01:19' timestamp='1519172372' post='15008750']
co to za modem ? światłowód ? DSL ? ADSL ?
[/quoteu]
ADSl

#4 Użytkownik jest niedostępny   Mordziak1990 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 18

Napisany 21 Luty 2018 - 04:47

I pytanie dodatkowe... wcześniej sąsiedzi radzili sobie resetem przez panel admina. Teraz po wizycie jakiegoś informatyka, nie ma możliwości wejścia na stronę routera,bawiłem się teraz troszkę Network managerem itd, i raz udało mi się połączyć z strona startową ale po paru sekundach wywaliło:( stress testów wolę nie robić bo to jeszcze się zapalić może:(

#5 Użytkownik jest niedostępny   RobONtouR 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 391
  • Dołączył: Nd, 17 Wrz 17

Napisany 21 Luty 2018 - 11:30

-

Ten post był edytowany przez RobONtouR dnia: 24 Marzec 2018 - 12:58


#6 Użytkownik jest niedostępny   Szczota 

  • n00b
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8677
  • Dołączył: Wed, 29 Gru 04

Napisany 21 Luty 2018 - 18:34

Nie wymieniaj routera!
Ty nie masz problemu przeciez tylko oni. Skoro nie chca dac kasy na sprzet lepszy tzn ze to nie jest duzy problem.
No chyba ze oni placa za neta a ty masz za free to co innego

#7 Użytkownik jest niedostępny   Mordziak1990 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 18

Napisany 22 Luty 2018 - 12:30

Kupiłem router Asus1200r podłączyłem do tego ala liveboxa.udostepnilem wszystkim na tydzień w ramach testu. Teraz pytanie jak ustawić DDNS, nie mogę bezpośrednio się podłączyć do gniazda bo livebox ma podłączony telefon fryzjera...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych