Forum PCLab.pl: Zestaw za 2x 500+ - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zestaw za 2x 500+ Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   zawi3j 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: So, 16 Sty 16

Napisany 24 Luty 2018 - 23:29

Jestem dzis śmieszkiem oczywiście z tym 500+ to żarty sobie robie :)

Poszukuje peceta bo starego nie ma nawet sensu ratować .

Co wymodziłem ? Prosiłbym o ocene i rady :) Dam czesci + ceny proszę o opinie kogoś kto ma większe pojecie ode mnie ^^

Procek: i5 2400 + chlodzenie -219 zł
Plytka: DELL 790 SFF Socket 1155 D28YY AMSO - 90 zł
Grafika GTX 660 Ti 2GB DDR5 - 390 zł
ram 16 gb ddr 4x4 gb PC3-10600R, DDR3 1333MHz -170
hdd 250 gb 7200 rpm wd blue -65 zł nowy
obudowa zasilacz: logic b21 + Logic 500 W 100
ssd goodram 128 gb 180 zł

Wszystko ma fajnie współgrać z cs go i normalnym przeglądaniem internetu + normalną pracą na komputerze, office, czasem ps, sony vegas może albo i nie może to taki plan na przyszłość :) Musi się dać unowoczesnić żeby nie stało sie to co z moim komputerem gdy kupie nowy wyleci przez okno balkonu z 2 piętra prosto na kostke albo do ogrudków współlokatorów - jeszcze się nie zdecydowałem:)

A może posiadasz coś co mnie zainteresuje i chciałbyś za to ps4 z grami i jakąś gotówkę(oferta: http://forum.pclab.p...ptop-bądź-PC/)? tylko najpierw się pochwal niech inni ocenią ułatwisz mi robotę :-)

#2 Użytkownik jest niedostępny   RobONtouR 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 402
  • Dołączył: Nd, 17 Wrz 17

Napisany 25 Luty 2018 - 00:17

-

Ten post był edytowany przez RobONtouR dnia: 25 Marzec 2018 - 13:43


#3 Użytkownik jest niedostępny   zawi3j 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: So, 16 Sty 16

Napisany 25 Luty 2018 - 00:36

osobiscie mam jeden z czarnej listy od 2008r, raz upalił mi płyte jak komp był na gwarancji była to burza brakło prądu i komp nie wstał już po wznowieniu zasilania ^^ Ale od tamtej pory 0 problemów. Podasz przykład czegoś bezpicznego co nie upali mi nóg i jajek nie ugotuje na twardo jak kopne w obudowe ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   pillsxp 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 312
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 09

Napisany 25 Luty 2018 - 01:09

Powiem wam że markowe nie znaczy dobre, mi Chieftec GPS 350 AB spalił 2 dyski twarde zaczym zakończył pracę.

#5 Użytkownik jest niedostępny   termit202 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Cz, 11 Kwi 13

Napisany 26 Luty 2018 - 09:46

Wyrzuć SSD, a zamiast tego kup nowy HDD, np. Toshiba p300, SSD kiedyś dołożysz.

Darowałbym sobie taką ilość RAM'u, może szybsze 2x4?

660 Ti w tej cenie? Poszukaj dobrze, żeby nie utopić pieniędzy.

Rozglądałem się za budą z zasilaczem, w komplecie dostaniesz albo starego FSP, albo Modecomy/Heden'y czy inne pachrusty.
Szukałbym budy do 30 zł i resztę na zasilacz, z przesyłkami wyjdzie to samo, ale masz pewniejszy zasilacz.

#6 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2485
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 26 Luty 2018 - 09:49

Zobacz postpillsxp, o 25 Luty 2018 - 01:09, napisał(a):

Powiem wam że markowe nie znaczy dobre, mi Chieftec GPS 350 AB spalił 2 dyski twarde zaczym zakończył pracę.


To ze marka znana nie znaczy że to nie bubel ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   zawi3j 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: So, 16 Sty 16

Napisany 19 Marzec 2018 - 12:44

A co powiecie na takie cos ? z wysyłkami 4x 500+

i5 6600k
Płyta główna ASRock B150M PRO4S 1151 DDR4
ASUS Radeon RX 550 4GB GDDR5
GOODRAM 8GB 2133MHz Play CL15
Dysk SSD GOODRAM CX300 120GB 555/540 MB/s SATA III
Obudowa Rampage Miracle Gaming z oknem
COOLERMASTER G550M 550W MODULARNY 80+

#8 Użytkownik jest niedostępny   krsone1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 65
  • Dołączył: Pn, 16 Lut 15

Napisany 19 Marzec 2018 - 16:52

SSD to świetny pomysł, weź 6600 bez k do tej płyty, bo przepłacasz za niewykorzystane możliwości, jeśli nie to inaczej dołóż do z170 bo nie podkręcisz proca na płycie z chipsetem b150, do tego służą tylko "zetki". Jeśli to używany składak to jak dla mnie jest to przeciętny deal

#9 Użytkownik jest niedostępny   zawi3j 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: So, 16 Sty 16

Napisany 25 Marzec 2018 - 00:21

To znowu ja na bani wiem wiem, utruje wam tyłki, ale... Coraz większe dylematy....

Szukam komputera juz nie do 1000 tylko do 2 tys... Czego Oczekuje ze przez najbliższe 2 lata nie dołożę ani złotówki a pogram w cs'a go i może kilka jakiś fajnych strzelanek, samochodówek, zabójczego wielbłąda słonia czy co tam było. Ale prócz grania zmontuje jakiś fajny filmik w vegasie albo adobe premier... odpale photoshopa czy dziewczyna napisze jakiegoś trojana w javie, c++ bo na inżynierce z informatyki jest :) Zapytacie czy posiadam ori i na licencji TAK MAM DOSTĘP stjudent ediszyn ;)

Myślałem też nad jakimś lapkiem i7 7700hq 8 gb ddr4 1050 ti lenovo legion, czy tam coś ze stajni msi, tylko że ja lubię kopać jak jestem zły, jak takiego lapka kompne to będę płacił raty za 3 kg złomu a komp jak komp wymienię obudowe na kolejną na 50 zł...

A właśnie tylko alezaje...drogo wchodzi w gre bo raty 0 %. (promila)

Jak na razie uzbierałem coś za 2500 wiem przeżyje te 2500 ale wolałbym raty zamknąć poniżej 100 zł msc...

a co wymysliłem teraz ?

Asrock z370 pro4, prawie nowa, gwarancja 32m
procek 8600k
MSI GeForce GTX 1050 Ti LP 4GB LOW PROFILE
Dysk SSD GoodRam CL100 SSDPR-CL100-120 SSD 120G
Pamięć RAM GoodRam Iridium DDR4 8GB (2x4GB) 2400
Zasilacz Chieftec iArena GPA-500S8 500W 80+ 500 W
obudowa atx za 50 dych
zalezy mi zeby komp byl rozwojowy zebym za 5 lat dokupił jakiś badziew i kolejne 37 lat do emerytury ciągnął :)

p.s wiem ze nie jestem śmieszny jestem pijacko zdesperowany...

... Pozdrawiam A.A zawi3j

#10 Użytkownik jest niedostępny   parcu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 301
  • Dołączył: Wt, 08 Gru 15

Napisany 25 Marzec 2018 - 00:52

Zobacz postpillsxp, o 25 Luty 2018 - 01:09, napisał(a):

Powiem wam że markowe nie znaczy dobre, mi Chieftec GPS 350 AB spalił 2 dyski twarde zaczym zakończył pracę.


A w niemarkowych dobrych nie znajdziesz :). Mi Modecom Feel 2 600W uszkodził 1 dysk twardy, 2 spalił; a pracować dalej pracuje :D

Zobacz postwingedhusar, o 26 Luty 2018 - 09:49, napisał(a):

To ze marka znana nie znaczy że to nie bubel ;)


Dokładnie... Przykład: Corsair VS

#11 Użytkownik jest niedostępny   zawi3j 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: So, 16 Sty 16

Napisany 25 Marzec 2018 - 22:02

nikt nic nie dopowie od siebie ? zestaw na ktorym zmontuje jakiś filmik w vegasie i pogram w cs'a go nie mowie o 4k ale 1080 p full hd

Ten post był edytowany przez zawi3j dnia: 25 Marzec 2018 - 22:02


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych