Forum PCLab.pl: FIFA 18 się zacina,co wymienić ? co jest nie tak...? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

FIFA 18 się zacina,co wymienić ? co jest nie tak...? Zacina się gra Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Amatorr00 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wt, 13 Mar 18

Napisany 13 Marzec 2018 - 19:40

Witam. Zacina mi się fifa 18... co mogę wymienić w moim komputerze,aby zaczęła poprawnie działać..co jest nie tak ?

Wymagania Gry:

Rekomendowane: Intel Core i5-3550K 3.4 GHz/AMD FX 8150 3.6GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 660/Radeon R9 270 lub lepsza, 50 GB HDD, Windows 7/8.1/10 64-bit

Minimalne: Intel Core i3-2100 3.1 GHz/AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 1 GB GeForce GTX 460/Radeon R7 260 lub lepsza, 50 GB HDD, Windows 7/8.1/10 64-bit

Poniżej mój sprzęt...

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3416
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Marzec 2018 - 19:48

Zacina się ale na jakich ustawieniach, rozdzielczość/ustawienia graficzne?

1. GPU, powinno być 2GB
2. sprawdź HDD, czy nie ma badów.
3. CPU też dosyć słaby.

#3 Użytkownik jest niedostępny   viris33 

  • NIE dla składaków z allegro
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4084
  • Dołączył: Cz, 11 Sie 11

Napisany 13 Marzec 2018 - 19:48

GPU ciut za słabe. Kup coś szybszego używanego choćby R9 270X czy R9 280.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Amatorr00 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wt, 13 Mar 18

Napisany 13 Marzec 2018 - 19:55

Zobacz postxtn, o 13 Marzec 2018 - 19:48, napisał(a):

Zacina się ale na jakich ustawieniach, rozdzielczość/ustawienia graficzne?

1. GPU, powinno być 2GB
2. sprawdź HDD, czy nie ma badów.
3. CPU też dosyć słaby.

HDD czy nie ma badów czyli błedów tak ? a HDD to ? :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3416
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Marzec 2018 - 19:57

Zobacz postAmatorr00, o 13 Marzec 2018 - 19:55, napisał(a):

HDD czy nie ma badów czyli błedów tak ? a HDD to ? :)

dysk twardy, czy nie ma bad sektorów :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Amatorr00 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wt, 13 Mar 18

Napisany 13 Marzec 2018 - 20:01

Zobacz postxtn, o 13 Marzec 2018 - 19:57, napisał(a):

dysk twardy, czy nie ma bad sektorów :)

haha dobra :) jak moge to srpawdzic ?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 642
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 13 Marzec 2018 - 20:08

Jak sie fifa zacina to znaczy tylko jedno... czas zmienic kompa. Komp ma byc tylko do fify?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Amatorr00 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wt, 13 Mar 18

Napisany 13 Marzec 2018 - 20:13

Zobacz postEltik, o 13 Marzec 2018 - 20:08, napisał(a):

Jak sie fifa zacina to znaczy tylko jedno... czas zmienic kompa. Komp ma byc tylko do fify?


Gram jeszcze w lola Gta V, śmiga ładnie, ewentualnie fifa zacina...

#9 Użytkownik jest niedostępny   WhiteMamba 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 406
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 13 Marzec 2018 - 20:25

Na twoim kompie bez problemu FIFA powinna chodzić przy zmniejszonych detalach.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Amatorr00 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wt, 13 Mar 18

Napisany 13 Marzec 2018 - 20:28

Zobacz postWhiteMamba, o 13 Marzec 2018 - 20:25, napisał(a):

Na twoim kompie bez problemu FIFA powinna chodzić przy zmniejszonych detalach.

hah to czemu zacina ? :////

#11 Użytkownik jest niedostępny   WhiteMamba 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 406
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 13 Marzec 2018 - 20:56

Fifa17 podobne wymagania co fifa18, na i3-3220 i hd7750 1gb, grałem płynnie na niskich. Więc co cię tak śmieszy?

#12 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3416
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Marzec 2018 - 21:22

Zobacz postAmatorr00, o 13 Marzec 2018 - 20:28, napisał(a):

hah to czemu zacina ? :////

Na jakich ustawieniach grasz i jaka rozdzielczość? Zrób defragmentacje dysku nawet z poziomu windowsa.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Amatorr00 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wt, 13 Mar 18

Napisany 13 Marzec 2018 - 21:23

Zobacz postxtn, o 13 Marzec 2018 - 21:22, napisał(a):

Na jakich ustawieniach grasz i jaka rozdzielczość? Zrób defragmentacje dysku nawet z poziomu windowsa.

zmieniłem teraz na niskie i dalej zacina, własnie 10 minut temu zaczałem defragmentacje

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych