Forum PCLab.pl: Firefox nie wczytuje stron - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Firefox nie wczytuje stron Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Bacik333 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: So, 30 Sty 16

Napisany 17 Marzec 2018 - 16:35

Witam od wczoraj firefox przestał mi wczytywać strony. Wygląda to mniej więcej tak: https://zapodaj.net/...759311.png.html

Usuwałem cookies i pamięć podręczną. Nie pomaga

Prosze o pomoc

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   Bulsky 

  • stara gwardia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2781
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 17 Marzec 2018 - 16:49

w sensie nie widzisz znaków? napisz coś więcej o tym

#3 Użytkownik jest niedostępny   Bacik333 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: So, 30 Sty 16

Napisany 17 Marzec 2018 - 16:56

nie ładują się strony do końca. Klikam f5 10x i to samo. A za 5 minut wchodzę i wczytuje normalnie. Dziwna sprawa

#4 Użytkownik jest niedostępny   Bulsky 

  • stara gwardia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2781
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 17 Marzec 2018 - 17:06

rozumiem, że tylko z firefox jest problem? inne przeglądarki ok ? jeśli tak, to zawężamy sprawę - włączałeś jakieś pluginy, nowe aplikacje? 

Ten post był edytowany przez Bulsky dnia: 17 Marzec 2018 - 17:06


#5 Użytkownik jest niedostępny   Bacik333 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: So, 30 Sty 16

Napisany 17 Marzec 2018 - 17:30

Nie nic nie pobierałem, żadnych dodatków itd. Tak nagle to się stało. Tak tylko firefox

#6 Użytkownik jest niedostępny   Bacik333 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: So, 30 Sty 16

Napisany 17 Marzec 2018 - 17:47

teraz wchodząc tu: https://zapodaj.net/...a74899.jpg.html

#7 Użytkownik jest niedostępny   Bulsky 

  • stara gwardia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2781
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 17 Marzec 2018 - 17:49

Kiedyś robiło się tak, że najpierw robiłeś kopię zapasową z podzialem na sekcje informacji. Możesz użyć mozbackup.exe, następnie mając już taką kopię, zakładałeś nowy profil poleceniem np. z konsoli firefox.exe -P lub firefox.exe -profilemanager - tworzxyłeś nowy profil, ustawiałeś jego domyślność i odpalałeś. Jak jest ok, to przywracałeś określone sensje informacji, np. hasła, ustawienia sesji, ulubioner i inne bzdury. Ale mnie dziś to polecenie jakimś cudem nie dziala :) trzeba by sprawdzić dokumentację raz jeszcze.

Update: działa, tylko wyłącz firefox-a. Dziś nie jest mój dzień ..
Btw ładny zrzut 

Update: LINK

Ten post był edytowany przez Bulsky dnia: 17 Marzec 2018 - 17:52


#8 Użytkownik jest niedostępny   Bacik333 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: So, 30 Sty 16

Napisany 17 Marzec 2018 - 19:26

o kurde za skomplikowane na mój łeb xd

#9 Użytkownik jest niedostępny   riroze 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 14 Paź 17

Napisany 17 Marzec 2018 - 19:57

Witaj, mam ten sam błąd, zrobił sie po update firefox'a z wersji 58 > na 59 także niczym tego nie naprawisz trzeba czekac na update aż oni to poprawia, próbowałem już wszystkiego i nic nie pomogło dzieje się u mnie tak tylko na firefox.

Ten post był edytowany przez riroze dnia: 17 Marzec 2018 - 19:57


#10 Użytkownik jest niedostępny   xiondz 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 102
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 16

Napisany 17 Marzec 2018 - 20:12

Proponuje odpalić firefoxa, menu pomoc, następnie informacje dla pomocy technicznej. Wybierasz odśwież program firefox(kopia profilu pojawi się na pulpicie) albo uruchom ponownie z wył. dodatkami

#11 Użytkownik jest niedostępny   patoshikkk 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 24 Mar 11

Napisany 17 Marzec 2018 - 21:35

Mam to samo, nie wiem jak u was ale u mnie winna była wyłączona opcja cleartype w windzie. Po włączeniu wszystko było ok ale że drażnił mnie wygląd czcionek to szukałem innego rozwiązania i pomogła zmiana ustawienia w about:config pozycja gfx.direct2d.disabled na wartość true. Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez patoshikkk dnia: 17 Marzec 2018 - 21:36


#12 Użytkownik jest niedostępny   omkar 

  • Prawdziwy człowiek bez statusu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4104
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 17 Marzec 2018 - 22:19

Uruchom FF bez dodatków. Może któryś z nich powoduje problem?

#13 Użytkownik jest niedostępny   Bulsky 

  • stara gwardia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2781
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 17 Marzec 2018 - 22:59

Zobacz postpatoshikkk, o 17 Marzec 2018 - 21:35, napisał(a):

Mam to samo, nie wiem jak u was ale u mnie winna była wyłączona opcja cleartype w windzie. Po włączeniu wszystko było ok ale że drażnił mnie wygląd czcionek to szukałem innego rozwiązania i pomogła zmiana ustawienia w about:config pozycja gfx.direct2d.disabled na wartość true. Dodaj obrazek


fajnie, ale tego nie chciałem proponować :P

ps. dla odważnych można łatwo sprawdzić czy profil się wysypał. Fifefox.exe -p i założyć sobie nowy profil ale nie zaznaczac jako domyślny. Przy starcie będzie pytanie o wybór profilu. Wybieramy nowy założony i testujemy. Jak jest OK, to mamy zidentyfikowany obszar problemu

#14 Użytkownik jest niedostępny   riroze 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 14 Paź 17

Napisany 17 Marzec 2018 - 23:19

Zobacz postBulsky, o 17 Marzec 2018 - 22:59, napisał(a):

fajnie, ale tego nie chciałem proponować :P

ps. dla odważnych można łatwo sprawdzić czy profil się wysypał. Fifefox.exe -p i założyć sobie nowy profil ale nie zaznaczac jako domyślny. Przy starcie będzie pytanie o wybór profilu. Wybieramy nowy założony i testujemy. Jak jest OK, to mamy zidentyfikowany obszar problemu


jak to wina updatu jest przecież xD a wy o jakimś profilu czy dodatkach piszecie.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Bulsky 

  • stara gwardia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2781
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 17 Marzec 2018 - 23:26

Zobacz postriroze, o 17 Marzec 2018 - 23:19, napisał(a):

jak to wina updatu jest przecież xD a wy o jakimś profilu czy dodatkach piszecie.

zbytnio kolega upraszcza, u jednego problem będzie, u innego nie. sprawdzić nie zaszkodzi

#16 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • Codziennie pJEŻ swój kołnJEŻ!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17607
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 18 Marzec 2018 - 00:10

Napraw fonty w systemie

#17 Użytkownik jest niedostępny   riroze 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 14 Paź 17

Napisany 27 Marzec 2018 - 20:42

nie ma już tego błędu, najprawdopodobniej naprawili wersja 59.0.2

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych