Forum PCLab.pl: dobra konfiguracja za 2400PLN ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

dobra konfiguracja za 2400PLN ? Pomocy Bardziej doświadczeni Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   mistela222 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 04 Kwi 18

Napisany 16 Kwiecień 2018 - 23:27

Mam zamiar zakupić gotowy zestaw z allegro. Jednak dużo czytałem aby tego nie robić.W artykułach na ten temat jest wiele przeciw ale ja nie dopatrzyłem się żadnych.

Podobno:

WCISKANE podzespoły, które nie przeszłyby jako markowy towar ze sklepu z RTV.

Problemy z GWARANCJĄ po zerwaniu plomb. Otrzymałem wiadomość od sprzedającego, że po sprawdzeniu konfiguracji mogę je zerwać w celu konserwacji, że są to plomby kontrolne.

Sprzęt:
obudowa Genesis titan 700
płyta MSI® H310M PRO-VD
i3-8100 - 3.6GHz(4 rdzenie / 4 wątki, 6MB cache)
karta graficzna: ZOTAC GeForce GTX 1050Ti - 4GB VRAM
HDD: 1TB 7200rpm Toshiba P300 (64MB cache)
o Ram wiem tylko: 16GB RAM (2x8GB) DDR4 2400MHz nie znam producenta
zasilacz: Chieftec TPS-500S 500W 80+ Bronze
Za podobny zestaw w sklepie ok 3600 ja mogę kupić za 2420PLN. Warto?
Za zbliżony zestaw w KOMPUTRONIK (konfigurator sklepu)już ze złożeniem drożej (o ok.700 zł.)

Ten post był edytowany przez mistela222 dnia: 17 Kwiecień 2018 - 00:24


#2 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2485
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 17 Kwiecień 2018 - 05:39

Mnie tam na oko wychodzi ze 150zl taniej niż w zestawie, nie wiem w którym sklepie ci wyszlo 3600 :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   pabloesc 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3457
  • Dołączył: Pn, 01 Sie 16

Napisany 17 Kwiecień 2018 - 07:51

Upewnij się, czy zasilacz który dali do zestawu. na pewno posiada certyfikat sprawności 80+Bronze. Ważne jest jaki ram 2400 dali do zestawu. Im niższe opóźnienie CL tym lepiej. Jak jakiś z CL17 to raczej bym odpuścił, ale jak 14, czy 15, lub ew..16 to może być. 16gb w dwóch modułach (2x8gb) będzie w grach wydajniejszą opcją od 16gb (1x16gb), bo gry wykorzystują tzw.. Dual Chanel. Jak Masz możliwość zmiany konfiguracji, to zamiast talerzowego HDD dał bym szybki dysk SSD o pojemności około 240GB. Jak zabraknie Ci miejsca, to talerzowy HDD zawsze Możesz w przyszłości dokupić i samemu zamontować. Plomby nie powinny ograniczać możliwości rozbudowy komputera. Zestaw nie budzi u mnie jakiejkolwiek krytyki. Trzeba by sprawdzić te dwa podzespoły(zasilacz, ram) i wybrać zestaw z SSD, bo HDD strasznie muli przy uruchamianiu Windowsa.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6092
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 17 Kwiecień 2018 - 10:24

Zobacz postmistela222, o 16 Kwiecień 2018 - 23:27, napisał(a):



Za podobny zestaw w sklepie ok 3600 ja mogę kupić za 2420PLN. Warto?
Za zbliżony zestaw w KOMPUTRONIK (konfigurator sklepu)już ze złożeniem drożej (o ok.700 zł.)


Za taki zestaw wychodzi ~ 2700.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Maciekoks2004 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 27 Mar 18

Napisany 18 Kwiecień 2018 - 07:56

Ja kupiłem ostatnio taki tylko że z 1050Ti za niecałe 2500zł, a zasilacz 80+ z aerocoola

https://chillblast.p...category_id=537

#6 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3602
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 18 Kwiecień 2018 - 10:40

Zobacz postmistela222, o 16 Kwiecień 2018 - 23:27, napisał(a):

Mam zamiar zakupić gotowy zestaw z allegro. Jednak dużo czytałem aby tego nie robić.W artykułach na ten temat jest wiele przeciw ale ja nie dopatrzyłem się żadnych.

Podobno:

WCISKANE podzespoły, które nie przeszłyby jako markowy towar ze sklepu z RTV.

Problemy z GWARANCJĄ po zerwaniu plomb. Otrzymałem wiadomość od sprzedającego, że po sprawdzeniu konfiguracji mogę je zerwać w celu konserwacji, że są to plomby kontrolne.

Sprzęt:
obudowa Genesis titan 700
płyta MSIŸ H310M PRO-VD
i3-8100 - 3.6GHz(4 rdzenie / 4 wątki, 6MB cache)
karta graficzna: ZOTAC GeForce GTX 1050Ti - 4GB VRAM
HDD: 1TB 7200rpm Toshiba P300 (64MB cache)
o Ram wiem tylko: 16GB RAM (2x8GB) DDR4 2400MHz nie znam producenta
zasilacz: Chieftec TPS-500S 500W 80+ Bronze
Za podobny zestaw w sklepie ok 3600 ja mogę kupić za 2420PLN. Warto?
Za zbliżony zestaw w KOMPUTRONIK (konfigurator sklepu)już ze złożeniem drożej (o ok.700 zł.)

Zestaw wyglada ok, chociaż jeżeli to możliwe to dołóż 250zl do lepszego CPU i5-8400.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 18 Kwiecień 2018 - 10:55

Płyta główna dosyć podła (nie widzę na stronie producenta radiatorów na sekcji zasilania i tylko dwa sloty na RAM). Do Celerona w sam raz, a nie do i5.

#8 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3602
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 18 Kwiecień 2018 - 11:03

Zobacz postKyle_PL, o 18 Kwiecień 2018 - 10:55, napisał(a):

Płyta główna dosyć podła (nie widzę na stronie producenta radiatorów na sekcji zasilania i tylko dwa sloty na RAM). Do Celerona w sam raz, a nie do i5.

Obejrzyj test Liptona sprzed kilku dni testuje wlasnie ta plyte z i5-8400 i wypada ten set bezproblemowo. Nie siej defektyzmu...

#9 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 18 Kwiecień 2018 - 14:30

Zobacz postxtn, o 18 Kwiecień 2018 - 11:03, napisał(a):

Obejrzyj test Liptona sprzed kilku dni testuje wlasnie ta plyte z i5-8400 i wypada ten set bezproblemowo. Nie siej defektyzmu...
Link proszę.
Już znalazłem - https://www.youtube....h?v=WuCetp_vsQE
oglądam. Tak, faktycznie z temp. nie ma problemu ... czyli nie kupiłbym jej z powodu jedynie dwóch slotów na ram ;)

Ten post był edytowany przez Kyle_PL dnia: 18 Kwiecień 2018 - 14:34


#10 Użytkownik jest niedostępny   GreenApple 

  • jabłecznik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 703
  • Dołączył: Cz, 21 Sie 08

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 15:36

Witam, dodam propozycje od siebie może kogoś zainteresuje!

Procesor: i3 8100
Mobo: MSI h310pro-vd
RAM: ADATA 8GB 2400MHz XPG Z1 CL16 309zł !!!!
GPU: gtx 1060 3gb
PSU: SPC 500w
CASE: Modecom za 119zł w testach blacka wypada ok
HDD: 1TB p300

W chwili obecnej za ten zestaw zapłacimy 2417zł myślę,że w tej cenie jest ok!
Tu macie linka do tego jak wypada i3 8100 razem z GTX1060 w wersji 3GB.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych