Forum PCLab.pl: do 3000 bez karty graficznej - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

do 3000 bez karty graficznej Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Jacobs88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 12 Lis 17

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 07:50

Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)

Co myślicie o tym zestawie ?
Nie uwzględniłem grafiki, ponieważ zamierzam dokupić coś (prawdopodobnie MSI GeForce GTX 1060 Gaming 6GB) w późniejszym czasie.
Komputer ma służyć głównie do obsługi najróżniejszych programów (studia-informatyka), w mniejszej mierze do grania w wolnych chwilach.
Całość wychodzi 2650, z czasem prawdopodobnie dokupiłbym jakieś tanie chłodzenie AIO np : https://www.sferis.p...1-p568930?nobid

Ten post był edytowany przez Jacobs88 dnia: 21 Kwiecień 2018 - 09:42


#2 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11990
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 08:00

Popraw link.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Jacobs88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 12 Lis 17

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 08:26

Zobacz postDirian, o 21 Kwiecień 2018 - 08:00, napisał(a):

Popraw link.

Poprawione :lol2:

#4 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11990
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 08:47

Link działa ale niczego tam nie widać. Musisz zalogować się na morele i zapisać koszyk, a następnie wejść w zapisane koszyki i skopiować link i go tu wkleić. Ew wrzuć pojedynczo podzespoły linkami na forum.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Jacobs88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 12 Lis 17

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 09:41

http://forum.pclab.p.../info/fb21ef06/

Teraz powinno być w porządku.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11990
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 09:53

Pamięci zmień na Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził) - pewniejszy wybór pod Ryzena.

Do płyty głównej dokup aktualizację BIOS, bo ci nie ruszy ten Ryzen.

Zasilacz taki sobie, taniej masz lepszego Corsair CX550W, trochę drożej jeszcze lepszego Supremo L2. W podobnej cenie bardzo cichy Pure Power 10 500W z srebrnym certyfikatem. Wszystkie będą miały dluższą gwarancję od Modecoma.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Jacobs88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 12 Lis 17

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 10:47

Ten be quiet chyba rzeczywiście będzie sporo lepszym wyborem - 40 cybulionów nie zrobi jakiejś wielkiej różnicy, a zależy mi na kulturze pracy, o konieczności aktualizacji bios-u oczywiście wiem, a co do tych kości ram - z tymi które wybrałem może być jakiś problem ? - wydajność i kultura oczywiście na pierwszym miejscu, ale fajnie jak pc może przy okazji dobrze wyglądać, a te ram-y z led bardzo mi tutaj pasują :E

Ten post był edytowany przez Jacobs88 dnia: 21 Kwiecień 2018 - 10:48


#8 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11990
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 10:54

Problemu nie będzie, działać będą. Tylko nie wiadomo jakie parametry uda ci się ustawić na tej płycie, no ale to w sumie tyczy się sporej części pamiątek.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Jacobs88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 12 Lis 17

Napisany 21 Kwiecień 2018 - 14:57

Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)


Czyli ostateczna konfiguracja (z tym że grafika i chłodzenie dokupione później) wyglądała by w ten sposób - jakieś rady co można by jeszcze usprawnić/poprawić względnie niewielkim kosztem - co byłoby bardziej opłacalne.
P.S. Wiem że to AIO mógłbym sobie darować ale ... :E

https://www.komputro...medium=referral
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
https://www.x-kom.pl...medium=referral
https://www.x-kom.pl...ign=ceneo_click
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
https://www.sferis.p...1-p568932?nobid
W sumie daje to 4433+bios~~4450 pln.
Czy Waszym zdaniem jest to w miarę optymalna konfiguracja w tej kwocie ?

Ten post był edytowany przez Jacobs88 dnia: 21 Kwiecień 2018 - 16:06


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych