Forum PCLab.pl: Anno 1800 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (23 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Anno 1800 Dziewiąta odsłona Anno...

#21 Użytkownik jest dostępny   Dominix1910 

  • twitch/dominixtv
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9390
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 29 Styczeń 2019 - 02:49

Ja już dostęp dostałem :) Trochę się pogra.

#22 Użytkownik jest niedostępny   Blacklio 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4474
  • Dołączył: Pt, 05 Paź 07

Napisany 29 Styczeń 2019 - 07:20

Anno ma być 26 lutego, ja już od wczoraj sobie gram :D

#23 Użytkownik jest niedostępny   luckymike 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: Pt, 27 Kwi 18

Napisany 29 Styczeń 2019 - 07:46

Zobacz postBlacklio, o 29 Styczeń 2019 - 07:20, napisał(a):

Anno ma być 26 lutego, ja już od wczoraj sobie gram :D

przełożyli premierę na 16.04.2019.

Też dostałem dostęp, jak ogram to opiszę :)

Ten post był edytowany przez luckymike dnia: 29 Styczeń 2019 - 07:51


#24 Użytkownik jest niedostępny   luckymike 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: Pt, 27 Kwi 18

Napisany 29 Styczeń 2019 - 09:55

Zainstalowałem grę ale nie mogę zagrać. Pisze, że gra "dostępna już niebawem". W mailu mam napisane, że będę mógł zagrać 31 ale widze, że ludzie już grę streamują i wrzucają filmiki na yt. Ktoś wie o co chodzi?

#25 Użytkownik jest niedostępny   Boldwyn 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 278
  • Dołączył: Wed, 10 Cze 09

Napisany 29 Styczeń 2019 - 17:02

Być może są różne terminy różnych krajach/rejonach. Też czekam :)

#26 Użytkownik jest niedostępny   Blacklio 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4474
  • Dołączył: Pt, 05 Paź 07

Napisany 29 Styczeń 2019 - 17:19

Gdzie masz te filmiki na yt ?

Ten post był edytowany przez Blacklio dnia: 29 Styczeń 2019 - 17:25


#27 Użytkownik jest niedostępny   luckymike 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: Pt, 27 Kwi 18

Napisany 31 Styczeń 2019 - 15:19

Pograłem 2h i musze powiedzieć, że jestem pod wielkim wrażeniem. Twórcy wyciągnęli z poprzednich części wszystko co najlepsze i dodali jeszcze pare fajnych rozwiązań. Jeśli tak będzie wyglądała podstawowa wersja gry + dodatki które ją jeszcze rozbudują to mamy hit na lata. Do 1404 wracam cały czas a to już będzie jakieś 10 lat tak samo lubie następne części mimo, że 2005 była taka sobie.
Co mi się najbardziej podoba to ta idylla wypływająca z ekranu, która sprawia, że człowiek wpada w tytalny relaks.
No to Panowie i Panie czekamy do kwietnia.

PS.
Trzeba zbierać na dobrą grafike bo giera przy maksymalnych ustawieniach ma kosmiczne wymagania :)

Ten post był edytowany przez luckymike dnia: 31 Styczeń 2019 - 15:19


#28 Użytkownik jest niedostępny   Mackay22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1419
  • Dołączył: Pn, 06 Paź 14

Napisany 31 Styczeń 2019 - 15:35

No to jest godny następca Anno 1404 :thumbup: Ale optymalizacja kiepska.

#29 Użytkownik jest niedostępny   Wu70 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1352
  • Dołączył: Pn, 08 Gru 08

Napisany 31 Styczeń 2019 - 19:04

Zdziwiło mnie, że aż 22GB do pobrania :) Za kilka minut zaczynam i mam nadzieję, że jest tak jak piszecie :D

#30 Użytkownik jest niedostępny   luckymike 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: Pt, 27 Kwi 18

Napisany 01 Luty 2019 - 09:23

Nie rozumiem jednej rzeczy w 1404 można było zbudować miasto na powierzchni całej wyspy bez ani jednego budynku produkcyjnego a na drugiej wyspie same budynki produkcyjne. Tutaj żeby zbudować budynki produkcyjne trzeba mieć pracowników. Żeby było trudniej, żeby pozyskać sam Chmiel, który chce się zwozić na wyspe macierzystą trzeba zapewnić wszystkie dobra dla Rolników i awansować mieszkańców do Robotników - tylko po to żeby zwozić chmiel nic więcej :) Jest to zrobione inaczej ale czy lepiej? Czekam na wasze opinie.

#31 Użytkownik jest niedostępny   crush 

  • Sony Defense Force
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18211
  • Dołączył: Pn, 23 Sty 06

Napisany 02 Luty 2019 - 00:28

Dla samego chmielu nie trzeba awansować na robotników. Postawiłem na innej wyspie kilka farm, domki + jakąś tam podstawową infrastrukturę i tak to zostawiłem, a szyszki zwoziłem na główną.

Generalnie gram sobie dzisiaj od kilku godzin i całkiem przyjemnie.

#32 Użytkownik jest niedostępny   CAL44 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 255
  • Dołączył: Pt, 22 Kwi 16

Napisany 02 Luty 2019 - 11:20

Kody do bety https://sdqk.me/biRm...veaway#/rewards

#33 Użytkownik jest niedostępny   Shade 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2028
  • Dołączył: Wed, 30 Kwi 03

Napisany 02 Luty 2019 - 12:36

Zobacz postCAL44, o 02 Luty 2019 - 11:20, napisał(a):



Dzieki za linka!

#34 Użytkownik jest niedostępny   Dudzio 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 652
  • Dołączył: Cz, 04 Lut 10

Napisany 02 Luty 2019 - 14:10

I jak wrażenia, może jakieś screeny pokażecie? ;)

#35 Użytkownik jest niedostępny   Mackay22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1419
  • Dołączył: Pn, 06 Paź 14

Napisany 02 Luty 2019 - 14:13

Jeżeli ktoś lubił 1404 to polubi też 1800 najprościej ujmując.

W sklepie Ubisoftu można kupić kolekcjonerkę za 300zł przy użyciu kodu za punkty: https://store.ubi.co...48048c5962.html

#36 Użytkownik jest niedostępny   Wu70 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1352
  • Dołączył: Pn, 08 Gru 08

Napisany 02 Luty 2019 - 15:08

Gra bardzo przyjemna, ale ten uplay to syf. Wczoraj patrzę co on tak długo rezerwuje miejsca na dysku na jakąś aktualizację a się okazało, że zapomniał gdzie ma grę... Na szczęście chyba są tego świadomi bo niżej dodali przycisk "znajdź zainstalowaną grę" :E

#37 Użytkownik jest niedostępny   Blacklio 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4474
  • Dołączył: Pt, 05 Paź 07

Napisany 02 Luty 2019 - 17:19

Mnie to nie pomogło musiałem odinstalować grę i na nowo zainstalować, aktualizacja wariowała.
Wkurza mnie to że trzeba budować drogę do każdego budynku, dodatkowe podmenu przy przerzucaniu towarów ze statku na ląd bez sensu według mnie, w 1404 i 2070 lepiej to było rozwiązane.
Wpływał statek z zasięg portu i można było kliknąć na towar i sam się przerzucał do magazynu.

#38 Użytkownik jest niedostępny   luckymike 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: Pt, 27 Kwi 18

Napisany 02 Luty 2019 - 18:29

Zobacz postcrush, o 02 Luty 2019 - 00:28, napisał(a):

Dla samego chmielu nie trzeba awansować na robotników. Postawiłem na innej wyspie kilka farm, domki + jakąś tam podstawową infrastrukturę i tak to zostawiłem, a szyszki zwoziłem na główną.
Generalnie gram sobie dzisiaj od kilku godzin i całkiem przyjemnie.


Racja :D wystarczy mieć farmerów i już można rozpocząć produkcję, dzięki za wskazówkę. Faktycznie ta zmiana jest na plus bo podnosi realizm.
Tak sobie pykam i zauważyłem że ten wskaźnik poziomu produktywności odgrywa dużą rolę w grze, żeby budować duże miasta na wysokim poziomie trudności trzeba będzie nim pewnie nieźle kombinować. Co prawda pracownicy się burzą ale wystarczy jeden komisariat policji i jest spokój ;) Zresztą u mnie w mieście prawie połowa fabryk i farm pracuje na +25% i jakoś dają rade.

Zobacz postBlacklio, o 02 Luty 2019 - 17:19, napisał(a):

Wkurza mnie to że trzeba budować drogę do każdego budynku, dodatkowe podmenu przy przerzucaniu towarów ze statku na ląd bez sensu według mnie, w 1404 i 2070 lepiej to było rozwiązane.
Wpływał statek z zasięg portu i można było kliknąć na towar i sam się przerzucał do magazynu.

można w szybki sposób przeciągać na statek towary tak jak to było w 1404


Niech mi ktoś napisze jak odkryć Nowy świat bo nie wiem a mało czasu na bete zostało :)

Ten post był edytowany przez luckymike dnia: 02 Luty 2019 - 18:31


#39 Użytkownik jest niedostępny   Blacklio 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4474
  • Dołączył: Pt, 05 Paź 07

Napisany 02 Luty 2019 - 18:57

Wydaje mi się że jedyne dostępny jest Stary świat, w poprzedniej odsłonie Bety również jedynie był Stary Świat.

#40 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14176
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 02 Luty 2019 - 19:09

Ja też dzisiaj sobie pogrywam i wciąga. Na pewno gra wcześniej czy później do kupienia. Brakuje na rynku takich fajnych strategii.

  • (23 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych