Forum PCLab.pl: Konputer wlacza sie i wylacza przy formatowaniu systemu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Konputer wlacza sie i wylacza przy formatowaniu systemu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Vertex16 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 14

Napisany 07 Maj 2018 - 18:23

Prosze o pomoc bo jiz nie wiem co robic.Zrobilem format komputera niestety po kilku chwilach wystapil blad.Komputer został nieoczekiwanie uruchomiony ponownie lub napotkał nieoczekiwany błąd. Nie można kontynuować instalacji systemu Windows. Aby zainstalować system Windows kliknij przycisk OK w celu ponownego uruchomienia komputera, a następnie ponownie uruchom"Wpisalem w wiersz polecen regedit i tam zmienilem HKLocalmachine/SYSTEM/SETUP/STATUS/childcompletion w setup.exe z 1 na 3 i teraz komputer wlacza sie i wylacza z informacja ze system jest w 64% zainstalowan.Na zadne komendy nie reaguje.Prosze bardzo o pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   Wenez 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5622
  • Dołączył: Pt, 10 Sty 03

Napisany 07 Maj 2018 - 18:29

Pewnie dysk siada, albo pamięc uszkodzona.

Ten post był edytowany przez Wenez dnia: 07 Maj 2018 - 18:29


#3 Użytkownik jest niedostępny   pimiti76 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: Pn, 07 Maj 18

Napisany 07 Maj 2018 - 21:32

Jeśli posiadasz oryginalnego Windowsa postępuj zgodnie z krokami poniżej;

Podepniij pendriva najlepiej 16 gb, będziesz mieć pewność,

Pobierz nośnik instalacyjny Windows 10, wybierz opcje Flash (zgraj system na pendrive będzie tam taka opcja)

Wyłącz komputer

Wejdź do biosu, użyj opcji bootowania, wybierz opcje flash (pendrive).

Dzięki temu rozwiązaniu sformatujesz windowsa.

Mam nadzieje że pomogłem, pozdrawiam.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Vertex16 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 14

Napisany 09 Maj 2018 - 12:07

Takie cos mi sie wyświetliło.ktos wie co robic?
https://imgur.com/1pWXggL

#5 Użytkownik jest niedostępny   glauks 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10978
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 10 Maj 2018 - 12:06

hmm, chyba trochę skomplikowane

ten błąd c0000225 bardzo ogólny, coś nie tak z plikami bootowania, itp, więc praktycznie żadna wskazówka

wydaje mi się, ale tylko domysł, że ścieżka do pliku ładującego system jest zła w pliku bcd - winload jest w system32, nie w boot, itd - jest szukany w boot, a ponieważ go tam nie ma wyświetla się komunikat błędu

żeby skorygować trzeba wpisać właściwą ścieżkę w pliku bcd, polecenie w bcdedit mniej więcej

bcdedit /set {default} path=windows\system32\winload.exe

wejdż z odzyskiwania - powinno działać - albo z instalatora, wybierz naprawa, potem wiersz polecenia, w 10 ewentualnie w zaawansowane, i wpisz to polecenie

gdyby nie działało ewentualnie wpisz do wiersza polecenia

c:

cd windows\system32

i dopiero teraz wpisz to polecenie bcdedit; zamiast {default} spróbuj ewentualnie {current}

po każdym poleceniu enter

nie spotkałem się z takim błędem, tzn żeby winload był lokowany w boot, masz jakiś spreparowany instalator?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Vertex16 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 14

Napisany 10 Maj 2018 - 13:28

Instalator pobralem ze strony microsoftu.Bese musial z nim jechac do serwisu, bo nie dam rady tego sam zrobic.

#7 Użytkownik jest niedostępny   glauks 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10978
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 10 Maj 2018 - 21:24

a to dlaczego, to b. proste - wejdź jak do instalacji, zamiast instaluj wybierz naprawa, dalej jak powyżej - wpisuje się łatwo

#8 Użytkownik jest niedostępny   Vertex16 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 14

Napisany 16 Maj 2018 - 14:59

Zobacz postglauks, o 10 Maj 2018 - 21:24, napisał(a):

a to dlaczego, to b. proste - wejdź jak do instalacji, zamiast instaluj wybierz naprawa, dalej jak powyżej - wpisuje się łatwo

Nie mam czegos takiego.Wyskakuje mi tylko logo windowsa na czarnym tle a potem wyskakuje mi ten komunikat

#9 Użytkownik jest niedostępny   glauks 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10978
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 16 Maj 2018 - 15:30

zagadka - w komunikacie wyrażnie, że chce naprawiać pc, więc jakby instalator w ogóle nie startował

upewnij się w uefi\biosie, że startujesz instalator we właściwym trybie, tzn albo uefi, albo legacy, itd

jeśli nie spróbuj odzyskiwanie - jakiś klawisz zaraz po starcie, np F2 albo 4, może 10, 12, itp - jeśli odzyskiwanie wejdzie spróbuj napraw start, jeśli nie zadziała wiersz polecenia, i to polecenie bcdedit

w ogóle musiałbyś podać więcej szczegółów - w jakim trybie startuje system, uefi czy legacy; napisałeś "takie coś mi się wyświetliło'.. kiedy? - zainstalowałeś już system, czy nie; to może być komunikat z resetu instalatora, itp - wtedy musisz usunąć pliki instalatora z dysku i zacząć od początku instalację - wiele wskazuje na to, że to właśnie problem z resetem

#10 Użytkownik jest niedostępny   Vertex16 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 14

Napisany 17 Maj 2018 - 15:54

Czy moge gdzies wyslac filmik jak włączam komputer?Bedziecie widzieli jak to wyglada.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Vertex16 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 86
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 14

Napisany 17 Maj 2018 - 18:33

Dobra najwyraźniej moj komputer przestał sie nade mną pastwić i w końcu wyświetlił opcje naprawy.Zaznaczylem opcje przywrócenia ustawień fabrycznych.Bede informowal was dalej o stanie pc

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych