Forum PCLab.pl: Starszy zasilacz, nowy sprzęt - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Starszy zasilacz, nowy sprzęt Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   KamilAdam 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Wt, 07 Gru 10

Napisany 14 Maj 2018 - 22:09

Witam! Mam dylemat czy wymieniać 5 letniego OCZ Modxstream 500w, wcześniej miałem i5 4670k+gtx 770 a teraz i7 8700k (stockowe zegary z turbo) i 1070 ti. Co myślicie?

#2 Użytkownik jest dostępny   kater 

  • navigare necesse est, vivere non necesse est
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9153
  • Dołączył: Cz, 07 Wrz 06

Napisany 14 Maj 2018 - 22:17

Jak Ci działa i nie hałasuje to zostaw. No i jaka ta 1070Ti - bo są takie z 2 x 8 PCI-E i takie z 1 x 8 PCI-E i takie z 1 x 8 i 1 x 6 PCI-E. A w zasilaczu masz właśnie tę ostatnią konfigurację kabelkowni.

Mocy spoko styknie - jak dobijesz do maks. 350W podczas grania to będzie dużo. Normalnie poniżej 300W pewnie Ci będzie łykał. Ale napisz przede wszystkim jaka karta dokładnie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   KamilAdam 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Wt, 07 Gru 10

Napisany 14 Maj 2018 - 22:25

up@ działa i wgl nie hałasuje
Dokładny model to Inno3D GeForce GTX 1070 Ti iChill X3 V2 - https://www.x-kom.pl...-8gb-gddr5.html

#4 Użytkownik jest dostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4647
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 14 Maj 2018 - 23:46

Jak się nic nie dzieje to czemu chcesz zmieniac? Sprzętu raczej ci od razu nie spali :) jak będziesz miał resety to od razu do wymiany.

#5 Użytkownik jest dostępny   kater 

  • navigare necesse est, vivere non necesse est
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9153
  • Dołączył: Cz, 07 Wrz 06

Napisany 15 Maj 2018 - 12:44

KamilAdam - no z tego co widzę to masz 1 x 8 PCI-E więc luzik. Czyli zostaw i niech lata.

#6 Użytkownik jest niedostępny   KamilAdam 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Wt, 07 Gru 10

Napisany 16 Maj 2018 - 14:22

Okej, dzięki za pomoc :D

#7 Użytkownik jest niedostępny   Iri 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 715
  • Dołączył: Wed, 06 Lut 13

Napisany 16 Maj 2018 - 17:53

Jeśli masz gwarancję na sprzęt to w razie draki odsyłasz na gwarancję... jeśli nie to pomierzyłbym napięcia dla świętego spokoju i wtedy wydałbym werdykt czy już czas go zmienić czy jeszcze można pośmigać. ;)

Ten post był edytowany przez Iri dnia: 16 Maj 2018 - 17:53


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych