Forum PCLab.pl: Chłodzenie do FX 8350 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Chłodzenie do FX 8350 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   wolf611 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 18

Napisany 15 Maj 2018 - 19:22

Witam posiadam obecnie AMD Phenom 955, będę zmieniał na FX 8350. I stąd pytanie czy wie ktoś może czy będzie do niego pasowało stare fabryczne chłodzenie od Phenoma?

#2 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • Codziennie pJEŻ swój kołnJEŻ!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17584
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 15 Maj 2018 - 19:52

A phenomy 955 nie występowały w dwóch wersjach - 95W oraz 125W, i dostawały różne chłodzenia boxowe?

Fizycznie będzie pasować. Czy wyrabiać, zależy od ww..

Napisz jaką masz płytę główną, żeby nie było że wbijasz się na minę...

#3 Użytkownik jest niedostępny   wolf611 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 18

Napisany 15 Maj 2018 - 19:56

Zobacz postMitycznyJeż, o 15 Maj 2018 - 19:52, napisał(a):

A phenomy 955 nie występowały w dwóch wersjach - 95W oraz 125W, i dostawały różne chłodzenia boxowe?

Fizycznie będzie pasować. Czy wyrabiać, zależy od ww..

Napisz jaką masz płytę główną, żeby nie było że wbijasz się na minę...



As Rock 970M Pro 3. Ja mam phenoma 955 w wersji 125 w.

#4 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • Codziennie pJEŻ swój kołnJEŻ!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17584
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 15 Maj 2018 - 21:37

Komputer do czego używany?
Planujesz zmienić chłodzenie?

#5 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5727
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 16 Maj 2018 - 08:36

Platforma do wymiany, nawet nie myśl do płyty z tak słabą sekcją ładować FX-8350. To już lepiej używane LGA 1156 kupić byłoby :E. Podaj budżet, to się pomyśli.

#6 Użytkownik jest niedostępny   wolf611 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 18

Napisany 16 Maj 2018 - 08:37

Komputer do gier głównie jest. Nie wiem co robić czy chłodzenie lepsze kupować do niego bo słyszałem że na tej płycie właśnie coś sie grzeje.

#7 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5727
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 16 Maj 2018 - 08:38

Tak jak wyżej - do tej płyty nie kupuj FX-8350, bo sekcja się ugotuje.

#8 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3469
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 16 Maj 2018 - 15:22

Jak zmianę na takiego procesora masz w planach to ją porzuć, chyba że znalazłeś go w paczce chipsów.
Lepiej od razu zmienić wszystko, z używanych w podobnym budżecie to i5 na 1155 + płyta.

Ten post był edytowany przez gofer87 dnia: 16 Maj 2018 - 15:22


#9 Użytkownik jest niedostępny   wolf611 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 18

Napisany 16 Maj 2018 - 17:58

Tak ale jeszcze 8 gb ramu musze dokupić wtedy ddr 4 bo mam ddr 3 a to kolejne 300 zł

#10 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5727
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 16 Maj 2018 - 18:02

LGA 1155 jest na DDR3.

#11 Użytkownik jest niedostępny   wolf611 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 18

Napisany 16 Maj 2018 - 18:16

A ile warta jest ta płyta As Rock 970m używana ale na gwarancji kupiona koniec marca tego roku i procesor AMD phenom 955 3,2 GHz. Nie wiem czy jakiegoś intela w miarę w tej cenie znajde z płytą główną. JAk sprzedałbym nawet mój zestaw i dołożył te 100-150 zł max czyli koło 550 zł to jaki intel z płytą ddr3 szukać?

Ten post był edytowany przez wolf611 dnia: 16 Maj 2018 - 18:29


#12 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3469
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 16 Maj 2018 - 19:11

W takim budżecie to nowszego haswella śmiało kupisz i jeszcze zostanie:

http://allegro.pl/pl...17.html#thumb/5 +
http://allegro.pl/in...7351024620.html

Za stary zestaw z 200-250 zł weźmiesz jak będzie kupiec.

Ten post był edytowany przez gofer87 dnia: 16 Maj 2018 - 19:13


#13 Użytkownik jest niedostępny   wolf611 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 18

Napisany 16 Maj 2018 - 19:27

Myślałem że te nowsze intele to jużdd4 potrzebują a to ten mój raczej bedzie ok dobra to pomyślę nad tym dzięki!

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych