Forum PCLab.pl: Battlefield V - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (281 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Battlefield V Powrót po 16 latach do WW2

#5081 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2837
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 21 Czerwiec 2019 - 21:00

Wiele osob opisuje problemy na nvidii. Mam 8600K ustawiony na 4,8 GHz

#5082 Użytkownik jest niedostępny   Jack White 

  • Why so serious?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2010
  • Dołączył: Wed, 01 Maj 13

Napisany 21 Czerwiec 2019 - 21:40

Potwierdzam z GTX 1070, animacja szarpie, bardzo często pojawiają się ostre spadki, fps jest niestabilny.
Tak jak byłem wielkim fanem gier serii Battlefield tak piątka przybiła gwoździa i skutecznie mnie z tego wyleczyła.
Technicznie ta gra to koszmar, to nie powinno się pojawić.

#5083 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 543
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 21 Czerwiec 2019 - 21:55

Sprzeda mi ktos bone shakera? gram tylko online rankingowe a bez niego zero szans class A
nie ta gra

Ten post był edytowany przez AlienT dnia: 21 Czerwiec 2019 - 21:56


#5084 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2837
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 21 Czerwiec 2019 - 22:28

Zobacz postJack White, o 21 Czerwiec 2019 - 21:40, napisał(a):

Potwierdzam z GTX 1070, animacja szarpie, bardzo często pojawiają się ostre spadki, fps jest niestabilny.
Tak jak byłem wielkim fanem gier serii Battlefield tak piątka przybiła gwoździa i skutecznie mnie z tego wyleczyła.
Technicznie ta gra to koszmar, to nie powinno się pojawić.



Autentycznie jedyne co zrobilem to wyjalem z kompa GTX 1080 wsadzilem RX 570 (mam obie karty) i nagle ...zaczlem normalnie grac bez scin na srednich ktore akurat w BF 1 i BF V sa niemal identyczne jak ultra poza drobnymi szczegolami obrazu

RX 570 jest duzo slabszy od GTX 1070/80 a jednak zapewnia mi komfortowa rozgrywke

BF 1 1080p srednie 90-110 fps
BF V 1080p srednie 80-100 fps

Do tego mam monitor 144 hz z freesync i jest bajka a na GTX jest tragedia

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 21 Czerwiec 2019 - 22:30


#5085 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5436
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 21 Czerwiec 2019 - 22:53

Zmiencie proca + ew ramy a nie bedzie czkawek ;)

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 21 Czerwiec 2019 - 23:08


#5086 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2837
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 08:17

Mam i5 8600K i 16 GB RAM 3466 Mhz. To jest wina nvidii. W innym temacie wrzuciłem filmy jak gra tnie np na i7 8700K i RTX 2080

#5087 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13773
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 09:22

Etlik wkładając znacznie słabszą kartę pokroju RX 580 jedno jest pewne znacznie ograniczasz bootleneck od strony cpu, gra leci na GPU i proc przestaje być ograniczeniem. Wkładając coś mocniejszego pokroju gtx 1080/1080Ti procek zaczyna się dusić.

Realnie aby porównać jak sobie radzą karty od AMD to trzeba by włożyć pod tego cepa coś mocniejszego np. Vege 64 i zobaczyć jak będzie współpracowała z 6 rdzeniami.

Zobacz sobie ten filmik na 8600k. Popatrz na wykres frametime, posłuchaj komentarza. Pokazuję jak działa BF1 przy taktowaniu 4.1Ghz, 4.7Ghz i 5.3Ghz na 6 gołych rdzeniach przy mocnym GPU. Na 5.3 Ghz jest lepiej ale dalej brakuje do doskonałości.


Ogólnie jak patrzę na takie materiały to na moje oko nawet 8 wątków w takim moim haswellu 4.7Ghz lepiej sobie radzi(nie mam takich skoków frametime) z tymi grami od 6 gołych rdzeni. Niedługo będę miał dokładne porównanie bo będę miał 8600k z gtx 1080 i sprawdzę dokładniej jak działa w porównaniu do mojego 4/8.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 22 Czerwiec 2019 - 09:47


#5088 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5436
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 09:46

8600k/9600k w bfie potrafi sie zapchac a przy karcie od gx 1080 w gore potrzeba cos wielowatkowego. Na swoim przykladzie powiem ze nawet w 1440p moj 8700k potrafi latac po 80-90% uzycia na kazdym rdzeniu i watku wiec do bfa absolutny mus to procesor wielowatkowy.


Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 22 Czerwiec 2019 - 09:47


#5089 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6796
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 09:55

Zobacz postlukadd, o 22 Czerwiec 2019 - 10:22, napisał(a):

Etlik wkładając znacznie słabszą kartę pokroju RX 580 jedno jest pewne znacznie ograniczasz bootleneck od strony cpu, gra leci na GPU i proc przestaje być ograniczeniem. Wkładając coś mocniejszego pokroju gtx 1080/1080Ti procek zaczyna się dusić.


Zobacz postPhoenixsuple, o 22 Czerwiec 2019 - 10:46, napisał(a):

8600k/9600k w bfie potrafi sie zapchac a przy karcie od gx 1080 w gore potrzeba cos wielowatkowego.

Panowie, ja na RTX2060 z R7 1700 również miałem spadki wydajności gdzie na ekranie nie działo się kompletnie nic. Detale średnio/niskie czyli te same co na RX 580 a wydajność potrafiła spaść bez powodu do 45-50kl/s po czym wracała do 75kl/s bo na tyle mam ustawioną blokadę.
Na RX 580 sztywno stałe 75kl/s z R7 1700 a na RTX2060 były spadki. Jest jakiś problem, który dotyczy części konfiguracji - nie u każdego to występuje.
U mnie problem występuje tylko w BF5 bo BF1 działa wzorowo na obydwu konfiguracjach.

#5090 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1155
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 09:56

Zobacz postJack White, o 21 Czerwiec 2019 - 22:40, napisał(a):

Potwierdzam z GTX 1070, animacja szarpie, bardzo często pojawiają się ostre spadki, fps jest niestabilny.
Tak jak byłem wielkim fanem gier serii Battlefield tak piątka przybiła gwoździa i skutecznie mnie z tego wyleczyła.
Technicznie ta gra to koszmar, to nie powinno się pojawić.

U mnie gitara, nie ma dropów ani spadków - zresztą piszę to już chyba któryś raz z kolei bo BF 1 również działa mi bardzo dobrze.
BF V ogrywam na DX 11, detale Ultra, 1680x1050 60Hz, vsync, stałe 60fps nawet na mapach 64/64 nie mam problemów.
Nie wiem co powoduje u niektórych takie spadki, być może doświadczałbym ich gdybym miał odblokowany framerate lub wyższą rozdzielczość ale mnie do komfortowego grania wystarcza 60fps i 60Hz więc tym samym gra działa u mnie elegancko - idealne synchro.

#5091 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5436
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 10:04

Zobacz postDjXbeat, o 22 Czerwiec 2019 - 09:55, napisał(a):

Panowie, ja na RTX2060 z R7 1700 również miałem spadki wydajności gdzie na ekranie nie działo się kompletnie nic. Detale średnio/niskie czyli te same co na RX 580 a wydajność potrafiła spaść bez powodu do 45-50kl/s po czym wracała do 75kl/s bo na tyle mam ustawioną blokadę.
Na RX 580 sztywno stałe 75kl/s z R7 1700 a na RTX2060 były spadki. Jest jakiś problem, który dotyczy części konfiguracji - nie u każdego to występuje.
U mnie problem występuje tylko w BF5 bo BF1 działa wzorowo na obydwu konfiguracjach.

Gdybys nagral jakis film gdzie byloby widac uzycie podzespolow to mozna by cos wiecej wywnioskowac, a z tego co piszesz wnioskuje po prostu botelnecki. Pytanie pod jakim dx grales 11 czy 12 bo jesli pod dx11 to wszystko jasne ;)

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 22 Czerwiec 2019 - 10:05


#5092 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13773
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 10:31

Dropy do 45fps to raczej nie bottleneck, raczej jakaś anomalia. Ja aby osiągnąć takie dropy to muszę wyłączyć HT, czyli odpalić na 4 gołych rdzeniach, obniżyć taktowania cpu i dać ramy na 1600mhz.

#5093 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6796
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 14:52

Zobacz postPhoenixsuple, o 22 Czerwiec 2019 - 11:04, napisał(a):

Gdybys nagral jakis film gdzie byloby widac uzycie podzespolow to mozna by cos wiecej wywnioskowac, a z tego co piszesz wnioskuje po prostu botelnecki. Pytanie pod jakim dx grales 11 czy 12 bo jesli pod dx11 to wszystko jasne ;)

Od dłuższego czasu gram w dx11.
To nie jest bootleneck bo to są te same ustawienia graficzne - średnio, niskie z blokada na 75fps dla o obydwu kart i Rx580 utrzymuję te 75fps a na rtx2060 są spadki.

#5094 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2837
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 15:02

DjXbeat widzisz tutaj nie wierza lub widza wine procka.

1. Jesli procek by byl bottlneckiem to na kazdej karcie byly by spadki i przestancie za przeproszenie pieprzyc bzdury. Jak w BF V przy GTX 1080 zablokuje fps na 60 to ma scinki do 40. Tez jest wina procka? Prosze was nie osmieszajcie sie

2. Wiele osob pisze o tym ze na nvidii sa problemy. Jest forum Nvidii https://forums.gefor...eators-update/. Nie znam osoby ktora mialaby problemy z ta gra na rozsadniej karcie AMD

3. Filmy. Bradzo mocne konfiguracje. Zobaczcie na te sciny

Tutaj jeszcze wrzucam linki do rozych filmow jak BF dziala na Nvidii
https://www.youtube....OwnV8s-G4&t=66s
https://www.youtube....pNUkaYq7c0&t=6s
https://www.youtube....h?v=gdn3WJMell8
https://www.youtube....h?v=QUPOCQXDfEQ



Tu BF 1 RTX 2060 + 8600k mozna ogladac caly i zobaczycv ze co jakis czas sa ostre zacinki

https://www.youtube....h?v=7SNr2PUTk-4

Od 6.30 jak ogladniecie to widac ze jest spadek do 49 fps. Fps leci tak 102,88,49,75,85 i tam sie trzyma dalej jakos normalnie. Ale scinka do 49 jest. W dalszej czesci filmu tez sa sytuyacje ze fps wysoki i nagle gwaltowny spadek do duzo nizszej wartosci po czym znow wysoki fps

Problem nie jest TYLKO u mnie czy o pojedynczych osob ktore tutaj pisza. Ludzie tego nie zglaszaja bo mysla ze to normalne albo ze raz na jakis czas to nie problem....

Na GTX 1080 niewazne jakie ustawienia scinki sie zdarzaja i stutering jest. Skoro to procek to dlaczego na radeonach problemu nie ma? :hmm:

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 22 Czerwiec 2019 - 15:04


#5095 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5436
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 15:04

RTX nie nadaje sie do grania w dx11 bo powoduje takiego "botelnecka" ze u mnie jest 80fps :lol2: DX11 nadaje sie tylko do starszych gpu i konfiguracji i tam faktycznie dziala to dobrze, wszystko co nowsze to dx12. Do dx11 zeby to dobrze dzialalo to musialbym miec duzo mocniejszego procka niz mam, tak po prostu to dziala w tej grze dlateg owarto grac na dx12, ktory rozwiazuje wszystkie problemy a ponoc ma wyjsc patch w przyszlym tyg, ktory niweluje stuter pod dx12.

Zobacz postEltik, o 22 Czerwiec 2019 - 15:02, napisał(a):

DjXbeat widzisz tutaj nie wierza lub widza wine procka.

1. Jesli procek by byl bottlneckiem to na kazdej karcie byly by spadki i przestancie za przeproszenie pieprzyc bzdury. Jak w BF V przy GTX 1080 zablokuje fps na 60 to ma scinki do 40. Tez jest wina procka? Prosze was nie osmieszajcie sie

2. Wiele osob pisze o tym ze na nvidii sa problemy. Jest forum Nvidii https://forums.gefor...eators-update/. Nie znam osoby ktora mialaby problemy z ta gra na rozsadniej karcie AMD

3. Filmy. Bradzo mocne konfiguracje. Zobaczcie na te sciny

Tutaj jeszcze wrzucam linki do rozych filmow jak BF dziala na Nvidii
https://www.youtube....OwnV8s-G4&t=66s
https://www.youtube....pNUkaYq7c0&t=6s
https://www.youtube....h?v=gdn3WJMell8
https://www.youtube....h?v=QUPOCQXDfEQ


Porownaj sobie dx11 vs dx12 na gtx 1080 to moze przejrzysz na oczy, tak dziala to api w tej grze po prostu, nie jest to typowy botelneck, tak go sobie nazwalem ale tak to jest spartolone w tej grze ze nowsze gpu dzialaja lepiej na dx12.

Stuter i scinki wystepuja w tej grze od samego poczatku pod DX12 o czym pisalem wielokrotnie, nowy patch ma to niby zniwelowac.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 22 Czerwiec 2019 - 15:10


#5096 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13528
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 15:13

po kupnie gtx 1660 dopiero dx12 stał sie grywalny (no i duzo lepszy dla mnie bo mi mniej moją starą i7 obciąża to API), wcześniej jak miałem gtx 1060 to tylko można było w miare sensownie pod dx11 grać

#5097 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5436
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 15:16

Zobacz postkochan4, o 22 Czerwiec 2019 - 15:13, napisał(a):

po kupnie gtx 1660 dopiero dx12 stał sie grywalny (no i duzo lepszy dla mnie bo mi mniej moją starą i7 obciąża to API), wcześniej jak miałem gtx 1060 to tylko można było w miare sensownie pod dx11 grać

Dlatego tak jak pisalem dx11 dobre pod starsze gpu, dx12 pod nowsze i tak po prostu w tej grze to dziala.

#5098 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2837
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 15:23

u mnie na DX 12 przy GTX 1080 jest wiekszy stuter niz na DX 11 i gra w DX 12 sie bardziej zacina i fps jest mniej stabilny. Na radeonie w DX 12 sa scinki a w DX 11 dziala idealnie.

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 22 Czerwiec 2019 - 15:24


#5099 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5436
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 15:48

Na mnie to masz cos namieszane w komputerze, kumpel gra na gtx 1080 i gra smiga jak zloto pod dx12 pomijajac juz te mikro scinki co jakis czas ale to problem wystepujacy wszedzie.

#5100 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2837
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 22 Czerwiec 2019 - 17:08

nie mam namieszane tylko stery nvidii nie lubia sie z gra i gra jest zrypana

system instalowalem na czysto z miesiac temu ze wszytskimi aktualnymi sterami itd gra byla naprawiana potem reinstalowana i nic to nie dalo. Nie mam zadnego szkodliwego softu ani zadnych wirusow

Na radeonie smiga jak zloto. Mozna zreszta zobaczyc na forum pomocy EA w tematach BF V i BF 1 co ludzie pisza a takze do tego tematu na pc lab

http://forum.pclab.p...tlefield-1-i-5/

https://answers.ea.c...p/7906784#M1404

https://answers.ea.c...p/7943128#M1439

https://answers.ea.c...m-p/7164572#M35

https://answers.ea.c...-p/6115301#M475


Jest jedna wspolna cecha tych wszytskich proiblemow ludzi ktorzy tam pisza...wszytscy maja GPU firmy Nvidiia nie ma tam nikogo z radeonem

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 22 Czerwiec 2019 - 17:22


  • (281 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych