Forum PCLab.pl: [Zestaw] ok 5500 Gry/B-OC/ - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Zestaw] ok 5500 Gry/B-OC/ Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 19 Maj 2018 - 20:59

Witam serdecznie wszystkich użytkowników.

Od dłuższego czasu zabieram się za wymianę mojego wysłużonego, sześcioletniego lapka na komputer stacjonarny. Na cały zestaw planowałem przeznaczyć do 5000 ale ostatnie szacunki trochę się zmieniły i z tego co widzę trzeba będzie wyłożyć mniej więcej o 500 zł więcej. Komputer miałby służyć do gier+codzienny użytek. Co do gier chciałbym nadrobić trochę zaległości typu Wiedźmin 3, BF 1, AC:O czy Far Cry 5 + być w stanie na bieżąco bawić się w nowsze tytuły. Przede wszystkim zależy mi na płynności, ale dobrze by było żeby gry działały na w miarę wysokich ustawieniach i żeby złożony zestaw posłużył jak najdłużej do płynnej gry. Potrzebuję też monitor (na 144Hz fundusze nie pozwolą więc będzie trzeba zadowolić się 60Hz) + system. Wolałbym także wszystkie części kupić w jednym sklepie aby na miejscy złożyli cały zestaw (wolę się w to nie bawić osobiście :))dlatego rozważam sklepy esc.pl i x-kom.pl

Osobiście wstępnie złożyłem coś takiego:
Procesor: Intel i5-8400 2.80GHz 9MB BOX 749 zł
Płyta główna: MSI Z370-A PRO 435 zł
RAM: GOODRAM 16GB 3000MHz IRDM X CL16 (2x8GB) Black659 zł z kodem Memory
SSD: GOODRAM 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2) 275 zł z kodem Memory
GPU: Inno3D GeForce GTX 1070 X2 V4 8GB GDDR5 1949 zł
Zasilacz: SilentiumPC 550W Supremo M2 Gold 299 zł
Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black 149 zł
System: Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB 469 zł

Bez monitora wyszło 4984 zł, na monitorach kompletnie się nie znam, zastanawiam się nad 22 lub 24 cale (z 15,6 laptopa i tak będzie duży przeskok ;)) i chyba z matrycą IPS. Jak widać nie wliczałem HDD - nie mam na dysku dużo danych więc sądzę że sam SSD wystarczy.

Z powyższego zestawu jestem w miarę pewny tylko procesora, zasilacz chyba też jest ok. Nie mam pojęcia nic o tej grafice bo żadnych recenzji/testów nie znalazłem. Trochę obudziłem się z ręką w nocniku bo widzę, że ta promocja na SSD i RAM kończy się już jutro i nie wiem czy ewentualnie zdążyłbym zamówić przed końcem (potem automatycznie do ceny zestawu trzeba doliczyć 85 zł)

Prosiłbym o ocenę powyższego zestawu (możliwe jakieś podmiany) + propozycję monitora tak żeby całość wyszła ok 5500 zł.

Na koniec jeszcze kilka pytań:
1. Czy x-kom składa na miejscu zestawy, nie widzę o tym żadnej informacji. Jeśli tak, to czy jest to dodatkowo płatne jak na morelach czy ta usługa jest "wliczona w koszty" zestawu?
2. Na x-kom jest szansa na jakiś mały rabat przy takim zamówieniu czy cena jest sztywna? ;)
3. Czy wbudowana karta sieciowa obsłuży Wi-Fi czy trzeba dokupić dodatkową kartę? (router stoi na biurku ale nie wiem czy kabel sięgnie żeby podpiąć)

Jestem zielony w tych sprawach więc proszę o wyrozumiałość ;) Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

#2 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1955
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 19 Maj 2018 - 23:36

ASRock B360M Pro4 - 349zł, ramy kupisz te co wybrałes albo jak będą tańsze to jakieś o taktowaniu 2666mhz, samo taktowanie ram nie jest warte dopłaty do płyty. Z monitorów to może: Samsung S24F350FHUX lub LG 24MP59G ten drugi ma 75Hz.
Co do pytań:L
Polecam napisaćdo xkomu z wybranymi kodami produktów i spytać o rabat, często gęsto jakieśmałe rabaty dają, to samo ze składaniem - spytać meilowo.
Do wifi musisz mieć płytę, która ma to wbudowane (są dużo drozsze) lub dokupić kartę/adapter wifi i zamontować go na płycie/ w usb.

Ten post był edytowany przez poof dnia: 19 Maj 2018 - 23:40


#3 Użytkownik jest niedostępny   Savan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 252
  • Dołączył: Pn, 05 Lut 18

Napisany 20 Maj 2018 - 01:09

Płytę weź tą która podał ci Poof, czyli:
-ASRock B360M Pro
Monitor również weź wyżej wymieniony:
-Samsung S24F350FHUX 499zł z kodem dzien-mamy 449zł
Tą zmianą zyskasz trochę gotówki, ale to nie wszystko.
Zasilacz który wybrałeś jest kompletnie nieopłacalny,wiec dokladasz do zasilacza i bierzesz:
-Seasonic 550W Focus Plus 80 Plus Gold BOX
Cicha i w pełni modularna jednostka z trybem pół-pasywnym, która posiada 10lat gwarancji.
Zostaje jeszcze trochę zaoszczędzonej gotówki, więc dokladasz parę złotych i dla lepszej kultury pracy oraz niższych temperatur kupujesz:
-SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2

Jeśli dobrze pamiętam, to na forum tego gtx'a ma Xtn i chwali sobie.

Ten post był edytowany przez Savan dnia: 20 Maj 2018 - 01:18


#4 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 20 Maj 2018 - 12:43

Zobacz postpoof, o 19 Maj 2018 - 23:36, napisał(a):

ASRock B360M Pro4 - 349zł, ramy kupisz te co wybrałes albo jak będą tańsze to jakieś o taktowaniu 2666mhz, samo taktowanie ram nie jest warte dopłaty do płyty. Z monitorów to może: Samsung S24F350FHUX lub LG 24MP59G ten drugi ma 75Hz.

Czy ta płyta obsługująca 2666mhz nie będzie się gryzła jakoś dodatkowo z ramami 3000mhz? Czy jedyną niedogodnością będzie to, że ramy będą taktowane niżej niż powinny?
Jeśli chodzi o monitor samsunga - co może oznaczać kontrast Mega? ;)

Zobacz postSavan, o 20 Maj 2018 - 01:09, napisał(a):

Zasilacz który wybrałeś jest kompletnie nieopłacalny,wiec dokladasz do zasilacza i bierzesz:
-Seasonic 550W Focus Plus 80 Plus Gold BOX
Cicha i w pełni modularna jednostka z trybem pół-pasywnym, która posiada 10lat gwarancji.
Zostaje jeszcze trochę zaoszczędzonej gotówki, więc dokladasz parę złotych i dla lepszej kultury pracy oraz niższych temperatur kupujesz:
-SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2

Pod jakim względem ten zasilacz jest nieopłacalny? Natknąłem się na jego recenzje i jest raczej polecany:
https://ithardware.p...0_w-296-14.html

I czy to dodatkowe chłodzenie jest wymagane do i5-8400? Z tego co widziałem to raczej tylko do podkręcanych zestawów było wrzucane.

Jeszcze jedno pytanie: Jak intel wydaje nowe procesory to są one kompatybilne z płytą główną poprzedniej generacji czy zazwyczaj jest tak samo jak teraz z Coffe Lake, które działają tylko i wyłącznie na nowych płytach? Nie ukrywam, że ten komputer miałby posłużyć dobrych kilka lat, więc ewentualnie biorę pod uwagę jakieś przyszłe upgrade'y.

#5 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1955
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 20 Maj 2018 - 13:38

1. Tak jak piszesz ramy będa po prostu chodzić z taktowaniem 2666mhz.
2. Co do tego kontrastu to
"-dynamiczny to ta sama różnica w poziomach między białym a czarnym ale pomiar czarnego na MINIMALNEJ jasności a pomiar bieli na max jasności lamp podświetlających

Prosta reguła wynikająca z typowego zakresu regulacji lamp w LCD o jasności do 300cd jest taka ze kontrast DYNAMICZNY jest około 3x większy od kontrastu statycznego, czyli jezeli monitor ma 3000:1 to jest na matrycy 1000:1 (statyczny). Jezeli monitor ma 2000:1 to jest na matrycy o kontraście 700:1

Im większa maksymalna jasność i jej regulacja tym większy kontrast DYNAMICZNY. (np telewizory LCD: jasność 100-500cd dlatego kontrast dynamiczny nawet 8000:1 (~1400:1))" ~ cytat @=Grzegorz= z tego forum.
3. Zasilacz jest nieopłacalny pod względem wydajność/cena. Nie jest jakiś mega ale też nie tandeta.
4. Dodatkowe chłodzenie nie jest wymagane ale boxowe będzie bardzo głośne i procek będzie miał pod nim ciepło.
5. Intel ma userów głęboko w 4 literach, kiedyśwydawali płyty średnio na 2 generacje procków no ale teraz można o tym zapomnieć jak w planach mają płyty "z390" o ile dobrze pamiętam, które będą pod nową generację. Mimo wszystko co do upgradu, kiedyś wsadzisz tam i7 8700 i będzie po problemie na kilka lat. Obecnie sądzę, że te 6 rdzeni na i5 8400 starczy jeszcze na bardzo długo. Nikt nie będzie robił gier gdzie 6/7 gen intela nie będzie dawać rady bo po prostu większość by olała te gry aniżeli kupowała nowe komputery.

#6 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 20 Maj 2018 - 13:50

Zobacz postpoof, o 20 Maj 2018 - 13:38, napisał(a):

1. Tak jak piszesz ramy będa po prostu chodzić z taktowaniem 2666mhz.

Na stronie ASRocka nie ma podanych żadnych pamięci RAM od GOODRAM jako współpracujących z tą kartą. Czy jest się czym martwić, czy nie podali ich tylko ze względu na wyższe taktowanie aniżeli obsługiwane przez kartę? I ogólnie rzecz biorąc pomiędzy tymi taktowaniami 2666mhz a 3000mhz nie ma zbytnio różnicy w wydajności?

Zobacz postpoof, o 20 Maj 2018 - 13:38, napisał(a):

3. Zasilacz jest nieopłacalny pod względem wydajność/cena. Nie jest jakiś mega ale też nie tandeta.
4. Dodatkowe chłodzenie nie jest wymagane ale boxowe będzie bardzo głośne i procek będzie miał pod nim ciepło.
Ok w takim razie wymieniam SilentiumPC na polecany Seasonic i dokładam chłodzenie.
Rozumiem, że matryca PLS to jest odpowiednik IPS w monitorach Samsunga, tak?

I jeszcze jedno: wszystkie wymagane sterowniki do podzespołów otrzymam na jakimś USB skoro w zestawie nie uwzględniam napędu czy jak to działa?

Ten post był edytowany przez makak8 dnia: 20 Maj 2018 - 13:53


#7 Użytkownik jest niedostępny   pabloesc 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3665
  • Dołączył: Pn, 01 Sie 16

Napisany 20 Maj 2018 - 14:01

Zobacz postmakak8, o 20 Maj 2018 - 12:43, napisał(a):

Czy ta płyta obsługująca 2666mhz nie będzie się gryzła jakoś dodatkowo z ramami 3000mhz? Czy jedyną niedogodnością będzie to, że ramy będą taktowane niżej niż powinny?
Jeśli chodzi o monitor samsunga - co może oznaczać kontrast Mega? ;)

Pod jakim względem ten zasilacz jest nieopłacalny? Natknąłem się na jego recenzje i jest raczej polecany:

-Płyta która obsługuje nie pogryzie się z ramem 3000Mhz, tylko ustabilizuje taktowanie na 2666Mhz i zmniejszy odpowiednio CL. Oczywiście przy ramie 3000Mhz i płycie Z370 fps będzie ciut większy z uwagi na to, że ram po ustawieniu w biosie osiągnie taktowanie 3000Mhz.

-Nie wiem co to za oznaczenie Mega. Gdzieś czytałem gdzieś o tv Samsung z kontrastem Mega. Wybrał bym LG, bo ma większy od Samsugna 23.8``cala ekran. Niestety ani jeden ani drugi z tych monitorów nie ma regulacji wysokości (Height).

-Seasonic ma 10lat gwarancji i jest liderem w swojej klasie. Spc też robi bdb. Jak Chcesz zasilacz kupić bardzo dobry jak najtaniej, to kup Supremo M2. Jak zależy Ci na dłuższej gwarancji, trybie półpasywnym itp.. wybierz Fokusa.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Savan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 252
  • Dołączył: Pn, 05 Lut 18

Napisany 20 Maj 2018 - 14:17

Nie szukaj oszczędności w zasilacz zwłaszcza kiedy w twoim budżecie miesi się ww. Seasonic. Nie będę się rozpisywał już na temat "bdb" zasilaczy od SPC,bo mi się już po prostu nie chce, a Pabloesc dalej będziesz polecał ten śmietnik.

Ten post był edytowany przez Savan dnia: 20 Maj 2018 - 14:17


#9 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 20 Maj 2018 - 18:32

Chciałbym ponowić pytania bo nie widzę na nie odpowiedzi

Zobacz postmakak8, o 20 Maj 2018 - 13:50, napisał(a):


1. Na stronie ASRocka
nie ma podanych żadnych pamięci RAM od GOODRAM jako współpracujących z tą kartą. Czy jest się czym martwić, czy nie podali ich tylko ze względu na wyższe taktowanie aniżeli obsługiwane przez kartę?
2. I ogólnie rzecz biorąc pomiędzy tymi taktowaniami 2666mhz a 3000mhz nie ma zbytnio różnicy w wydajności?
3. I jeszcze jedno: wszystkie wymagane sterowniki do podzespołów otrzymam na jakimś USB skoro w zestawie nie uwzględniam napędu czy jak to działa?


+ 2 kolejne :)
4. Nie znalazłem żadnych opinii o karcie graficznej od Inno3D, więc jako alternatywę znalazłem MSI GeForce GTX 1070 Armor 8G OC. Ktoś coś o niej słyszał? Jak z wydajnością czy kulturą pracy?
5. Czy w powyższym zestawie uwzględniając zmianę zasilacza, płyty głównej i dołożenie chłodzenia jest już wszystko? Nie brakuje żadnych części? Odpowiednia liczba złączy? Wszystko będzie śmigać?

Sorry za - być może - tak głupie pytania i liczne pytania ale wydając tyle kasy wolę się upewnić, że dobrze je inwestuje i zestaw posłuży parę lat. W miarę możliwości prosiłbym o szybką odpowiedź bo być może zdążę zamówić zestaw jeszcze dziś przed upływem końca promocji #memory :)
Z góry dzięki.

#10 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4226
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Maj 2018 - 18:47

Zobacz postmakak8, o 20 Maj 2018 - 13:50, napisał(a):

Na stronie ASRocka nie ma podanych żadnych pamięci RAM od GOODRAM jako współpracujących z tą kartą. Czy jest się czym martwić, czy nie podali ich tylko ze względu na wyższe taktowanie aniżeli obsługiwane przez kartę? I ogólnie rzecz biorąc pomiędzy tymi taktowaniami 2666mhz a 3000mhz nie ma zbytnio różnicy w wydajności?

Ok w takim razie wymieniam SilentiumPC na polecany Seasonic i dokładam chłodzenie.
Rozumiem, że matryca PLS to jest odpowiednik IPS w monitorach Samsunga, tak?

I jeszcze jedno: wszystkie wymagane sterowniki do podzespołów otrzymam na jakimś USB skoro w zestawie nie uwzględniam napędu czy jak to działa?

Tu masz w emag gtx1070 inno3d v4 za 1889zl, ja tam kupowałem https://m.emag.pl/ka...ds/pd/DV3HXFBBM

Co do samej karty to jest godna polecenia. Do 45st czyli do pracy w pulpicie, www, arkusze itp wentylatory pozostają w spoczynku, potem powoli się rozkręcają. W jakimś temacie dokładnie opisywałem co i jak. Karta w otwartej obudowie jest niesłyszalna przy pracy. W grasz delikatnie ja słychać ale nadal dużo poniżej dźwięku z gry. W benchmarku ROTR maksymalńe miałem 75st ale wentylatory nie pracowały na maksa. Jak delikatnie ja undervoltowalem to temp zeszły do 70-72st. W normalnej grze są poniżej 70st. Boost jest dosyć wysoki i to bez oc - 1900mhz na rdzeniu, z lekkim oc doszedłem do 1950mhz. Vram chodzi na 8000mhz, podnosiłem do 9000mhz i tez nie było problemów.

#11 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 20 Maj 2018 - 19:13

@xtn
Szukam właśnie tego tematu gdzie to opisywałeś ale nie mogę znaleźć. Ja raczej wybiorę kartę z x-kom - 50 złotych droższa niż na EMAGu ale jak wspominałem sam wolę się nie bawić w jej instalacje. Na undervoltingu też się nie znam ale jak piszesz że temperatury dochodzą maksymalnie do 70 stopni to chyba nie jest źle? Jak dołożę Fera 3 to powinno być jeszcze chłodniej czy to chłodzenie nie ma wpływu na grafikę? Ale z drugiej strony dokładając dodatkowy wiatrak zestaw będzie głośniejszy o ile rozumiem?

A jak się prezentuje ta karta pod względem wydajności w grach?

#12 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4226
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Maj 2018 - 20:52

W grach bardzo dobrze ze względu na duży boost do 1900mhz. Undervolting tej karty robi się programem inno3d do sterowania parametrami tej karty. Tam tez są ustawienia ilości maksymalnych fpsow w grach, oc rdzenia i pamięci. Wszystko banalnie proste. Jak będziesz miał ta kartę to pisz na pw i podam ci dokładne moje ustawienia, które uważam za najlepsze. Budżet masz duży, ja bym próbował zmieścić tu I7-8700. Zaraz spróbuje coś ci zaproponować razem z winda.

Fera jest dosyć cicha, wiec nie powinna wpływać negatywnie na ilość dB generowanych przez zestaw w spoczynku. Zawsze najgłośniejsze są wentylatory montowane standardowo w obudowie, dlatego mam wszystkie odłączone a budę otwarta.

#13 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4226
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Maj 2018 - 21:23

I7-8700 - 1269zl
Fera3 - 99zl
MSI B360M PRO-VD - 289zl
Gtx1070 inno3d v4 - 1949zl
2x8gb Goodram irdm 3000mhz - 659zl
Ssd Goodram irdm Pro 2gen - 275zl
XFX 600W Core XT - 225zl
Silentiumpc rg4 - 149zl
Windows 10 oem DVD - 419zl

Razem 5333zl .... nie da się taniej.

Samsung S24F350FHUX 449zl promocja na dzień matki

Wszystko w x-kom.

Ten post był edytowany przez xtn dnia: 20 Maj 2018 - 21:31


#14 Użytkownik jest niedostępny   Savan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 252
  • Dołączył: Pn, 05 Lut 18

Napisany 20 Maj 2018 - 21:36

Cytuj

XFX 600W Core XT

Coś Ty mu za zasilacz polecił? Powinien być na czarnej liście.
Zmień na:
-be quiet! Pure Power 10 500W

Ten post był edytowany przez Savan dnia: 20 Maj 2018 - 21:42


#15 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 20 Maj 2018 - 21:50

Hmmm, dzięki wielkie za propozycję ale chyba zostanę jednak przy i5. Budżet może i spory, ale i tak już naginany do granic wytrzymałości więc i7 w takiej kwocie nie zmieszczę. Wersja 8400 powinna parę lat wytrzymać (przynajmniej mam taką nadzieję) to może w i7 zainwestuję jako ewentualny upgrade za te kilka lat.
Więc chyba ostatecznie zostałbym przy takim wariancie:
Procesor: Intel i5-8400 2.80GHz 9MB BOX 749 zł
Płyta główna: ASRock B360M Pro4 349 zł
RAM: GOODRAM 16GB 3000MHz IRDM X CL16 (2x8GB) Black659 zł z kodem Memory (699 zł)
SSD: GOODRAM 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2) 275 zł z kodem Memory (319 zł)
GPU: Inno3D GeForce GTX 1070 X2 V4 8GB GDDR5 1949 zł
Zasilacz: Seasonic 550W Focus Plus 80 Plus Gold BOX 379 zł
Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black 149 zł
System: Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB 469 zł
Chłodzenie: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 99 zł
Monitor: Samsung S24F350FHUX 449 zł z kodem

Całościowo wychodzi 5526 zł - dziś już niestety nie zdążę zestawu zamówić więc od jutra 5610 zł (bez promocji Memory). Przy składaniu zestawu napiszę jeszcze do sklepu czy możliwy jest jeszcze may rabat, może wyrównają cenę do tej dzisiejszej ;)

Jak ostatecznie oceniacie taki zestaw? Posłuży parę lat? Da radę płynnie pobawić się na nim w nowsze tytuły przez ten czas? I jak to jest ze sterownikami do podzespołów - wszystko na płytce dostanę mimo braku napędu? Można śmiało zamawiać?

Ten post był edytowany przez makak8 dnia: 20 Maj 2018 - 21:52


#16 Użytkownik jest niedostępny   Savan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 252
  • Dołączył: Pn, 05 Lut 18

Napisany 20 Maj 2018 - 21:58

Śmiało możesz zamawiać.Sterowniki pobierz ze strony producenta,żeby były aktualne.

Ten post był edytowany przez Savan dnia: 20 Maj 2018 - 22:00


#17 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4226
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Maj 2018 - 22:02

zestaw bardzo fajny :) chociaż jak dla mnie to ten zasilacz to przesada. U mnie gtx1070 z I7-6700 chodzi bez problemów na Chieftecu iArena 500w za 139zl :)

Stery ściągniesz z sieci, ja płyt nawet nie nie uruchamiam.

Ten post był edytowany przez xtn dnia: 20 Maj 2018 - 22:05


#18 Użytkownik jest niedostępny   makak8 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: So, 19 Maj 18

Napisany 20 Maj 2018 - 22:05

A zamawiając złożony zestaw otrzymuje także opakowania podzespołów? W razie jakbym kiedyś chciał sprzedać np. grafikę pudełko by się jednak przydało.

#19 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4226
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Maj 2018 - 22:08

Jak tak napiszesz w zamówieniu to powinni przysłać.

#20 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1766
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 20 Maj 2018 - 22:17

Zobacz postxtn, o 20 Maj 2018 - 20:52, napisał(a):

Zawsze najgłośniejsze są wentylatory montowane standardowo w obudowie, dlatego mam wszystkie odłączone a budę otwarta.

A to dobre. Nie wiem czy wiesz ale w obudowach spc są te same wentylatory co w coolerku który zaproponowałeś. Ilość wentylatorów nie wpływa na kulturę pracy, wręcz ją polepsza. Akurat w rg4 są opisane jako no-name ale wypadają tak samo co sigma pro.

@makak8, zasilacz wcale nie przesada, 20 zł drożej wersja 650W kusi, 50 zł do Z370 również.

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych