Forum PCLab.pl: Assassin’s Creed: Odyssey - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (110 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Assassin’s Creed: Odyssey PC, temat główny

#2141 Użytkownik jest niedostępny   Zas 

  • Xyź
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7329
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 06 Maj 2019 - 15:03

Oby, bo inaczej rak kontent szykuje się większy niż w dwóch ostatnich częściach :E

#2142 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4623
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 06 Maj 2019 - 15:10

Zobacz postODIN85, o 06 Maj 2019 - 14:52, napisał(a):

To z rakowej strony więc pewnie bajki.

Nie wiem co ty masz z ta rakowa strona, zwykle newsy jak wszedzie i sprawdzaja sie praktycznie zawsze z tym co pisza w dodatku newsy pojawiaja sie szybko. Wiec wytlumacz mi co tzn "rakowa" ??

#2143 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14189
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 06 Maj 2019 - 16:28

Spytaj Blinda on bany daje za cokolwiek z tej strony.

Tak jak mówiłem

Użytkownicy forum ResetEra powiązali screeny widoczne w przecieku z elementami graficznymi użytymi w demie technologicznym silnika Unity 5 - The Blacksmith. Wygląda więc na to, że całość informacji jest po prostu nieprawdziwa.

Ten post był edytowany przez ODIN85 dnia: 06 Maj 2019 - 20:06


#2144 Użytkownik jest niedostępny   Tomek1623 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1234
  • Dołączył: Wt, 28 Gru 10

Napisany 06 Maj 2019 - 20:36

Edit. To samo co wyżej u Odina.

Ten post był edytowany przez Tomek1623 dnia: 06 Maj 2019 - 20:37


#2145 Użytkownik jest niedostępny   lis22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1982
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 07 Maj 2019 - 14:25

Grafiki z gry to raczej ściema ale te informacje tekstowe mogą już być prawdziwe. Mnie najbardziej ciekawi, czy na prawdę oddadzą nam tak duże tereny, czy to będą tylko wycinki map, jak planety w "Mass Effect", itp.?

Oki, jest już aktualizacja, że raczej wszystko to ściema, szkoda.

Ten post był edytowany przez lis22 dnia: 07 Maj 2019 - 14:28


#2146 Użytkownik jest niedostępny   Jaycob 

  • You're breathtaking!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9988
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 16 Maj 2019 - 11:57

Gra na promocji za 90 zeta to w końcu sobie kupiłem. :P

Bawię się świetnie! Lepiej niż w Origins. Mam już ponad 40h i nie wiem kiedy to zaleciało, a dopiero 27% wątku fabularnego ruszyłem i tak pokrótce kilka plusów i minusów.

Plusy:

+Świat znacznie większy niż w poprzedniej części.

+Graficznie super, lokalizacje robią wrażenie, aczkolwiek Aleksandria bardziej mi się podobała niż starożytne Ateny. I jakoś tam wszystko miało więcej detali (?)

+Optymalizacja lepsza - mój GPU (RX 580 8GB) na 100%. Zszedłem detalami z cieniami na wysokie i mam 58 fps średnio. Oczywiście spadki do 40 się zdarzają, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Nadal uważam, że jest płynnie.

+Fajny akcent wyborów moralnych - zabić czy pozwolić żyć lub wątki romansowe. Nie ten poziom co w W3, ale zawsze coś. ;)

+Skille ciekawsze moim zdaniem, niektóre nie potrzebne, bo zbyt ułatwiają grę. Fajnie, że jak ktoś nie chce to nie musi używać podświetlenia wszystkich przedmiotów w danym obszarze jak nie zdecyduje się wybrać tego skilla jak ja. Spartański kopniak "this is Sparta!" rządzi! Masę śmiechu przy tym mam. :D

+Tryb eksploracji. Nadal łatwo, ale lepsze to niż ciągłe znaczniki świecące na mapie.

+Wybór postaci. Kassandra jest świetna! <3 :red: Postać żeńska w AC to był strzał w dychę!

+Najemnicy, tryb wyciągnięty z Śródziemie: Cień Mordoru ? Miły akcent, ale czasem irytuję częstotliwość pojawiania się ich w obozach, a zwłaszcza jak już mamy 2 czy 3 poziomy.

+Skórka jednorożca z tęczową smugą. lol :lol2:

+Walki ciekawsze - więcej możliwości kontrataku itd.

+Muzycznie lepiej niż w Origins, tam niezapamiętaniem żadnego motywu, a tu już kilka utworów dodam do swojej listy.


Minusy:

-Wszyscy wszędzie wiedzą kim jestem - przykładowo kucam w krzakach, oddaje śmiertelny strzał, oddalam się, a gość podbiega i wykrzykuje coś w tylu "wiem, że tu jesteś misthios".

-Brak "misji nasłuchujących/śledzących" - to samo co w Origins. Szkoda, że odeszli od tego contentu. Brakuje mi tego "chodu assasina", wtapiania się w tłum i śledzenia swojej "ofiary". Zabiera to część takiej tajemniczości skrytobójcy, że tak się wyrażę. ;)

-Gdzie strzałki usypiające? :(
-Gdzie podwójne ostrze? :(
-Strzały trujące nie działają? Szkoda, że nie jest tak jak w trybie "bersekera" w poprzednich Assassinach, gdzie gość otruty robił zamieszanie i dezorientował obóz.
-OP skill w którym przechodzimy w tryb "boski"

-SI przeciwników, czasami widzą mnie po kilku "złych" ruchach, a czasami są tak ślepi, że walcząc koło nich z kapitanem kilka metrów od, wcale nie reagują. Albo wchodzą po drabince, aby sekundę później zejść... No niestety trochę takich "baboli" jest, ale i tak wydaje się być lepiej niż w poprzednich częściach.

Neutralnie:

+ - Nie można się zabić, ani zranić po skoku z bardzo wysokich odległości. Nie oczekuje realiów, ale c'mon to jest przegięcie. ;) Ale z drugiej strony szybciej można pokonywać odległości/przeszkody.
+ - Bitwy morskie średnio mnie ruszają, fajnie, że ten tryb powrócił i jest trochę zabawy, ale mnie tutaj nudzi. Do tego z Black Flag nie ma startu.
+ - Wizualna możliwość wyboru czy chcemy, aby było pokazywane nakrycie głowy czy nie. Z jednej strony komuś może się nie podobać jakaś maska i chce widzieć piękną buzię Kassandry, ale z drugiej to ma być Assasin "gad demet!"... wiecie o co mi chodzi.;)
Edit: w Wiedzminie 3 nie ma w opancerzeniu nakryć głowy to zrozumiałe, że widać twarz, tutaj jest, ale można wyłączyć tą opcje. Trochę to dziwne...

Ten post był edytowany przez Jaycob dnia: 16 Maj 2019 - 12:39


#2147 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1942
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 16 Maj 2019 - 12:01

Zobacz postJaycob, o 16 Maj 2019 - 11:57, napisał(a):

Gra na promocji za 90 zeta to w końcu sobie kupiłem.  :P
Bawię się świetnie! Lepiej niż w Origins.  Mam już ponad 40h i nie wiem kiedy to zaleciało, a dopiero 27% wątku fabularnego ruszyłem i tak pokrótce kilka plusów i minusów.
(..)

Celnie, celnie Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 16 Maj 2019 - 12:01


#2148 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 415
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 16 Maj 2019 - 13:05

Ja koło 100h i 75%. A zostały jeszcze dwa dodatki :D

#2149 Użytkownik jest niedostępny   Jaycob 

  • You're breathtaking!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9988
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 17 Maj 2019 - 08:11

Dodatki warto kupić?

Ciągle mi brakuje drewna. Jedyny surowiec, który mam tak mało, że strzał czasami nie mogę zrobić. :E

#2150 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 415
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 17 Maj 2019 - 09:58

Zobacz postJaycob, o 17 Maj 2019 - 09:11, napisał(a):

Dodatki warto kupić?

Ciągle mi brakuje drewna. Jedyny surowiec, który mam tak mało, że strzał czasami nie mogę zrobić. :E



Dużo podróżować, zbierać wszystko i wszędzie co się da. Ewentualnie u kowala kupować.
A najlepiej zmienić styl gry :D to nie Tomb Raider :D Ja drewna mam z 10000, strzał rzadko używam. Jedynie fajnie się przydają na bitwy na polu z tym skillem, ze i z 10 na raz trafia :)

#2151 Użytkownik jest niedostępny   Jaycob 

  • You're breathtaking!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9988
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 17 Maj 2019 - 10:36

Gdzie się da to idę, przemieszczam się konno. Sporo masz. Ja jak mam 1000 to zaraz stracę. Kolejne uppgrady statku to na start tyle wymagają, a jeszcze trzeba zrobić bronie. U kowala kupuję, ale niestety ma zbyt mało, a na kolejne "dostawy" trzeba czekać długo. Lubię łuki, ratują mnie często z opresji, nie wiem czy mógłbym sobie poradzić bez nich. Wywalę jedną naładowaną strzałę (o wiele większy DMG zadają) we wroga niż z 15 cięć bronią białą. No i jest zabawa przy slow motion. ;)

#2152 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1049
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 17 Maj 2019 - 11:21

Drewno dobrze można farmić podczas bitew morskich, sama gra w pewnym momencie to podpowiada - trzeba taranować i rozwalać statki na pół zamiast dokonywać abordaży za co jest mniej drewna.

#2153 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 415
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 17 Maj 2019 - 13:34

Zobacz postJaycob, o 17 Maj 2019 - 11:36, napisał(a):

Gdzie się da to idę, przemieszczam się konno. Sporo masz. Ja jak mam 1000 to zaraz stracę. Kolejne uppgrady statku to na start tyle wymagają, a jeszcze trzeba zrobić bronie. U kowala kupuję, ale niestety ma zbyt mało, a na kolejne "dostawy" trzeba czekać długo. Lubię łuki, ratują mnie często z opresji, nie wiem czy mógłbym sobie poradzić bez nich. Wywalę jedną naładowaną strzałę (o wiele większy DMG zadają) we wroga niż z 15 cięć bronią białą. No i jest zabawa przy slow motion. ;)


Ja statku w ogóle nie ulepszaniem praktycznie do 40lvl a broń może zbyt często ulepszasz. Ja w ciągu gry ulepszylem może broń ze 3 razy i stad tyle surowców :) Walkę wole wręcz bo czuć, ze się rani tego przeciwnika i nie może nic zrobić. Najbardziej ciężka maczuga wbijać w ziemie :D

Ten post był edytowany przez pastol dnia: 17 Maj 2019 - 13:36


#2154 Użytkownik jest niedostępny   Jaycob 

  • You're breathtaking!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9988
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 17 Maj 2019 - 15:08

Za bitwami morskimi niezbyt przepadam. Uppgrade statku w pewnym momencie musiałem zrobić, bo Czciciel na nim był. Jak pisałem, dużo łuku używam i jest tam po kilka rodzajów strzał, przy niektórych wymagają 5 sztuk drewna za strzałę. Jak się uzupełni po kilka z każdego rodzaju to trochę tego drewna się uzbiera.

Mój styl to taki jak powinien być w tej grze (wg mnie) - mniej otwartej walki, a więcej skrytobójstwa, a łuki w tym mi pomagają. Mam super satysfakcję, jak oczyszczę obóz bez wykrycia. :) Zastępują mi trochę strzałki usypiające, których cholernie mi brakuje w tej grze.

Maczugą spoko się walczy, ale trzeba o kilka ruchów wcześniej planować, bo bardzo wolna jest. W trybie "boskim" przeciwnicy odlatują jak we Władcy Pierścieni po uderzeniu Saurona. :D

Najłatwiej mi się walczy włócznią, jest dość szybka i ma długi zasięg.

#2155 Użytkownik jest niedostępny   theza 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1101
  • Dołączył: Nd, 16 Wrz 07

Napisany 17 Maj 2019 - 19:02

Ja u kowali rozmontowuję zdobyte i znalezione graty. Z drewnem problemu nie mam. Na liczniku ponad 230h fabuła 97%. Aktualnie siedzę w Atlantydzie. Jeśli o dodatki chodzi, to jak dla mnie warto. Gra mnie nie nudzi. Robię sobie sesje po 2h, czasem dłużej, ale z przerwami w ciągu dnia. Potem dzień przerwy jak w robocie jestem. Kiedyś pewnie skończę tą moją prywatną odyseję.

#2156 Użytkownik jest niedostępny   luki89pl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Wed, 06 Lut 19

Napisany 19 Maj 2019 - 11:33

Wie ktoś czy da się poprawić ten LOD? Tak spierdolić port pod PC pod tym względem jeszcze nie widziałem

#2157 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12995
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 19 Maj 2019 - 12:09

Zasięg rysowania. Być może gdy za kilka lat wyjdzie sprzęt zdolny to uciągnąć UBI w remasterze to poprawi :E

#2158 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2382
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 19 Maj 2019 - 19:46

Nooo ta gra jest wstanie zajechac dosc wydajne sprzety wiec jakby jeszzce LOD dowalili to by bylo. Na ultra w fhd radza sobie karty od GTX 1080 Ti w gore takze...ten tego :lol2:

#2159 Użytkownik jest niedostępny   luki89pl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Wed, 06 Lut 19

Napisany 19 Maj 2019 - 20:21

Zobacz postEltik, o 19 Maj 2019 - 19:46, napisał(a):

Nooo ta gra jest wstanie zajechac dosc wydajne sprzety wiec jakby jeszzce LOD dowalili to by bylo. Na ultra w fhd radza sobie karty od GTX 1080 Ti w gore takze...ten tego :lol2:

Wystarczy dać na PC możliwość wyboru za pomocą suwaka no ale po co jak wystarczy zrównać do poziomu konsol. A sama gra ma po prostu zjechaną optymalizacje po tym co pokazuje

#2160 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2382
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 19 Maj 2019 - 20:43

No dlatego nie ma takiej mozliwosci zeby zmienic LOD bo wiedza dobrze pseudo programisci z Ubi co by sie stalo wtedy i ile skarg by splywalo do pomocy technicznej :lol2:

  • (110 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych